Hur går naturen?

Använda en naturvandring för att upptäcka lokal natur i staden
Del 3 av 4: använda en naturvandring för att upptäcka lokal natur i staden.

En naturvandring har så många möjligheter att förbättra ditt dagliga liv. Från att koppla av snabbt tillbaka till det normala efter en tuff dag ute, till att lära dig mer om vad som händer i din egen skogsnack, kommer du att upptäcka att en naturvandring är ett fantastiskt sätt att slappna av, återställa ditt välbefinnande och uppskatta natur.

Del 1 av 4: förbereda dig för din promenad

 1. 1
  Välj tid för en naturvandring. Oavsett din anledning, vare sig det är för en avkopplande promenad för att återhämta sig från en hård dag eller för att upptäcka ditt lokala djurliv, den bästa tiden är när du har minst en halvtimme ledigt och vädret är gynnsamt. Det är säkrast och lättast att gå på naturen när det är lätt. Men om du vill gå på natten och upptäcka lite naturaktivitet, se till att du väljer en plats som är säker och att du har tillräckligt med belysning för att se vart du är på väg.
 2. 2
  Var ordentligt förberedd för promenaden. Det finns några grundläggande grunder att följa innan du tar en naturvandring. Se till att du har god fysisk hälsa innan du ger dig ut på promenaden. Ta tillräckligt med vatten och kanske ett mellanmål om det behövs. Använd stödjande vandringsskor som är lämpliga för terrängen och bekväma. Kontrollera vädret och ta lämplig utrustning, såsom en regnrock eller klädlager, efter behov.
 3. 3
  Välj vart du ska gå på en naturvandring. Om möjligt, gå någonstans som ligger nära ditt hem och som inte är för mycket besvär att komma till. Du kanske dock vill ta lokal transport eller ta bilen om du vill åka till ett specifikt naturområde. Men var som helst som har tillräckligt med grönska är perfekt, och det kan verkligen vara ett utmärkt tillfälle att upptäcka vilken natur som finns i din lokala stadsmiljö bara genom att vara beredd att vara uppmärksam på naturen omkring dig.
  • Om möjligt är det bäst om du kan gå i ett område med mindre uppståndelse och mer grönska.
Skapa en naturjournal när du återvänder från en naturvandring
Några andra idéer inkluderar: Skapa en naturjournal när du återvänder från en naturvandring.

Del 2 av 4: Använd en naturvandring för att förstöra

 1. 1
  Gå ut i ditt grannskap eller lokala gröna utrymme.
 2. 2
  Tänk inte på ditt problem eller din stress. Fokusera istället på saker runt omkring dig (inte folket). Titta runt för att se byggnader, butiker, trottoaren, fordon, växter, träd, blommor och så vidare.
 3. 3
  Ta en minut att fokusera på var och en av dessa eller några av dessa som du tycker är intressanta eller fascinerande. Lägg märke till små detaljer om var och en av dessa och beundra dem.
 4. 4
  Använd det du observerar för att hjälpa dig att gå längre än vad som stressar dig. Det är viktigt att du inte tänker på dig själv eller någon annan person (relationer) eller några tidigare incidenter eller framtida problem. Fokusera bara på nuet och se dig omkring.
 5. 5
  Fortsätt på detta sätt. Ta långsamt en promenad och andas på ett avslappnat sätt.
 6. 6
  Fortsätt promenera och leta efter fler saker som du kan fokusera på.
 7. 7
  När du har gått på detta sätt i cirka 30 minuter, märker att du kommer att må bättre. Du kan fortsätta gå i en timme för att få ett optimalt resultat, som att minska dina stressnivåer.
 8. 8
  Reflektera över din plats i världen. Denna naturvandring kommer inte bara att stressa dig utan också hjälpa dig att inse att världen är en stor plats och att ditt problem inte är så oöverstigligt eller så stort som du trodde tidigare. Denna promenad kommer också att se till att du slappnar av och lugnar dina nerver och får dig att känna dig mentalt bättre.
Uppmuntras att göra en vandring i olika slags väder
Uppmuntras att göra en vandring i olika slags väder, bära eller använda lämplig utrustning för att vara säker.

Del 3 av 4: använda en naturvandring för att upptäcka lokal natur i staden

 1. 1
  Gå ut till din valda plats. Oavsett om det bara är på din gata eller i en lokal park, kommer det att finnas mycket att upptäcka när du är fokuserad på att hitta naturen.
 2. 2
  Titta omkring dig. Även mitt i staden hittar du naturen. Titta ner för att hitta de växter som skjuter sig upp genom trottoaren, titta på ögonhöjd för gatuträd och fjärilar och andra flygande insekter. Hitta trädgårdarna i ditt område, oavsett om de är privata, samhällsdrivna eller offentligt ägda. Gå förbi dem, och om tillåtet, genom dem. Titta upp för att se vilka fåglar som svävar på himlen ovanför dig.
  • Lägg märke till hur människor tar grönska till staden.
  • Lägg märke till hur djur hittar nischer i stadsmiljön, inklusive fåglar, insekter, små och medelstora däggdjur och människors husdjur.
 3. 3
  Gör mentala anteckningar om hur den lokala naturen trivs i din stad. Använd denna kunskap för att återfästa dig själv till den naturliga världen och för att hjälpa dig att distansera dig från de konkreta, tekniska och hermetiskt tillslutna miljöerna som vi skapar för oss själva. Inse att du alltid kan upptäcka naturen när du går omkring och förmedla detta under till dina vänner, dina barn och dina nära och kära. Att ta sig tid att lägga märke till hur naturen har ett sätt att återupprätta sig även i de mest omformade miljöerna är ett sätt att hjälpa dig att komma ihåg att du är en del av en mycket större och sammankopplad helhet.

Del 4 av 4: andra idéer för att ta en naturvandring

 1. 1
  Sikta på att känna dig i kontakt med naturen. Försök att föreställa dig hur det skulle vara att vara en del av naturen omkring dig, som att vara ett träd eller en buske, en skyhöga fågel eller ett pälsdjur. Stå på önskad plats och andas djupt och suga in platsens energi och naturen omkring dig. Stäng ögonen och föreställ dig att du är ett träd eller en buske eller något planterat i landskapet. Eller föreställ dig själv som det djur du har valt. Helt enkelt vara en stund och försöka tänka som den växten eller djuret kanske.
 2. 2
  Gör naturaktiviteter när du går. Det här kan vara särskilt bra om man vandrar i naturen med barnen. Låt dem kolla in naturliga egenskaper på ett enkelt diagram, som djur, trädtyper, växtelement, klippformationer och så vidare. Några andra idéer inkluderar:
  • Skapa ett naturräkningsdiagram
  • Hjälp barn att uppskatta naturen; och
  • Gör en naturjournal när du kommer tillbaka från en naturvandring. Tänk på vad du vill ta med i den tidskriften när du går omkring.
 3. 3
  Prova att gå meditation. Detta kan vara ett underbart sätt att meditera, reflektera, träna och känna sig i ett med världen.
Kontakta din läkare innan du börjar på en naturvandring
Om du har några hälsoförhållanden som hindrar dig från att promenera, kontakta din läkare innan du börjar på en naturvandring.

Tips

 • Försök att inte använda din mobiltelefon eller någon annan elektronisk gadget när du är på denna naturvandring.
 • Det är troligtvis det mest användbara för att stressa om du kan hitta en plats fylld med grönska som en park eller fält med riklig grönska.
 • Även när det regnar, snöar, kallt eller efter en storm, kommer du att upptäcka nya sätt att se världen omkring dig eftersom färgerna, belysningen, lukten och sensoriska inmatningen varierar från väder till väder. Uppmuntras att göra en vandring i olika väder, ha på dig eller använda lämplig utrustning för att vara säker.

Varningar

 • Ta bara en promenad om din hälsa tillåter det. Om du har några hälsoförhållanden som hindrar dig från att promenera, kontakta din läkare innan du börjar på en naturvandring.

Saker du behöver

 • Bekväma vandringsskor
 • Lämpliga kläder
 • Vattenflaska och vatten
 • Mellanmål (valfritt)
 • Solglasögon (tillval)

Frågor och svar

 • Vad händer om jag faller av en bro, vulkan eller berg medan jag går?
  Du kommer sannolikt inte att göra det om du håller dig vaken och uppmärksammar din omgivning medan du går. Ta med dig telefonen och ring om du kan, och se till att alltid berätta för någon vart du ska och när du planerar att vara tillbaka så att någon kommer att leta efter dig om du inte återvänder.

Relaterade artiklar
 1. Hur övar man ett handställ med en vägg?
 2. Hur man vaxar ett snowboard?
 3. Hur kör man en mil?
 4. Hur man bygger en halvrör eller ramp?
 5. Hur man simmar under vattnet utan att hålla näsan?
 6. Hur gör man en brandman i brottning?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail