Hur pratar jag med dina föräldrar om interracial relations?

För att ta reda på varför dina föräldrar känner så som de gör
För att ta reda på varför dina föräldrar känner så som de gör, ställ frågor om deras perspektiv på ras och interracial relationer.

De flesta vill ha sina föräldrars godkännande när de träffar. Vissa föräldrar kan dock oroa sig för att du går utanför din ras. Även om dessa fall ofta är enkla löfte, kan dina föräldrar ha oro eller förvirring om ditt beslut. Innan du pratar med dem, prata med din partner och vänner för att ta reda på hur de skulle hantera att prata med dina föräldrar. Välj sedan en lämplig tidpunkt och plats där du kan sitta ner och prata med dina människor om din partner. Försök att förutse deras frågor, var ärlig om dina känslor och ditt förhållande och håll dig lugn.

Del 1 av 3: prata med din partner

 1. 1
  Prata med din partner om dina bekymmer. Om du har problem med att prata med dina föräldrar om ditt interracial förhållande, eller förutse problem när du gör det, berätta för din partner. Om de har upplevt en liknande situation kan de till och med kunna ge råd.
  • Till exempel, säg "Jag är orolig för vad mina föräldrar kommer att tänka på oss", eller "Jag undrar om min mamma och pappa blir upprörda över att vi träffar."
  • Låt din partner veta att oavsett vad dina föräldrar tycker, kommer du fortfarande att älska dem och bryr dig inte om deras ras. Säg, "Jag låter inte mina föräldrars åsikter påverka hur jag känner för dig."
  • Låt dig inte avrådas från att dela din situation med tanken att din partner kommer att känna att du skyller på dem för dina familjeproblem. Eftersom din partner älskar och respekterar dig kommer de att uppskatta att du är öppen och ärlig mot dem, även om den här svåra frågan.
 2. 2
  Reflektera över tidigare erfarenheter för att ta reda på hur du kan prata med dina föräldrar. Dina föräldrar kanske inte är de enda som är obekväma med din interracial relation. Om du har vänner som också hade frågor eller funderingar kring ditt interraciala förhållande, tänk på hur du förde ämnet med dem. Väntade du på att de skulle ta upp det? Frågade du dem direkt vad de tyckte?
  • Du kan också använda dina kompisers upplevelser eller erfarenheten av din partner för att tänka på hur du ska ta itu med ämnet med dina egna föräldrar. Prata med dem om hur de hanterade sina föräldrars oro, om det fanns några. Fråga till exempel dina vänner: "Har du svårt att berätta för dina föräldrar om din interracial relation?"
  • Du kan också överväga vad du redan vet om dina föräldrars syn på ras och skäl till varför de kan vara emot interraciala förhållanden. Till exempel, kanske har dina föräldrar en vän som var i ett dysfunktionellt förhållande och deras partner var en annan ras. De kanske bygger sina idéer på den här väns erfarenheter.
 3. 3
  Bedöm dina känslor. Ibland upptäcker människor obehag från andra eftersom de själva är obekväma eller känner sig utomordentliga i ett interracial förhållande. Prata med en betrodd vän, familjemedlem, terapeut eller trosledare för att exakt mäta dina egna känslor och komfortnivå. Om du är bekväm med att prata med din partner om dessa frågor kan du välja att prata med dem också (eller istället).
  • Du kan till exempel fråga en vän: "Hur vet du när du är med rätt person?" eller "Jag känner att jag inte riktigt hör hemma hos min partner. Har du någonsin känt så i ett förhållande?" Lyssna noga på deras svar.
  • Ställ relevanta uppföljningsfrågor som "Tror du att dessa känslor kommer att passera?"
Dina föräldrar kommer att känna sig mer lätta att prata om interracial relationer när både du
Dina föräldrar kommer att känna sig mer lätta att prata om interracial relationer när både du och de är lugna.

Del 2 av 3: konversera med dina föräldrar

 1. 1
  Välj rätt tid. Dina föräldrar kommer att känna sig mer lugna och prata om interracial relationer när både du och de är lugna. Hitta ledig tid när du och dina föräldrar båda kan ägna allvarlig tid åt att prata om interracial dejting.
  • Den bästa tiden att prata med dina föräldrar är förmodligen under helgen eller kvällen.
  • Försök inte prata med dina föräldrar om dejting mellan olika raser när de är mitt i jobbet eller tittar på ett TV-program. Morgnar är också en dålig tid att prata med dina föräldrar på ett långt sätt (om vad som helst), eftersom ni alla troligen kommer att skynda på att äta frukost, duscha och göra andra förberedelser innan skolan eller jobbet.
  • Ta inte upp interracial dejting direkt efter att dina föräldrar har kommenterat rasen eller gör något annat som gör dig illa.
 2. 2
  Välj en privat plats. Att prata om personliga frågor kräver ett utrymme där dina föräldrar kan tala öppet. Om du pratar offentligt kanske du inte får ett direkt svar från dem. Vanligtvis är det bästa sättet att prata med dina föräldrar direkt när du är hemma.
  • Om du inte kan prata med dem ansikte mot ansikte, ring dem när de är hemma. Du kan fråga dem direkt när de kommer hem så att du vet när du ska ringa. Kvällstid från 7: 00-9: 00 är förmodligen bäst.
 3. 3
  Betona de goda egenskaperna hos din partner. När du pratar med dina föräldrar bör de bara vara oroliga för om du har ett positivt och hälsosamt förhållande. Dela med dina föräldrar om alla bra saker om din partner. Hur visar de dig att de älskar dig? Vad tycker du om dem?
  • Du kan till exempel säga "Jag älskar verkligen min partner. De är så generösa och hjälpsamma."
  • Du kan också förklara, "Att vara med min partner är jättebra eftersom de är väldigt intelligenta. De öppnar alltid mina ögon för nya och intressanta saker."
  • Om din partner gav dig en fantastisk gåva kan du visa den för dina föräldrar och säga "Titta på den här fantastiska presenten som min partner köpte mig. Jag gillar verkligen den."
  • När dina föräldrar ser att du är i ett kärleksfullt förhållande, kommer de att vara nöjda och lindra eventuella problem som de har om interracial dating.
 4. 4
  Fråga frågor. För att ta reda på varför dina föräldrar känner som de gör, ställ frågor om deras perspektiv på ras och interracial relationer. Försök att vara tålmodig och respektfull när du ställer dessa frågor. Några frågor du kan ställa inkluderar:
  • Vad är dina tankar om andra raser och interracial relationer?
  • Varför tänker du på dem på det här sättet?
  • Hänt något som fick dig att tänka så här?
  • Vad tror du måste hända för att förändra hur du tänker på andra raser och interracial relationer?
  Du kan också överväga vad du redan vet om dina föräldrars syn på ras
  Du kan också överväga vad du redan vet om dina föräldrars syn på ras och skäl till varför de kan vara emot interraciala förhållanden.
 5. 5
  Var redo att svara på frågor. Försäkra dina föräldrar att ras inte spelar någon roll för att upprätthålla ett kärleksfullt och stödjande förhållande. I alla fall lyssna aktivt genom att nicka och göra ögonkontakt. Använd din planeringsperiod före samtalen för att tänka på specifika punkter som dina föräldrar kan vara oroade över. Försök att ha tålamod när du svarar på dina föräldrars frågor. Dessa frågor kan verka stötande, men de kommer från en plats av okunnighet och rädsla. Specifika frågor som dina föräldrar kan ha är:
  • Hur ska du uppfostra barn?
  • Kommer det inte att vara svårare att träffa någon från en annan ras än någon egen?
  • Är du orolig för vad andra kommer att tänka?
 6. 6
  Dölj inte ett interracial förhållande för dina föräldrar. Ett hälsosamt förhållande byggt på ömsesidig kärlek och tillgivenhet är något att fira och vara stolt över. När du och din partner börjar ett förhållande ska du inte dölja det för dina föräldrar (eller någon annan).
  • Om du låtsas att du inte är i ett förhållande när du faktiskt är, kanske dina föräldrar får reda på det från någon annan och känner sig sårade.
  • På samma sätt, låtsas inte för din partner att du har pratat med dina föräldrar om dem om du verkligen inte har gjort det.

Del 3 av 3: kommunicera ditt perspektiv

 1. 1
  Svara på dina föräldrar. Det är viktigt att berätta hur du känner för dina föräldrars perspektiv. Om dina föräldrar inte godkänner interracial dejting, låt dem veta att du önskar att de var mer öppensinnade.
  • Vissa föräldrar kan ha legitima farhågor om den kulturella kompatibiliteten för dig och din partner. Lyssna noga på vad dina föräldrar har att säga och svara eftertänksamt.
  • Se till att dina föräldrar har och kommer att fortsätta tänka på deras synvinkel. Förklara för dem: "Tack för din åsikt. Jag uppskattar din ärlighet och jag kommer noga att överväga vad du har sagt."
  • Påminn dem om att varje relation har utmaningar, och att du och din partner älskar varandra och är villiga att arbeta igenom alla problem som uppstår.
  • Påminn rasistiska föräldrar om alla bra saker om din partner. Säg till exempel "Jag bryr mig djupt för min partner. Deras ras definierar dem inte. Jag är ledsen att du inte kan se det."
 2. 2
  Hålla sig lugn. Undvik känslomässiga utbrott. Det är okej att vara arg eller frustrerad om dina föräldrar inte vill acceptera att du går utanför din ras. Det är dock viktigt att hålla diskursen civil. Var tålmodig och undvik att skrika, namnge och våld.
  • Om du känner att ditt humör stiger, andas långsamt in genom näsan i tre sekunder och andas sedan ut genom munnen i fem sekunder. Denna enkla andningsövning hjälper dig att slappna av.
  • Ibland är det bäst att ha tålamod och ge dina föräldrar tid att bearbeta den information som du daterar utanför din ras. Ursäkta dig själv eller avsluta samtalet artigt om du tycker att det inte är produktivt. Du kan alltid komma tillbaka till ämnet med dina föräldrar senare. Säg, "Jag kommer att ursäkta mig från det här samtalet för tillfället. Kanske kan vi återuppta vid ett senare tillfälle."
  Om du har problem med att prata med dina föräldrar om din interracial relation
  Om du har problem med att prata med dina föräldrar om din interracial relation, eller förutse problem när du gör det, berätta för din partner.
 3. 3
  Låt inte din familj få dig att känna skuld. Dina föräldrar kanske frågar, "Vad kommer folk att tänka om mig om du är i ett rasförhållande?" De kan också föreslå att du ska träffa din egen ras, eller att du gör något fel genom att träffa någon från en annan ras. Stå upp mot dessa antydningar och gammaldags attityder genom att påminna dem om att det finns många underbara människor av alla raser. Förklara att det viktiga att göra när man letar efter en partner är att identifiera hur personen agerar och behandlar dig.
  • Du kan till exempel säga, "Jag känner och älskar min partner, och de behandlar mig bra. Dessa saker är viktiga. Min partners race är det inte."
  • Låt inte dina föräldrar använda andras attityder (eller sina egna) för att få dig att känna dig skyldig i ditt förhållande. Om de är oroliga för att deras vänner eller grannar kommer att skämma bort dem på grund av dina dejtingspreferenser, föreslå att de dike dessa vänner.
  • Försäkra dina föräldrar att din interracial relation inte är avsedd att skada dem, och inte är ett uppror. Säg, "Mitt förhållande är bara avsett att berika mitt liv och min partners liv. Det är inte menat som en liten mot dig."

Tips

 • Ras är en ologisk grund för att bestämma värdet av en relation eller person. Ge aldrig efter påtryckningar från vänner eller familj för att avsluta ett förhållande enbart på grund av din partners ras.

Relaterade artiklar
 1. Hur vet jag att du blir lurad i ett förhållande?
 2. Hur slutar jag fuska?
 3. Hur avgör man om din make är otrogen?
 4. Hur får man två pojkvänner samtidigt?
 5. Hur ber jag om ursäkt för fusk mot din partner?
 6. Hur hanterar man efter förlust av kärlek?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail