Hur man är indie?

Det finns inget sätt att vara indie, men en bra start är att omfamna de saker som du älskar, oavsett om någon annan gillar dem eller inte. Var inte rädd för att göra något utöver det vanliga, oavsett om det är att färga håret en ovanlig färg eller ha en hobby som anses vara konstig. Försök också utveckla en uppskattning för saker som är tidlösa, snarare än trendiga. Det kan betyda att du njuter av klassiska filmer, bär vintagekläder och lyssnar på indiekonstnärer eller musik från de senaste decennierna. Fortsätt läsa för att lära dig hur DIY-etiken passar in i indieandan!

Det finns inget bättre sätt att delta i indiekultur än genom att göra indiemusik
Det finns inget bättre sätt att delta i indiekultur än genom att göra indiemusik.

"Att vara indie" handlar om en självrepresentation som lyfter fram din unikhet. Det betyder självständigt tänkande, att fatta beslut baserat på din egen interna kompass istället för att gå med yttre röster. Det är mer än vad du bär och vilka band du lyssnar på; indie är en kultur och ett sätt att tänka. Om du vill anamma indiekulturen, läs nedan för några användbara tips.

Metod 1 av 3: Få indie attityd

 1. 1
  Bryr dig inte vad folk tycker. Varför ska du ändå? Du har bara det här livet att leva, så lev det och spendera ditt liv öppet och älska de saker du älskar. Bär de saker som visar vem du är, lyssna på musik som uttrycker din själ och var aldrig uppmärksam på hatarna. De är bara upprörda över att de inte tycker om sitt liv så mycket.
 2. 2
  Uppskatta nya eller glömda saker. Detta är egentligen vad indie handlar om. Det handlar om att gilla saker och uppskatta saker som är försummade eller som förtjänar mer kärlek än vad de får. Från småmusiker som försöker klara sig till kärleksfullt utformade (snarare än kärleksfullt budgeterade) filmer, handlar indiekultur om att hitta den diamanten i grov.
 3. 3
  Var självständig. Precis som de indiefilmregissörer och musiker du beundrar, se till att närma dig livet på ett självständigt sätt. Gör saker som gör dig lycklig och var inte rädd för att avvika från normen. Färga ditt hår konstiga färger eftersom du gillar färgen. Använd kläder som inte matchar eftersom du gillar hur mönstren kolliderar. Starta en hobby som anses vara konstig eftersom du inte tycker att den borde vara konstig.
 4. 4
  Känner inte behovet av att ha ett normalt förhållande om du inte vill heller. Du kan vara helt singel, träffa vem du vill (oavsett vad samhället tror), träffa mer än en person åt gången (så länge dina betydande andra håller med) och se till att behålla ditt oberoende i alla relationer du har.
 5. 5
  Uttryck dig själv. Ange dina åsikter, låt ditt utseende uttrycka din individuella personlighet och vidta åtgärder i ditt liv som uttrycker vem du är och vad du tror på. Om det är extremt viktigt för dig att anställda får rättvis behandling, volontärarbete hos en arbetstagares rättighetsorganisation. Om du inte gillar något som händer i ditt land, protestera och arbeta för att få dina frågor till nästa omröstning.
Om du vill anamma indiekulturen
Om du vill anamma indiekulturen, läs nedan för några användbara tips.

Metod 2 av 3: komma in i kulturen

 1. 1
  Har krävande smak. I den vanliga kulturen tenderar människor att bara gilla saker eftersom alla andra gillar dem, inte för att de faktiskt är bra. I indiekulturen tar människor kvalitet på allvar och du måste också. Människor kan naturligtvis ha olika åsikter om vad som är bra, men du bör utvärdera nya saker för att tänka på om du tycker att de faktiskt är bra. Ställ standardnivån högt för musik, mat, kläder och allt annat i ditt liv (särskilt när det gäller konsumentprodukter).
 2. 2
  Leta efter det tidlösa, inte det flyktiga. Vanlig kultur tenderar att vara riktigt trendig och de flesta saker som är populära anses bara vara bra under en kort tid. Du bör leta efter saker, både tidigare och nuvarande, som har en tidlös kvalitet. Det är därför indiemusik tenderar att ta mycket inflytande från folkmusik och mode brukar dras från 40-70-talet.
 3. 3
  Gå in i musiken. Indie betyder trots allt oberoende skivbolag. Jag bryr mig inte om en lista över kända indieband som du kan lyssna på; det finns nya band med nya ljud som kommer ut hela tiden och att berätta vad du ska lyssna på skulle besegra syftet. Att vara indie om musik handlar om att vara öppen för nya saker.
  • Gör lite forskning. Det finns många onlinetjänster som Pandora, YouTube eller Spotify som gör att du kan sätta i namnet på en artist du gillar och kommer att ge rekommendationer till dig om nya artister som du kan lyssna på. Prova nya saker och hitta några nya band!
  • Gå ner till din lokala skivbutik, om den fortfarande finns. Att plocka igenom skivor i timmar är hur våra föregångare hittade sin musik och det finns mycket att säga för det. Om du har turen att fortfarande ha en lokal skivaffär, bli beskyddare.
  • Prata med dina vänner om musik. Det bästa sättet att lära sig om artister du verkligen kommer att tycka om är att prata med andra människor som älskar musik. Att vara indie handlar om att utbyta nya idéer och dela nya saker; när du hittar ett band du gillar, dela det med dina vänner!
  • Bli involverad i din lokala musikscen. Oavsett var du är, det finns människor som spelar musik i ditt område. Detta är hjärtat av indiemusik och ett bra sätt att engagera sig i ditt samhälle. Om du spelar musik själv, hitta människor att skapa nya ljud med! Det finns inget bättre sätt att delta i indiekultur än genom att göra indiemusik.
  • Oroa dig inte om din smak är populär eller "tillräckligt indie". Lyssna på vad du älskar. Det finns ingen "master indie-spellista" som berättar vilka låtar som är coola och vilka inte.
 4. 4
  Gå in i DIY. En del av att vara indie handlar om att skapa egna saker och lära sig nya färdigheter.
  • Ta dina befintliga intressen och hobbyer till nästa steg. Älskar du att äta? Lär dig laga mat! Älskar du halsdukar och stickade kläder? Lär dig att sticka! Verkligen i din smartphone? Lär dig att utveckla appar själv! Informationen finns där för att självutbilda och potentialen är obegränsad.
  • Var inte rädd för att vara kreativ. Indie-etiketter har alltid varit kända för nya typer av musik som skjuter gränser. Flytta gränser i ditt kreativa arbete också.
  • Få dina vänner med i DIY också. Du kan slutföra mer ambitiösa projekt när du har hjälp! Bygg en gemensam trädgård eller volontär för en sak som ni alla bryr er om. Att vara indie handlar också om att göra saker tillsammans. Det finns många samhällsorganisationer att engagera sig i ditt lokala område.
 5. 5
  Utsätt dig ständigt för nya saker. Nya filmer (från nya regissörer!), Nya böcker (eller gamla, försummade), ny musik eller ett nytt utseende, du bör alltid vara öppen för nya saker. Även filosofier och idéer. Indiekultur handlar om att hitta saker att älska som människor har försummat, glömt bort eller inte har haft chansen att uppskatta ännu.
Det är därför indiemusik tenderar att ta mycket inflytande från folkmusik
Det är därför indiemusik tenderar att ta mycket inflytande från folkmusik och mode brukar dras från 40-70-talet.

Metod 3 av 3: dressing indie

 1. 1
  Uttryck dig med din garderob. Nästan som om du är en tom vit duk och din stil är konsten. Vad vill du säga till människor? Indie handlar om att hitta din egen röst och att vara stolt över att prata.
  • Leta efter vintagekläder som du gillar. Äldre klipp och utskrifter går ofta förlorade med tiden, och några av dem är helt värda att ta tillbaka!
  • Var inte rädd för att bära något som du kanske tycker är lite galet. Att vara indie handlar om att vara du! Om du tror att det kommer att se bra ut, ge det ett skott.
 2. 2
  Håll dig borta från stora varumärken och butiker. Besök istället din lokala sparsamhetsbutik - du kommer att spara pengar, hjälpa jorden genom att återvinna och hitta skatter du aldrig skulle se på köpcentret.
 3. 3
  Gör dina tillbehörskatter. Smycken, klockor, hattar, halsdukar: alla är uttrycksvägar. Leta efter skatter på dina resor, men glöm inte att du kan göra dem själv! Dina tillbehör ska se ut som om de har betydelse för dig.
 4. 4
  Gå för ett naturligt utseende. Indiekultur tenderar att fokusera på ett naturligt utseende. Minimera sminken, ha på dig organiskt formade kläder (flytande toppar eller pilbyxor) och se till att ditt hår ser snyggt ut, men som om du bara rullade ut ur sängen eller kom från stranden.
Lyssnar på indieartister eller musik från de senaste decennierna
Det kan innebära att du njuter av klassiska filmer, bär vintagekläder och lyssnar på indieartister eller musik från de senaste decennierna.

Tips

 • Återvinna. Det är ekonomiskt, bra för miljön och gör dig supercool. Ändra eller ge bort gamla kläder, gör hantverk av saker som annars är skräp och tänk på nya sätt att använda oanvända föremål.
 • Använd en indiemänniska som förebild, men låt dig själv vara din egen person! Du kan verkligen inte vara indie om du är ett hån mot någon som är det.
 • Var snygg! Det finns stora pengar att sälja indiehantverk på webbplatser som Craigslist eller Etsy.
 • Öka medvetenheten när du kan om frågor du bryr dig om.
 • Tänk på de saker du köper och varifrån de kommer. Spendera pengar i din lokala ekonomi eller med företag som använder affärsmetoder som du känner dig bekväm med.
 • DIY, ett särskilt rörigt utseende, kläder med fredsskyltar överallt är inte nödvändiga. De kommer att ge bort fel meddelande. Indie betyder oberoende, så ta med vad som helst inuti - utanför. Om du gillar / dyrkar något, uttryck det noggrant. Skaffa också en YouTube-kanal för att vlogga.

Saker du behöver

 • Kläder du känner representerar din personlighet.
 • Något att skriva ner saker i. Du kommer att behöva göra anteckningar.
 • En kamera. Indies tar massor av bilder.
 • En musiklyssnande enhet.
 • Ett öppet sinne och engagerande anda.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail