Hur skriver jag ett papper snabbare?

Papper och penna
Du behöver verktygen för att faktiskt skriva din uppsats (dator, papper och penna, etc.), men också andra källor som krävs för att skriva din uppsats.

Har du skjutit upp en uppsats eller bara vill avsluta den snabbt och få bort den på andra sätt? Hur som helst, om du är motiverad kommer du att kunna skriva en snabbt. Du måste förbereda, fokusera och skriva effektivt, och då kommer du att kunna gå vidare!

Del 1 av 3: förbereder sig för att skriva

 1. 1
  Minimera distraktioner. Undvik allt som du vet tenderar att distrahera dig från arbetssociala medier, tv, chatta eller sms med vänner etc. För att skriva en uppsats snabbt måste du fokusera.
  • Var ihärdig om människor distraherar dig från ditt skrivande. Lägg till exempel en status på sociala medier som du ska arbeta ett tag, men kommer att komma ikapp med människor efteråt. Om vänner sms eller ringer, låt dem veta samma sak.
 2. 2
  Läs dina uppdragsinstruktioner noggrant. Om du fick en uppmaning eller riktlinjer för att skriva din uppsats, läs dem mycket noggrant. Du kan snabbt börja med att skriva en uppsats om du ser till att du förstår vad uppgiften ber dig göra. Detta innebär att du förstår alla instruktioner du får om längd och format, men också om vilken typ av uppsats du ombeds att skriva. Till exempel:
  • Ett forskningsarbete kommer att be dig att införliva externa källor.
  • En berättande uppsats ber dig berätta en historia om något som hände.
  • En litterär analys kommer att be dig att citera och analysera en text.
 3. 3
  Gör en översikt för din uppsats. Visst, du vill skriva en uppsats snabbt, så det verkar som att skriva en översikt bara gör att processen tar längre tid. Att ha en kontur hjälper dig dock att fokusera och skriva snabbare genom att ge dig en "karta" att följa när du börjar skriva. Denna riktningskänsla hindrar dig från att vandra i din uppsats.
  • Välj vilken konturstil du föredrar (punktpunkter, ett diagram, korta meningar etc.). Anteckna åtminstone de viktigaste punkterna som du tror att din uppsats kommer att göra.
  Expertsvar

  På frågan "Tror du att konturerna påskyndar skrivprocessen?"

  Carrie Adkins, doktorsexamen i historia, svarade: " Jag tror mycket på konturer, särskilt för längre skrivstycken - att ha en hjälper dig att organisera dina tankar och få ditt utkast att känna sig logiskt och strukturellt sund. Det viktiga är dock att att tänka på din disposition som flexibel. Du måste vara villig att leka lite och låta konturen utvecklas när du skriver, annars kommer du att sakna möjligheter att göra ditt arbete ännu starkare.

  För att skriva en uppsats snabbt måste du fokusera
  För att skriva en uppsats snabbt måste du fokusera.
 4. 4
  Samla de källor du behöver för att utföra din uppsats. Du behöver verktygen för att faktiskt skriva din uppsats (dator, papper och penna, etc.), men också andra källor som krävs för att skriva din uppsats. Om du till exempel skriver en litterär analys behöver du en kopia av texten du skriver om. Om du skriver ett forskningspapper behöver du de artiklar, böcker eller andra källor som du kommer att citera.
  • Du kanske också kan hitta källor när du skriver, men se till att hålla en detaljerad lista över dem så att du kan citera dem korrekt i din uppsats.

Del 2 av 3: utarbeta din uppsats

 1. 1
  Skriv din introduktion. Börja i början av din uppsats med dess introduktion. Låt dig inte plåga om hur du börjar, eller om du gör en särskilt kreativ introduktion. Fokusera bara på att skriva en som är tydlig och få den ur vägen.
  • En introduktion kan vanligtvis bara vara några meningar lång. Rör vid ämnet för din uppsats och vad du kommer att täcka i den. Använd din kontur som en påminnelse om detta och som en guide för att skriva något i din introduktion som: "I denna uppsats kommer jag att beskriva X, sedan Y och sedan Z."
  • Introduktionen kan vara den viktigaste delen av en uppsats, eftersom den förklarar din idé och beskriver din uppsats för dina läsare. Få ner något i ett första utkast, så kan du komma tillbaka och justera det om du har tid efter att ha skrivit resten av uppsatsen.
  • Om du verkligen håller fast vid din introduktion och inte vet hur du ska börja, kan du börja med din uppsats istället och komma tillbaka och skriva introduktionen senare. Se bara till att du har en klar uppfattning om vad du ska skriva din uppsats om och att du lämnar tillräckligt med tid för att skriva inledningen i slutet.
 2. 2
  Skriv resten av din uppsats med hänvisning till din översikt efter behov. Nu när din introduktion har utarbetats måste du gå vidare till resten av din uppsats. Skriv snabbt och håll fokus. Om du ofta hänvisar till din disposition när du skriver kommer du ihåg nästa del du behöver arbeta med. Detta kommer att hålla din uppsats från att vandra och förkorta den tid det tar att skriva den.
 3. 3
  Bli inte fast i mindre detaljer. Ditt skrivande måste vara tydligt och exakt om det ska lyckas, men du behöver inte plåga över varje ordval. Om du ser dig själv stirra på en mening och inte kan hitta ett ord som låter "rätt" eller "bättre", välj bara något snabbt och gå vidare. Du vill inte att skrivningen ska ta för lång tid, och om du har tid i slutet kan du gå tillbaka och förbättra mindre detaljer som detta.
  • Fokusera på att få ner huvudpunkterna, enkelt och tydligt. Detta kommer att hålla dig motiverande och rörlig.
Skriv ner huvudidéerna i din uppsats när de presenteras stycke för stycke
För att göra en omvänd översikt, skriv ner huvudidéerna i din uppsats när de presenteras stycke för stycke.

Del 3 av 3: revidera och slutföra ditt arbete

 1. 1
  Inkludera alla nödvändiga citat. Om du inte citerade dina källor (om du har några) i din uppsats när du skrev den, gå sedan igenom ett utkast och ta med dem. Gör dessutom en citerad sida eller bibliografi om dina uppdragsinstruktioner ber dig.
  • Citer dina källor enligt stilen (MLA, APA, Chicago, etc.) som din instruktör vill att du ska använda.
  • Att citera dina källor är verkligen viktigt. Om du inte gör det ordentligt kan det betraktas som plagiering. Som en tumregel bör du citera den om du fick en idé eller information från en källa utanför ditt eget huvud.
 2. 2
  Granska din introduktion. Om du har tillräckligt med tid, gå tillbaka och läs igenom introduktionen. Gör eventuella förbättringar du kan. Eftersom introduktionen är en så viktig del av din uppsats - och det första som din instruktör kommer att läsa - vill du göra ett gott intryck.
  • Se till att din introduktion återspeglar din uppsats innehåll, är tydlig och undviker omfattande generaliseringar som "Sedan människors gryning har människor..."
 3. 3
  Gör eventuella ändringar i din uppsats. Medan du fortfarande skriver snabbt kan du granska ditt första utkast och göra eventuella ändringar av det som du tror kommer att göra ditt skrivande bättre. Ett effektivt och snabbt sätt att göra detta är att göra en omvänd översikt..
  • För att göra en omvänd beskrivning, skriv ner huvudidéerna i din uppsats när de presenteras stycke för stycke. Resultatet kommer att se ut som en översikt du skulle skapa innan du skrev en uppsats, men du kan använda den för att dubbelkontrollera din färdiga produkt.
  • En omvänd disposition hjälper till att upptäcka saker som stycken som kan flyttas för att göra flödet av dina idéer tydligare och platser där du kan behöva citera källor. Det här är revisioner som du kan ta hand om snabbt och förbättra din uppsats.
 4. 4
  Formatera din uppsats ordentligt. Om du inte följde formateringskraven när du skrev, gå tillbaka och kontrollera instruktionerna för anvisningar om dessa. Gör alla ändringar du behöver i din uppsats och håll koll på saker du kan bli ombedd att formatera, som:
  • Linjeavstånd (enkel, dubbel, etc.)
  • Teckensnitt och teckenstorlek
  • Marginalstorlek
  • Namn, datum och uppsats titel
  Så det verkar som att skriva en översikt bara gör att processen tar längre tid
  Visst, du vill skriva en uppsats snabbt, så det verkar som att skriva en översikt bara gör att processen tar längre tid.
 5. 5
  Korrekturläsa din uppsats noggrant. När du har gjort några formaterings- och / eller organisationsändringar i din uppsats, gör en snabb genomgång av din uppsats för att korrigera stavnings- och grammatiska fel och andra mindre problem. Om du korrekturläser från en kopia av din uppsats använder du en penna eller penna för att göra anteckningar på papperet om de ändringar du behöver göra. Korrigera misstagen omedelbart och gratulera dig till en snabb uppsats.
  • Lita inte enbart på elektronisk stavning och grammatikcheck om du kan. De är bättre än ingenting, men de är långt ifrån perfekta. Om du kan spara några minuter på att göra en korrekturläsning kan det löna sig.
  • Ett snabbt och grundligt sätt att korrekturläsa är att läsa ditt arbete högt. Detta tenderar att vara det snabbaste sättet att fånga misstag.
  • Om du kan be en vän att korrekturläsa ditt papper, kan det vara ännu mer effektivt, för han eller hon kommer att ha nya ögon och kan fånga misstag du kan förbise.

Tips

 • Dessa steg för att snabbt skriva en uppsats kan vara till hjälp oavsett om du skriver en uppgift på din egen tid, i klassen eller som en del av ett prov.

Varningar

 • Frestas inte att plagiera, även om du försöker skriva en uppsats snabbt. Om du plagierar och blir fångad kan konsekvenserna bli allvarliga. Du kan skriva en anständig uppsats på kort tid helt på egen hand, om du fokuserar.

Kommentarer (1)

 • daviescarmen
  Jag använder den för skolan.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail