Hur man röker en kalkon?

För att röka en kalkon måste du först ta bort organen inifrån, som njuren och levern, och skölja fågeln. Krydda sedan din kalkon med smör, salt och peppar. Om du har kort tid, koka din fågel i ugnen i 30 minuter vid 177°C. Olja sedan rökarens rack, tänd det och värm det till 110°C. Lägg dina marker till rökaren och placera kalkonbröstet på racket. Låt kalkon röka i 40 minuter per kilo kalkon och håll rökaren tillräckligt varm genom att lägga till extra marker vid behov. För tips om hur du saltlår din kalkon, läs vidare!

Låt kalkon röka i 40 minuter per kilo kalkon
Låt kalkon röka i 40 minuter per kilo kalkon och håll rökaren tillräckligt varm genom att lägga till extra marker vid behov.

Rökning är ett bra alternativ för utomhuslagning till grillning. Att röka en kalkon, men inte en uppgift för den otåliga kocken, är också ett bra alternativ till rostning eller stekning. Oavsett om vädermannen efterlyser en trevlig dag eller om du har velat försöka laga en rökt kalkon ett tag, dra ut rökaren och följ dessa instruktioner för att röka en kalkon.

Del 1 av 2: förbereda kalkon

 1. 1
  Ta bort alla organ som kan finnas i kalkonhålan. Om du köper en färdigförpackad kalkon, finns det en god chans att din kalkon innehåller några extra organ (eller giblets), såsom njure, lever, hjärta och krus, i kalkonens hålighet. Ta bort dessa och lägg dem åt sidan.
  • Ibland är korgpåsen i halshålan istället för huvudkroppshålan. Du kan också hitta nacken i en av dessa håligheter.
  • En bra idé för inredningarna är att införliva dem i ditt fyllningsrecept. Fräs dem i lite smör eller olja och lägg dem sparsamt till de flesta fyllningsrecept för extra smak.
  • Många väljer att göra buljong eller lager från kalkonens inre. Skär upp dem, tillsammans med en tärnad lök, ett par morötter, samt ett par stjälkar av selleri och lägg dem i en kruka med kokande vatten. Tillsätt lite salt, pepparkorn och flera lagerblad i potten och koka i flera timmar och skumma skummet från toppen så ofta.
 2. 2
  Bestäm om kalkon ska saltlake (valfritt). En saltlösning är ett bad med saltvatten med smak som du blöter din fågel i 24 timmar innan du röker den. Brining av din kalkon ger extra smak och hjälper den att hålla sig fuktig under tillagningsprocessen. Här är ett grundläggande saltlake-recept som du kan prova för din kalkon:
  • Koka upp 2 liter (7,6 liter) vatten i en stor kastrull. Lägg till 4 koppar (1 kg) salt, 4 koppar (800 g) socker, 1 lök vitlök (halverad), 1 kopp (192 g) svarta pepparkorn och ditt val av färska örter (timjan, rosmarin, lavendel, salvia och merian fungerar bra). Stäng av värmen och låt saltet och sockret lösa sig helt. Låt blandningen branta i 5 minuter.
  • Tillsätt den grundläggande saltlösningen till en stor kylare fylld med 3 påsar is och rör om den. Till kylaren, tillsätt 3,8 liter äppelcider och 4 citroner och apelsiner, skivade i hälften. Sänk ner din kalkon i kylaren och se till att den är helt täckt med vätska.
  • Låt din fågel suga i minst 24 timmar och vrid kalkon var 6: e till 12: e timme. Försök att hålla kylaren på en kall plats; om temperaturen på saltlösningen överstiger 4°C, tillsätt extra is för att hålla lösningen sval och förhindra tillväxt av bakterier. Var noga med att skölja din kalkon efter saltning, annars kan köttet vara saltare än du vill.

  Varning: För att undvika att plaska skadliga bakterier runt ditt kök, skölj inte en rå kalkon om den inte är saltad. För att skölja den saltade kalkon på ett säkert sätt, lägg den i en ren diskbänk och täck området runt diskbänken med pappershanddukar. Skölj försiktigt kalkonhålan under kallt, rinnande vatten och tvätta diskbänken och omgivningen med tvål och varmt vatten när du är klar.

 3. 3
  Tina din kalkon helt om den är frusen. Om du valde att inte salta din kalkon och köpte en fryst, vill du tina den helt innan du röker den. Tina en kalkon i kylskåpet tar längst men är den säkraste metoden för att slutföra uppgiften. Placera kalkon i en stor skål eller kastrull och låt den sitta i kylen i 1 dag för varje 2 kg (2,3 kg) fågel.
  • Du kan också tina en kalkon genom att täcka den i kallt vatten. Sänk ner den inslagna kalkon i ett handfat fullt av kallt vatten. Det måste stanna i sitt kalla vattenbad i 30 minuter för varje 0 kg (0,45 kg) fågel.
  Kan jag röka kalkon i ungefär 2 timmar
  Kan jag röka kalkon i ungefär 2 timmar och sedan lägga den i ugnen för att avsluta tillagningen?
 4. 4
  Täck den tinade fågeln med en gnugga, en glasyr eller grundläggande kryddor. Om du väljer att inte salta kalkon, kan du lägga till smak genom att sätta lite kryddor på huden. Gnid en generös mängd olja eller smör över hela fågeln. Strö det med salt, peppar och andra önskade kryddor. Var kreativ!
  • En torr gnidning är en kombination av torra kryddor som du gnuggar in i kalkonens hud och täcker den i smak. För en grundläggande men klassisk semester gnugga, prova en kombination av kosher salt, peppar, torkad timjan, torkad rosmarin, torkad salvia och vitlökspulver.
  • En glasyr är en tjock, vanligtvis sirapsliknande blandning som borstas på kött och som minskar en gång kokt och koncentrerar dess smaker. Överväg att gå med denna semester-tema glasyr bestående av tranbärsjuice, lönnsirap, äppelcider och farinsocker.
  • Vem säger att röka en kalkon måste vara snygg? Testa grundläggande kryddor. Belägg kalkon rikligt med olja eller mjukt smör och gnugga salt och peppar över huden. Du är redo att laga mat.

Del 2 av 2: rökning av kalkon

 1. 1
  Förkok din kalkon (valfritt). Naturligtvis, om du har gott om tid på dina händer och inte behöver påskynda processen, behöver du inte förkoka din fågel. Men om du råkar ha bråttom och vill påskynda tillagningsprocessen, överväg att förkoka kalkon och spränga den med rök efteråt.
  • För att förkoka din fågel, placera den i en ugnsfast form och täck den med folie eller lock. Baka kalkon i 30 minuter vid 177°C.
 2. 2
  Förbered rökarens grillställ. Olja rackets stegpinnar eller foder det med folie så att fågeln inte fastnar.
 3. 3
  Tänd din rökare. Din optimala temperatur för att röka en kalkon är runt 110°C, men någonstans mellan 220 och 116°C (104 och 116°C) är acceptabel. Det tar din rökare cirka 45 minuter att nå denna temperatur.
 4. 4
  Lägg till ditt trä. När rökaren är tänd och förvärmd för att vara redo att laga mat, lägg till dina förblötade flisar till rökaren.
  • Om du vill kan du bli snäll med dina blötvätskor. Säg till exempel att du använder hickory chips för att röka kalkon. Varför inte nå bourbon som din blötvätska? Eller säg att du röker med äppelvedflis. Varför inte använda äppelcider? Komplettera flisens smak med en god blötvätska.
  • Experimentera med olika träflis för att ändra köttets smak. Mildare smaker av träflis inkluderar al, äpple, körsbär, druva, lönn, mullbär, apelsin och persika; starkare smaker inkluderar hickory, mesquite, ek, pekannötter, valnöt och whiskyfat.
  • Vissa människor föredrar att inte blötlägga sina träflisar eller träbitar alls. De hävdar att trä måste torka ut innan det producerar rök, vilket förlänger processen. Experimentera själv om rökning med blött eller torrt flis ger bättre smak.
  För att röka en kalkon måste du först ta bort organen från insidan
  För att röka en kalkon måste du först ta bort organen från insidan, som njuren och levern, och skölja fågeln.
 5. 5
  Placera kalkon på rökaren. Placera kalkon på rökarens matställ med bröstet uppåt. Den bästa delen av racket för att placera kalkon beror på var den mest direkta värmen är. Du kommer att vilja placera kalkon på sidan av racket från direkt värme. Sätt tillbaka locket på rökaren.
  • Överväg att placera en dropppanna under kalkon. Om du vill spara vätska och fett för lite rökig sås, placera en dropppanna under ditt rack för att fånga upp vätskor som lämnar din kalkon.
 6. 6
  Behåll rökarens värme vid cirka 110°C. Kontrollera rökaren varje timme för att bibehålla värmen och röken. Lägg till mer kol, träflis eller vatten efter behov. Om din rökare inte har en termometer ansluten till den, kan du överväga att placera en metalltermometer i kokkonsten för att mäta tempot när du öppnar den.
 7. 7
  Tid tillagning av din kalkon efter fågelns vikt. Din kalkon behöver 30 till 40 minuter per 0 kg (0,45 kg) för att röka. Tidsskillnaden bestäms av din rökare och temperaturen utanför.
  • Till exempel, vid 104°C tar en kalkon på 15 lb (6,8 kg) mellan 8 och 9 timmar att röka.
  • Om du bestämmer dig för att laga kalkon vid en högre temperatur kommer tillagningstiden att minska avsevärt, men kalkon behåller inte lika mycket rökig smak. Vid 163°C tar en 6,8 kg kalkon mellan 3 och 3,5 timmar att röka.
 8. 8
  Vänta tills kalkonns inre temperatur når 74°C för doneness. Beräkna den minimitid som föreslås för att kalkon kan ta att röka helt. När den tiden har gått, öppna locket och läs snabbt med din kötttermometer i den tjockaste delen av fågelns lårområde. Kalkon görs när temperaturen är 74°C.
  • Om kalkon inte är klar ännu, lägg tillbaka locket på rökaren och låt fågeln laga ytterligare 30-45 minuter. Kontrollera sedan efter önskad temperatur igen.
 9. 9
  Låt det vila. När du har tagit bort fågeln från rökaren, låt den vila i cirka 30 minuter innan du hugger den. Detta hjälper juicer att sätta sig i fågeln, vilket ger en fuktigare behandling när du äntligen skär i den.
  • Njut av din rökta kalkon på egen hand eller med en magnifik Thanksgiving-biljett som innehåller kanderad yams, potatismos, gröna bönor, fyllning och tranbärssås.
Oavsett om vädermannen efterlyser en trevlig dag eller om du har velat försöka laga en rökt kalkon ett tag
Oavsett om vädermannen efterlyser en trevlig dag eller om du har velat försöka laga en rökt kalkon ett tag, dra ut rökaren och följ dessa instruktioner för att röka en kalkon.

Tips

 • Låt inte utseendet på din kalkon skrämma dig. Om det här är din första rökta kalkon kanske du inte är beredd på hur den ser ut. Utsidan blir förmodligen lite mörk och insidan blir förmodligen lite rosa. Men om termometern läser 74°C, är fågeln redo att äta.

Varningar

 • Förutom när det är saltat, ska du aldrig skölja en rå kalkon. Sköljning är inte ett effektivt sätt att bli av med bakterier, och det kan faktiskt stänka skadliga bakterier runt ditt köksarbetsområde och öka risken för att du blir sjuk. Det bästa sättet att bli av med bakterier är att koka kalkon noggrant.

Saker du behöver

 • Kalkon
 • Stor skål eller panna
 • Olja eller smör
 • Kryddor
 • Gryta med lock lämpligt för ugnslagning
 • Ugn
 • Rökare
 • Träflis
 • Kötttermometer

Frågor och svar

 • Hur många dagar förblir en rökt kalkon bra efter att den har rökt?
  Ät det inom tre dagar om det har kylts.
 • Kan jag röka kalkon i ungefär 2 timmar och sedan lägga den i ugnen för att avsluta tillagningen?
  Jag röker i cirka 4 timmar och avslutar sedan i ugnen vid 275. Jag gör samma sak med bröstet.
 • Kan jag gnugga kryddor under huden innan jag röker kalkon?
  ja! Smakerna från kryddorna kommer bättre in i köttet om du applicerar det under huden istället för att bara applicera ovanpå huden. Du kan också göra detta med en marinad också.
 • Kan jag lägga fyllning i kalkon när jag röker den?
  Det är ingen bra idé. Kalkon torkas ut eftersom du måste laga den längre för att laga fyllningen.

Kommentarer (2)

 • lundinanncharlo
  Det här är första gången jag försöker något så här, men jag tror att jag har det.
 • vsjoberg
  Det här är min första gång som jag röker en kalkon och den är utsökt, tack vare dina tips om att röka chips äpple med äppelcider, mmmmmm, mycket bra. Tack, min familj är lycklig. Grattis till er!
Relaterade artiklar
 1. Hur bakar man kalkonvingar?
 2. Hur man gör kalkonburgare?
 3. Hur krydda en kalkon?
 4. Hur bakar man kalkonbacon?
 5. Hur man lagar en kalkon?
 6. Hur kokar man en kalkon långsamt?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail