Hur använder jag Boot Camp?

Använd boot camp assistent för att partitionera din hårddisk
Metod 1 av 2: Använd boot camp assistent för att partitionera din hårddisk.

Sedan lanseringen av Apple OS 10,6 har Apple-datorer (Mac) nu möjlighet att köra en mängd olika operativsystem, inte bara Apple OS X. Med Apples Boot Camp-verktyg kan du skapa en hårddiskpartition där du kan installera Windows på en Mac. Den här guiden visar hur du använder Boot Camp.

Metod 1 av 2: Använd boot camp assistent för att partitionera din hårddisk

 1. 1
  Expandera din applikationsmeny och välj verktygsmappen.
 2. 2
  Dubbelklicka på ikonen för startlägerassistenten.
 3. 3
  Skriv ut installationshandboken med hjälp av "utskriftsinstallations- och installationsguide" -knappen. Detta dokument har viktig information om hur du väljer rätt alternativ för din Windows-installation och är inte tillgängligt när du startar om till din Boot Camp-partition.
 4. 4
  Klicka på "fortsätta. "
 5. 5
  Välj "skapa eller ta bort en Windows-partition" och klicka på "Fortsätt ".
 6. 6
  Bestäm typ och storlek på din partition.
  • NTFS-partitioner krävs för Windows Vista och Windows 7-installationer. Du kommer inte att kunna överföra filer till den här partitionen när du är i OS X.
  • Med FAT-partitioner kan du läsa och skriva filer till partitionen från OS X. De har dock en maximal storlek på 32 GB. Windows 10 kan installeras på antingen NTFS- eller FAT-partitioner.
 7. 7
  Starta partitioneringsprocessen genom att klicka på knappen "partition".
  • Om dialogrutan "Skivan inte kan partitioneras eftersom verifiering misslyckades" visas, reparera din huvudenhet med Diskverktyg, starta om och försök partitionera igen med Boot Camp Assistant.
  • Om en reparation och omstart inte fungerar, se till att du har en säkerhetskopia av all din personliga information och filer, starta om från din Mac OS X installationsskiva och radera disken med Diskverktyg. Återställ från din säkerhetskopia och försök att ompartitionera med Boot Camp Assistant igen.

Metod 2 av 2: Installera Windows och Boot Camp-drivrutiner

 1. 1
  Ladda din Windows-skiva i din optiska enhet och klicka på knappen "starta installationen" när partitioneringen är klar. Detta startar om din dator till den partition du just skapade.
 2. 2
  Följ anvisningarna på skärmen för installation av Windows. Du installerar Windows på BOOTCAMP-partitionen.
 3. 3
  Starta i Windows när installationen är klar.
  • Håll Alt / Option-tangenten när du startar din Mac.
  • Välj ikonen för din Windows-partition och klicka på pilikonen eller tryck på Enter.
 4. 4
  Sätt in din OS X-installations- eller återställningsskiva när Windows har laddats och följ instruktionerna på skärmen för att installera de nödvändiga drivrutinerna för att din Mac ska fungera ordentligt i Windows.
Vilken tangent använder jag på ett HP-tangentbord för att starta upp i Boot Camp
Vilken tangent använder jag på ett HP-tangentbord för att starta upp i Boot Camp?

Tips

 • Om du redan har skapat partitioner på hårddisken måste du återställa disken till en enda volym innan du kan partitionera enheten med Boot Camp.
 • Du kan välja vilket operativsystem du vill att din Mac ska starta upp vid start. I OS X öppnar du Systeminställningar och klickar på Startdisk. Här kan du välja lämplig partition.

Varningar

 • Boot Camp stöder inte delvisa eller "uppgradera" versioner av Windows. Du måste använda fullständiga installationsversioner.
 • Om du behöver återställa din huvudsakliga OS X-partition när som helst måste du säkerhetskopiera dina Windows-filer. All data på Boot Camp-partitionen raderas.
 • Tills du installerar de nödvändiga drivrutinerna i Windows kommer du inte att kunna använda dina trådlösa kringutrustning eller så fungerar de felaktigt. Se till att du har en USB-mus och ett tangentbord att använda under Windows-installationsprocessen.
 • Du måste använda Boot Camp Assistant på en intern enhet. Du kan inte partitionera USB- eller fjärrenheter med Boot Camp Assistant.

Saker du behöver

 • Mac OS X 10,6 eller senare installations- eller återställningsskiva
 • USB-tangentbord och mus
 • Kompatibel optisk enhet
 • Fullständiga installationsskivor för antingen Windows 10, Windows Vista eller Windows 7

Frågor och svar

 • Vilken tangent använder jag på ett HP-tangentbord för att starta upp i Boot Camp?
  Boot Camp aktiveras vid start. Du måste starta om datorn för att den ska kunna visas i menyn.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail