Hur spelar jag in musik från en DVD-video till en CD?

Jag har en musik-DVD som jag måste spela in på CD med en DVD-inspelare
Jag har en musik-DVD som jag måste spela in på CD med en DVD-inspelare.

Älskar du ljudet av en live DVD men är besvikna över att du inte kan spela upp ljudet i din bil? Vill du sätta ditt DVD-ljud på din iPod? Jag kommer att visa dig hur du spelar in ljudet från dina DVD-skivor på en CD, så att du kan spela musiken på vilken CD-spelare som helst eller till och med rippa den på din dator för att arkivera som en mp3!

Steg

 1. 1
  Det viktigaste med att göra detta rätt är att se till att all din elektronik är korrekt ansluten. Dubbelkolla alla dina anslutningar med dessa instruktioner för att se till att du har allt anslutet innan du börjar spela in. Anslut inte några nätsladdar förrän alla andra anslutningar har gjorts. Detta minskar risken för elektrisk stöt.
 2. 2
  Anslut DVD-spelaren till förstärkaren. För att göra detta, anslut ena änden av en LR-kabel till OUTPUT-uttagen på DVD-spelaren och anslut den andra änden av LR-kabeln till en uppsättning INPUT-uttag på förstärkaren. (Obs: du kan ansluta kabeln till valfri uppsättning ingångar på förstärkaren, så länge när du börjar spela in, ställer du in förstärkaren för att spela musik från den ingången)
 3. 3
  Anslut CD-inspelaren till förstärkaren. För att göra detta, anslut ena änden av en LR-kabel till INPUT-uttagen på CD-inspelaren och anslut den andra änden av LR-kabeln till en uppsättning OUTPUT-uttag på förstärkaren. (Obs! Det finns vanligtvis en specifik uppsättning utgångar för detta steg. De kan vara märkta 'tape', 'recorder', 'burner' eller något liknande.)
 4. 4
  Anslut dina högtalare till förstärkaren på det sätt som föreskrivs i förstärkarens instruktioner.
 5. 5
  Anslut alla tre enheterna och slå på dem.
 6. 6
  Ställ in förstärkaren för att spela musik från DVD-spelaren. Testa detta genom att spela DVD: n över dina högtalare. Om musiken är förvrängd eller bara kommer in på ena sidan av högtalarsatsen, gå tillbaka och kontrollera dina anslutningar.
  En hemstereo CD-inspelare med en LR-ljudingång
  En hemstereo CD-inspelare med en LR-ljudingång och en LR-ljudutgång.
 7. 7
  Ställ in DVD: n för att spela upp låten du vill spela in och pausa den precis innan låten börjar.
 8. 8
  Sätt i en tom skiva i CD-inspelaren.
 9. 9
  Tryck på 'spela in' på din CD-inspelare detta kan också vara märkt 'manuell inspelning' eller 'line-in-inspelning. Använd funktionen som låter dig manuellt styra inspelning från en line-in)
 10. 10
  Omedelbart efter att du har tryckt på skivan, börja spela DVD. Inspelaren läser allt som spelas på förstärkaren och spelar in den på CD: n.
 11. 11
  När låten slutar, eller när du vill avsluta spåret, tryck på stopp på CD-inspelaren och DVD-spelaren. Var uppmärksam på inspelningen, eftersom CD-inspelaren spelar in allt som spelas, oavsett när DVD startar eller stoppar.
 12. 12
  Upprepa steg 6 till 10 för att spela in ytterligare spår. Du kan göra detta så många gånger du vill tills disken fylls.
 13. 13
  När skivan är inspelad som du vill ha den, slutför du CD-skivan. Detta steg gör skivan läsbar i vanliga CD-spelare.
 14. 14
  Och det är allt. Du kan upprepa dessa steg så många gånger du vill spela in alla dina DVD-skivor på CD-skivor. Du kan sedan spela in dessa CD-skivor på din dator och arkivera alla dina DVD-skivor effektivt som mp3-filer.

Tips

 • Varje förstärkare är olika. Kontrollera förstärkarens instruktionsguide för att ta reda på vilka lägen som används för inspelningsenheter och anslut din CD-brännare för att spela i det läget.
  Tryck på 'spela in' på din CD-inspelare
  Tryck på 'spela in' på din CD-inspelare (detta kan också vara märkt 'manuell inspelning' eller 'line-in-post'.
 • Du kan behöva felsöka dina anslutningar, men den här inspelningsmetoden bör fungera med alla typer av förstärkare som har ingångs- och utgångsuttag.

Varningar

 • Anslut inte något till vägguttaget förrän du har gjort alla dina stereoanslutningar. Detta minskar risken för elchock (även om de flesta moderna elektronik är anslutningarna vanligtvis byggda för att vara säkra från stötar)

Saker du behöver

 • Original DVD
 • En tom CD-R eller CD-RW
 • En DVD-spelare med en LR-ljudutgång (L och R betyder "vänster och höger kanal". Detta hänvisar till de röda och vita ledningarna som bär informationen från en elektronisk enhet till en annan)
 • En hemstereo CD-inspelare med en LR-ljudingång och en LR-ljudutgång
 • En stereoförstärkare med inspelningsingång och -utgång (detta kan vara märkt 'Tape', 'cd-brännare', 'inspelare' eller många andra saker. Det som är viktigt är att det finns en LR-ingång och en LR-utgång som går till samma enhet)
 • 3 LR-ljudkablar
 • Högtalare
 • Högtalarkabel

Frågor och svar

 • Jag har en musik-DVD som jag måste spela in på CD med en DVD-inspelare. Hur skulle jag göra det?
  Det enklaste sättet att göra detta är att extrahera ljudfilerna till din dator med ett program som VLC och sedan bränna ljudfilerna på en CD.

Relaterade artiklar
 1. Hur man kan minska skaller från dina subwoofers?
 2. Hur säljer jag vinylskivor?
 3. Hur spelar jag in musik från ett band till en CD?
 4. Hur man gör ljudeffekter?
 5. Hur installerar jag bilhögtalare?
 6. Hur överbryggar jag en förstärkare?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail