Hur man simmar?

För att lära dig simma först först först säkerhet innan du kommer i vattnet. Du bör aldrig försöka lära dig att simma på egen hand. Se alltid till att en vuxen, instruktör eller badvakt tittar på dig eller hjälper dig att lära dig. Därefter blir du bekväm genom att lära dig hur du håller andan. För att hålla andan, ta en lång andning och vänta med att andas ut. När du väl har lärt dig hålla andan kan du försöka flyta. Börja med att göra din kropp parallell med vattenytan medan du ligger på ryggen. Be en vuxen att upptäcka dig när du hittar din balans i vattnet. Försök att behålla din parallella hållning på ryggen några ögonblick utan hjälp utan att sänka ner ditt ansikte. Träna alltid i det grunda slutet så att du kan stå upp när du behöver. När du är bekväm att flyta, ta dig till kanten av poolen och öva att försiktigt sparka benen upp och ner i vattnet.Försök att hålla huvudet med framsidan nedåt i vattnet i några sekunder medan du håller andan, men kom alltid upp för luft när du känner att du behöver det. För att lära dig att simma freestyle, bröst, fjärils- och ryggslag, försök arbeta med en kvalificerad instruktör.

Försök aldrig simma i den "djupa änden" av en pool
Om du fortfarande är nybörjare, försök aldrig simma i den "djupa änden" av en pool, såvida du inte är med en vuxen som kan simma på en utmärkt nivå.

Att lära sig simma kan vara läskigt när du inte vet vad du gör. Oroa dig inte - det finns saker du kan göra för att lära dig att simma mindre skrämmande. När du väl har fattat det kommer simning att vara en lek.

Del 1 av 4: bli bekväm i vattnet

 1. 1
  Släpp din rädsla. Många människor skjuter upp att lära sig simma eftersom de är rädda för att drunkna. Medan drunkningsolyckor gör inträffar, de flesta av dem hade kunnat förhindras genom enkla säkerhetsåtgärder. Följ dessa riktlinjer när du simmar, och oddsen för drunkning kommer att minska dramatiskt:
  • Simma inte ensam. Simma alltid med en annan person som är en stark simmare, om inte flera andra personer. Ett område med badvakt är vanligtvis det bästa stället att simma.
  • Börja inte simma i rörligt vatten. Om du lär dig att simma i ett hav eller en flod måste du vara mer medveten om vattnets rörelse. Om du måste lära dig att simma på det här sättet, försök se till att du är med någon som vet vad han eller hon gör, och var noga med att läsa steget om att komma ut ur en riptid eller en rusande flod (nedan).
  • Håll dig på ett djup som du kan hantera. När du först lär dig att simma, vågar dig inte ut i vatten som är för djupt för att du ska kunna stå i. Om något går fel kan du helt enkelt stå upp och andas.
  • Undvik att simma under dåliga väderförhållanden. Att simma i en lätt regnskur bör vara bra, men om du ser eller hör en storm närma sig, gå ut ur vattnet omedelbart. Denna regel ska följas oavsett hur bra du kan simma.
  • Simma inte i för kallt vatten. Att flytta lemmarna för att paddla kan bli plötsligt svårt om du är i kallt vatten.
 2. 2
  Vänja dig vid flytande. Håll dig vid sidan av poolen eller en brygga när du är i vattnet och låt dina ben flyta ut bakom dig - de borde lyftas lätt om du låter dem. Men för vissa människor gillar de att sjunka till botten medan din överkropp flyter. Oroa dig inte; försök bara metoden igen. Öva på att göra detta på magen och på ryggen tills du är van att låta hälften av din kropp flyta.
  • Försök att flyta på ryggen eller magen så snart du är redo. Håll dig på ett grunt djup så att du helt enkelt kan stå upp om det inte fungerar. Det kan kännas konstigt att ha vatten runt öronen medan näsan och munnen är i luften, men du kommer att vänja dig vid det. För extra stabilitet, lägg ut armarna i rät vinkel så att din kropp är i "T" -form. När du flyter för första gången kan du försöka ta ett djupt andetag och sedan flyta. Om dina lungor är fulla av luft kommer din kropp att flyta säkert. Gör detta tills du är mer erfaren.
 3. 3
  Var inte panik. Kom alltid ihåg att du har ett reservfall om du befinner dig i ett oöverskådligt djup eller helt enkelt inte kan röra på dina armar och svävar på ryggen. Vackla inte eller börja andas snabbt om du inte kan simma; luta dig bara tillbaka så platt som möjligt och låt vattnet bära dig medan du återfår dig.
  • Ett bra tips för att flyta på ryggen är att hålla andan och ha lungor fulla av luft. Ett annat bra tips är att sticka ut magen.
 4. 4
  Öva utandning under vattnet. Medan du fortfarande är på ett grunt djup, ta ett djupt andetag och lägg ditt ansikte under vattnet. Andas långsamt ut näsan tills du är andfådd och kom sedan upp igen. Bubblor ska komma ut. Du kan också andas ut ur munnen, men vanligtvis i stora bubblor tills du äntligen släpper ut en ström av bubblor.
  • Om du är obekväm att andas ut genom näsan kan du hålla den stängd eller bära en näsplugg och andas ut genom munnen.
 5. 5
  Använd skyddsglasögon (tillval). Att bära skyddsglasögon kan hjälpa dig att känna dig mer bekväm när du öppnar ögonen under vattnet och kan låta dig se tydligare. Hitta ett par med svampiga cirklar runt ögonen och dopp dem i vattnet så att de kommer att hålla fast vid din hud. Dra åt remmen runt huvudets baksida så att skyddsglasögonen sitter ordentligt.

Del 2 av 4: början slag och trampa vatten

 1. 1
  Öva att sparka benen. Oavsett om du svävar på ryggen eller fortfarande håller dig vid sidan av poolen, kan du träna att sparka. (För att se hur långt varje spark kan driva dig, träna den med en kickboard. Detta gör att du kan fokusera på din sparkteknik utan att oroa dig för att hålla huvudet över vatten.)
  • Prova en fladdrande spark. Rikta ut tårna som en ballerina, håll benen mest raka och alternera benen när du gör små sparkar. Du bör känna den mest böjda i anklarna.
  • Prova en piskspark. Håll benen tätt ihop från höfterna till knäna och från knäna till anklarna. Böj knäna så att skenbenen kommer upp i ungefär 90 graders vinkel, ta sedan isär dina sken och flytta dem i en cirkelrörelse och håll dina lår tillsammans hela tiden. (Det vill säga spåra en halv cirkel med varje ben, flytta ditt högra ben till höger och ditt vänstra ben till vänster.) Ta tillbaka dina skenben längst ner i cirkeln och lyft upp dem igen för att starta om sparken.
  • Prova en eggbeater kick. Denna spark används ofta för att trampa vatten och stanna i vertikalt läge med huvudet och axlarna över vattnet. Börja med böjda knän och benen lite bredare än höftbredden. Sedan "trampa" varje ben som på en cykel, bara de går i motsatta riktningar: medan ett ben trampar "framåt", bör det andra benet trampa "bakåt". Den här tar lite träning för att vänja sig, men det är praktiskt att "vila" när fötterna inte kan röra botten.
 2. 2
  Lär dig hur du gör en genomsökning. Genomsökningar är bra att lära sig som nybörjare, och de kommer att flytta dig ganska snabbt. Så här gör du dem:
  • Försök med en ryggslag först. Flyta platt på ryggen och gör en fladdring med benen. Med "armarna" gör du "krypa" -rörelsen, lyft en arm rakt upp i luften och håll den rak när den åter kommer in i vattnet bredvid ditt huvud. När det väl är under vattnet, böj det för att få det tillbaka till en rak position bredvid din sida och upprepa. Alternativa armar när du simmar och försök att hålla fingrarna ihop och händerna så plana som möjligt.
  • Prova ett främre slag (även känt som en freestyle eller europeisk krypning). Flytande på magen, gör en fladdrande spark med benen och använd armarna för att "krypa" framåt. Ta ut en arm ur vattnet så att den "sträcker sig" framåt, ta sedan ner den igen och använd din kupade hand för att "skjuta" vattnet bakom dig. Alternativa armar. För att andas vrider du huvudet åt sidan under armen som just nu kryper och lyfter tillräckligt för att du ska kunna andas. Ta ett andetag under samma arm varje gång, så att du andas varannan slag.
 3. 3
  Trampa vatten. Trampning av vatten kan hjälpa dig att andas och hålla huvudet uppe utan att faktiskt simma. Gör eggbeatersparken som listas ovan och använd dina händer för att hålla balansen genom att "fånga" - håll underarmarna plana på vattenytan och föreställ dig att de är smörknivar som sprider sig på en bit rostat bröd. Flytta en arm medurs cirkel och den andra armen moturs.
 4. 4
  Använd armarna för att komma upp från botten. Om du är under vatten och vill komma upp, använd dina armar för att driva dig själv. Lägg dem rakt upp ovanför ditt huvud och för dem snabbt ner till dina sidor. Detta borde skjuta dig upp några meter. Upprepa tills du bryter ytan.
Hur kan jag simma under vattnet
Hur kan jag simma under vattnet?

Del 3 av 4: lära sig avancerade tekniker

 1. 1
  Prova några mer avancerade slag. När du är mer bekväm i vattnet kan du börja lära dig nya slag som rör dig snabbare eller med mindre energi. Pröva dessa:
  EXPERTTIPS

  Intresserad av tävlingsbad? Alan Fang, en tidigare tävlingssimmare, säger: "Om du vill vara en av de bästa, börja så tidigt som möjligt. Träna sedan konsekvent. En av mina gamla tränare brukade säga," Om du inte simmar för en dag, dina framsteg går tillbaka två dagar, men om du inte simmar på en vecka måste du börja om igen. ' Det här är uppenbarligen en överdrift, men det är visserligen sant, men om du bara vill simma för skojs skull eller för att överleva, är den konsistensen inte lika viktig.

 2. 2
  Prova att dyka. Dyk kan vara ett roligt sätt att komma i vattnet och starta en stroke. Börja med ett grundläggande dyk och gå vidare till mer komplicerat svandyk, bakdyk och rullande dyk.
  • Se alltid till att vattnet är tillräckligt djupt innan du dyker.Vid ett minimum bör vattnet vara 9 eller 10 meter (2,7 eller 3,0 m) djupt; om du är en lång person, gör den minst 11 eller 12 meter (3,4 eller 3,7 m).

Del 4 av 4: att vara beredd på osannolika situationer

 1. 1
  Lär dig att komma ur en ripström. Om du simmar i havet kan du fastna i en ripström. Att veta vad du ska göra kan rädda ditt liv, så försök att memorera dessa steg innan du kommer ut i vattnet.
  • Ingen panik. Detta är överlägset det viktigaste steget av allt. Genom att klappa och få panik kan du faktiskt hålla dig under vattnet.
  • Simma i sidled. Försök inte simma direkt till stranden eller direkt ut i havet. Försök istället att simma i en linje som är exakt parallell med strandlinjen.
  • Simma i en stroke som låter dig andas. Simma med den starkaste stroke du kan göra som också ger dig gott om utrymme att andas. Detta kan vara en sidoslag, framkrypning eller bröstslag.
  • Fortsätt simma tills du är ute av ripströmmen. Du kanske måste simma ganska långt innan du är säkert borta från ripströmmen, men fortsätt. Du vill inte ångra det goda arbete du hittills har gjort genom att gå mot land vid fel tidpunkt.
  • Ring om möjligt för hjälp. Om du kan, rör dig till livräddaren eller skrik "Hjälp!" Så snart som möjligt. Men gör inte detta om det innebär att offra andan eller om du måste sluta simma - det är bättre att hålla dig i rörelse.
 2. 2
  Lär dig att komma ut ur en flodström. Om du hamnar i en flod som flyter för snabbt eller skjuter dig under, följ dessa steg för att komma ut:
  • Inte klappa eller få panik. Precis som med en ripström kan panik och fackling av dina armar skjuta dig djupare i vattnet. Försök ta jämna andetag och förbli lugn.
  • Syfta till att simma diagonalt mot strandlinjen. Att simma mot stranden i 90 graders vinkel kommer att tvinga dig att slåss med strömmen för mycket och kan orsaka att du snabbt blir utmattad. Istället plan komma till strandlinjen vid en diagonal vinkel som går med strömmen.
  • Försök inte simma uppströms. Du kommer att spendera för mycket energi för inte tillräckligt med resultat. Endast försöka simma uppströms om det finns omedelbar fara nedströms, såsom vassa stenar eller ett vattenfall.
  • Om du snabbt transporteras nedströms av strömmen, peka fötterna i den riktning du bärs. Detta kan hindra dig från att slå huvudet på en sten eller annan hinder.
Alternativa armar när du simmar
Alternativa armar när du simmar och försök att hålla fingrarna ihop och händerna så plana som möjligt.

Tips

 • Om du svävar på ryggen, håll dig lugn annars flyter du inte.
 • Kom ihåg att du alltid kan sätta ner fötterna om du börjar få panik.
 • Var säker innan du går vidare till djupänden.
 • Om du är nybörjare, simma nära kanten så att du kan hålla kvar om du behöver.
 • Öva med familjemedlemmar tills du känner dig trygg i vattnet på egen hand.
 • Simma i pooler som är grunda (en meter djup) om du är nybörjare.
 • Lär dig om möjligt att simma under överinseende av en utbildad livräddare. Han eller hon har lärt sig att känna igen tecken på att du behöver hjälp, även om du är under vattnet och inte kan ropa.
 • Använd ett sparkbräda, flytväst eller armflottor för att hålla dig flytande om du känner dig nervös för att röra dig runt vattnet.
 • Öva med en erfaren simmare för mer hjälp.
 • Använd säkerhetsutrustning, särskilt om du är nybörjare och / eller yngre eftersom olyckor kan och kommer att hända.
 • Se till att köpa några örondroppar. De hjälper om dina öron blir igensatta.
 • Stäng munnen eller invester i en snorkel så att du inte får kemiskt behandlat poolvatten eller bakterier från människorna som har varit där tidigare.
 • Börja med simlektioner där det inte finns några strömmar eller vågor.
 • Om du är nervös att komma i vattnet, försök sätta in fötterna först och långsamt ta dig in.
 • Att använda stödjande flottor kan vara ett bra sätt att börja experimentera med att simma och flyta i lugnt vatten.
 • Om du har ljusare hår, investera i ett simmare schampo och / eller en robust badmössa så att håret inte missfärgas eller går sönder.
 • Om du har långt hår, överväga att bära en badmössa för att hålla det ur vägen. Dessutom kräver vissa offentliga pooler simmare med långt hår att bära dem, så det kan inte skada att ha en till hands.
 • Duscha alltid efter simning, för klor är mycket skadligt och torkar. Se till att du återfuktar ordentligt efter duschen.
 • Var bara medveten om att om ditt hår är blont eller ljusare kan kloret bli grönt.
Ge dig inte ut i vattnet som är för djupt för att du ska kunna komma in
När du först lär dig att simma, ge dig inte ut i vattnet som är för djupt för att du ska kunna komma in.

Varningar

 • Om du fortfarande är nybörjare, försök aldrig simma i den "djupa änden" av en pool, såvida du inte är med en vuxen som kan simma på en utmärkt nivå.
 • Var extremt försiktig med att simma i rörligt vatten, till exempel havet eller en sjö. Ripströmmar kan plötsligt dra ut dig från stranden.
 • Att lära sig simma är en långsam process. Bita inte av mer än du kan tugga.
 • Simma aldrig i en storm som har blixtnedslag. Blixtnedslag riktar sig mot vatten och kan chocka alla i det om det träffar vattnet. Om du kan höra åska även några mil bort kan du bli slagen av blixtar.

Saker du behöver

 • En annan mycket erfaren simmare
 • Glasögon (tillval)
 • Nosplugg (tillval)
 • Sparkbräda (valfritt)
 • Korrekt passande badbyxor / kostym

Frågor och svar

 • Hur många minuter kan en person stanna under vattnet?
  Detta varierar från person till person och kan ökas genom övning och träning. Vem som helst ska kunna stanna under vatten i 30 sekunder. Med några bra andningstekniker kan detta snabbt förlängas till 45-60 sekunder.
 • När jag börjar simma blir benen trötta. Vad kan jag göra?
  Försök att öva med flytande enheter för att isolera bara benen och fokusera på rätt teknik så att de inte stöter på varandra och bryter ditt steg. Fortsätt träna. Bygg upp avstånd och tid gradvis, och innan du vet ordet av kommer du att kunna simma längre.
 • Hur kan jag simma under vattnet?
  Bröstslaget fungerar både på ytan och under vatten.
 • Är det dåligt om det kommer vatten i örat? Ibland blockeras mina öron, men är det nödvändigtvis dåligt?
  Det finns ett membran i innerörat som stänger öppningen för luft och vatten. Dina öron tar också hand om sig själva. Luta bara huvudet åt sidan så att vattnet rinner ut.
 • Hur håller jag mig över djupt vatten?
  Vattendjupet förändrar inte tekniken att hålla sig flytande. Simning, flytande eller någon annan teknik i vatten är densamma, oavsett hur djupt vattnet är.
 • Ökar simning höjden?
  Inte nödvändigtvis, men det kan öka och förlänga dina muskler och senor.
 • Hur hämtar jag ett objekt från golvet i poolen?
  Andas djupt och gå under vattnet. Använd dina armar och ben för att "groda-kick" (liknar bröstslag) din väg till vad du dyker efter. Ta tag i objektet och skjut av botten av poolen med fötterna. Detta kommer att driva dig snabbt uppåt så att du når ytan snabbare.
 • Jag kan inte sparka med fötterna och klo med händerna, vad gör jag?
  Du kommer dit, fortsätt bara att öva. Använd kickboards under händer och armar. De kommer att flyta och du behöver inte använda armarna så att du kan fokusera på dina ben. Öva benen separat. Byt sedan, sväva benen och öva på armarna. Gör detta tillräckligt, och snart kommer du att kunna sätta ihop de två.
 • Är det bra att använda en flytanordning när du simmar?
  Det kommer att vara användbart när du lär dig att simma, eftersom det håller dig över vattnet. När du blir mer avancerad och redo att simma på egen hand kan du börja simma utan en.
 • Vad händer om jag inte kan flyta?
  Du kan försöka sparka snabbare och använda en flottör för att hjälpa dig att hålla dig över vattnet. Ju mer du tränar, desto lättare blir det att flyta på egen hand så småningom.

Kommentarer (30)

 • klingmodesta
  Det ger mig hopp. Jag kan hålla mig flytande, men jag måste gå igenom vattnet bättre. Jag känner mig överväldigad. Att göra saker enkelt ger mig en bra utgångspunkt. Tack för artikeln.
 • nekstrom
  Detta hjälpte mig genom att berätta för mig hur man simmar.
 • allison85
  Jag gillade att beskrivningarna är lätta att följa och det förutsätter ingen tidigare kunskap om simning. Jag tyckte också att säkerhetsåtgärderna var praktiska och lätta att komma ihåg.
 • rodolfo52
  Behövde inte simlektioner. guide förklarade allt. Mina vänner blev chockade över att se mig simma för första gången utan hjälp av tränaren. Tack så mycket!:-)
 • tiana46
  Jag ville verkligen lära mig simma och jag kommer att göra dessa övningar idag!
 • marietta56
  Min dotter har simtest idag och hon behövde hjälp. Jag hittade den här sidan och det hjälpte henne verkligen.
 • owe59
  Det förklarade att det tar tid att lära sig simma, skynda inte, ha tålamod. Det här är mycket bra råd.
 • ferryjordane
  Det hjälper mig mycket att bli bra simmare.
 • imaggio
  Först var jag verkligen rädd. Efter att ha sett videon och läst artikeln simmar jag riktigt bra. Nu simmar jag i saltvatten!
 • odubuque
  När mina vänner sa att de ville bada på Hawaii blev jag så generad att jag inte visste hur jag skulle simma. Med den här sidan övade jag och nu kan jag göra så många avancerade slag. Jag kände mig mer beslutsam på grund av den här sidan. Det hjälpte så mycket. Tack.
 • tom12
  Wow! Detta var den typ av mod jag behövde.
 • hhammes
  Det hjälpte mig att flytta mina händer på rätt sätt, och det informerade mig om olika sätt att flytta mina fötter.
 • jim30
  Ganska bra information för nybörjare.
 • snorberg
  Jag är tacksam för att den här artikeln hjälpte mig. Jag behöver bara hjälp att simma under vattnet, det är allt. Tack så mycket.
 • olaflangosh
  Jag tar sex lektioner på Y. Den här artikeln hjälpte mig mer.
 • fridolfstrom
  Jag tyckte att delfinslagsteget var mest användbart!
 • dmartinsson
  Gifen hjälpte verkligen, som video. Tack.
 • unique90
  Bilder hur man flyter och simmar i vatten.
 • malachi17
  Hjälpte mig att lära min son att simma i havet.
 • jberg
  Hela artikeln hjälpte mig att förbättra mina simningstekniker.
 • gunnarssontage
  På ett mycket enkelt och exakt sätt, genom olika steg och försiktighetsåtgärder, har du höjt konfidensnivån för en icke-simmare. Det är en bra artikel att motivera en att simma.
 • axelssonalfred
  Det hjälpte mig mycket, för jag gillar att simma i en pool.
 • scarter
  Jag vet inte hur man simmar, och de flesta på min skola vet hur, även min förälskelse. På tisdag skulle vår klass åka till McKinley Park, och jag tror att min lärare sa att de skulle ha ett simtest där. Jag ville inte se ut som en dår eller drunkna, så det här var till hjälp.
 • ursulahowe
  Det här är väldigt bra. Jag visste inte nu hur man simmar, men jag är säker på att jag kommer att göra det nu. Jag har alltid använt guide och det har hjälpt mig mycket.
 • pglover
  Jag är döv och den skriftliga informationen hjälper mig mycket. Dessutom är bilderna fantastiska, förhoppningsvis kommer jag att kunna simma snart.
 • janolof50
  Jag var rädd att simma på grund av drunkning, men efter att jag läst den här artikeln kände jag mig trygg. Nästa gång jag åker till vattenparken kommer jag att simma som ett proffs, och ja, jag kommer att vara försiktig. Jag har lärt mig mycket av den här appen, tackguide.
 • felipe11
  Jag är nybörjare och gör genomsökningen. Vänder huvudet och överkroppen efter luft. Älskar de rörliga exemplen, mycket hjälpsamma.
 • lbosco
  Det var en fungerande och fantastisk artikel, särskilt dyketipsen.
 • wunschgregoria
  Mycket trevlig artikel med en massa praktiska tips. Tack, guide.
 • yholmberg
  Den del som rådde dig att flyta först hjälpte verkligen, tack!
Relaterade artiklar
 1. Hur man kör en golfboll rakt?
 2. Hur man blir en professionell MMA-fighter?
 3. Hur man gör en trampolinbrottring billigt?
 4. Hur kan jag vara den enda flickan i brottningsteamet (skolan)?
 5. Hur man blir en bra brottare?
 6. Hur man gör trippel h entré?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail