Hur tålamod med din valp?

För att vara tålmodig med din valp, försök komma ihåg att det tar dagligt engagemang under en längre tid att träna den. På det sättet kan du hantera dina förväntningar bättre och visa tålamod när din hund uppför sig fel. När du börjar träna din hund, försök att vara konsekvent, till exempel att alltid ha den sovande i lådan om du tränar den, eftersom konsistens hjälper din hund att lära sig. Tala med valpen med en lugn röst under träningspass, eftersom hundar är känsliga för ton och kan skrämmas av aggression, vilket kan få dem att inte svara på dina kommandon. Om du känner dig arg under ett träningspass, ta några djupa andetag och räkna till 10, eller lägg din valp i sin låda och gå en promenad för att lugna dig. Fortsätt läsa för tips från vår veterinärmedförfattare, inklusive hur man tålmodig med specifika valpraser!

Fortsätt läsa för tips från vår veterinärmedförfattare
Fortsätt läsa för tips från vår veterinärmedförfattare, inklusive hur man tålmodig med specifika valpraser!

En valp kan vara ett sött och roligt tillskott till din familj. Det kan också vara extremt frustrerande och testa regelbundet ditt tålamod. Eftersom hundar är känsliga för deras ägares stämning är det viktigt att du håller dig lugn och undviker att slå ut på din valp. Detta kan skada ditt förhållande och göra valpen svårare att träna. Istället bör du försöka hantera din frustration på ett hälsosamt sätt. Du bör också ordna din valps ankomst i förväg och följa några enkla principer för att göra din valp mycket lättare att träna. Med lite förgrund och lite uppmärksamhet kan du göra träningsupplevelsen trevlig för dig och din valp.

Metod 1 av 3: hantera din frustration

 1. 1
  Ta en paus. Om du känner dig upprörd, lägg din valp i lådan eller en korg och ta dig tid för dig själv. En ung valps energi kan vara överväldigande, liksom de röra som den gör. Om du känner dig överväldigad och att du tappar humöret, ta bort dig själv från situationen och slappna av.
  • Gå en promenad ute eller öva lite meditation. Hitta en aktivitet som hjälper dig att lugna dig.
 2. 2
  Andas djupt. Om du behöver ta en paus från din valp, ta några djupa andetag för att hjälpa dig lugna dig. Andas in och fyll lungorna med luft och släpp sedan långsamt. Gör detta några gånger, med fokus på varje andetag, och försök att inte tänka på din valp. Efter några ögonblick av djup andning bör du känna dig lugnare.
  • Du kan också göra det just nu för att hjälpa dig att omedelbart spränga din hund. Om du känner att spänningen stiger, ta djupa andetag.
 3. 3
  Räkna till tio. När du tränar din djupa andning kan du också överväga att räkna till tio. Detta hjälper till att distrahera ditt sinne från att bli irriterad med din valp. Fokusera på varje nummer och andas djupt. Detta hjälper dig att inte skrika på din unga hund.
  • Om du tränar meditation kan du också överväga att upprepa ett mantra. Ditt mantra kan vara ett speciellt ord som "fred" eller "lugn". Det kan också vara ett ljud som "ohm" eller "hmm."
Om du behöver ta en paus från din valp
Om du behöver ta en paus från din valp, ta några djupa andetag för att hjälpa dig lugna dig.

Metod 2 av 3: skapa en stressfri miljö

 1. 1
  Ha tydliga och realistiska förväntningar. När du tar med dig din nya valp är det viktigt att ha exakta förväntningar på hur det kommer att vara att ha en hund. Först kommer din valp att röra, bryta saker och gå dit den inte borde. Det blir inte omedelbart en väluppfostrad och utbildad hund. Du måste acceptera att din valp kommer att bete sig fel tills du tränar den. Om du förstår detta från början kommer du bättre att kunna ta din valps olyckor i steg och undvika att bli irriterad.
  • Tänk på din valp som en baby som växer och lär sig. Det kanske inte finns där nu, men om du tränar den ordentligt kommer din valp att uppträda bättre och göra färre röra över tiden.
 2. 2
  Köp allt du behöver i förväg. Ett enkelt steg för att undvika att bli frustrerad under valpens första månader är att se till att du har allt du behöver i förväg. Ha din hunds mat, sängkläder, leksaker, koppel och allt träningsmaterial tillgängligt. Detta gör saker mindre huvudvärk medan du tränar din valp. Din frustration kommer att öka om du behöver något och det inte finns.
  • Rådgör med din veterinär om vad du behöver. De borde kunna ge dig en lista över det väsentliga.
 3. 3
  Valpsäkert ditt hem. Människor tenderar att bli mest frustrerade över en valp när de tuggar på saker, har olyckor och hamnar i saker som de inte borde. Detta är dock normalt valpbeteende. Du måste se till att ditt hem är valpsäkert innan det kommer hem. Sätt upp grindar till områden som din valp inte ska gå, plocka upp tuggbara saker som du inte vill förstöras och lägg bort ömtåliga eller ömtåliga saker som kan kastas över eller färgas.
  • Medan du tränar din valp, överväga att hålla dem i ett rum där det blir lätt att städa upp deras röror. Ett rum med kakel, som ett kök eller badrum, skulle vara perfekt.
  • Samla en kakel- eller mattrengöringslösning och några gamla handdukar, liksom alla andra rengöringsartiklar du tror att du behöver. Låt dem samlas på ett ställe för snabb rengöring vid behov.
 4. 4
  Planera sätt att leka med och underhålla din energiska valp. Din nya valp kommer att ha mycket energi, men kan vara för ung för att gå på promenader. Köp istället ett par mjuka leksaker och spela jaga eller hämta inomhus. Lägg valpen i en robust kartong med en tuggleksak som den kan gnaga på. Du kan också köpa en pusselmatare för att sakta ner valpens mat och hålla den mentalt stimulerad under måltiderna också.
  • Att hålla valpen engagerad på dessa sätt leder ofta till mindre destruktivt beteende.
  När du börjar träna din valp måste du förstå att du inte ska träna hunden över natten
  När du börjar träna din valp måste du förstå att du inte ska träna hunden över natten.
 5. 5
  Lär dig om din valps ras. Olika hundraser har olika beteendemässiga egenskaper och temperament. Var noga med att förstå vilken typ av tendenser din valp kommer att uppvisa. På så sätt vet du vad du kan förvänta dig och kan förbereda dig därefter. Frustrationer kommer att uppstå när din valps dåliga beteende överraskar dig. Att arbeta med din hunds naturliga tendenser, istället för mot dem, kommer att göra ditt liv mycket lättare.
  • Om din valp är en mer energinrik ras, förvänta dig att den blir mer otrevlig och destruktiv. Du kommer sannolikt att vilja utöva det ofta för att dämpa dess energiska natur.
  • Om du är osäker på din hunds temperament, kontakta din veterinär.

Metod 3 av 3: göra träningen konstruktiv

 1. 1
  Kom ihåg att det tar tid. När du börjar träna din valp måste du förstå att du inte ska träna hunden över natten. Det kommer att ta mycket tid och ansträngningar att få din valp dit du vill att den ska vara. Att ta hand om och träna din valp tar dagligt engagemang.
  • Det här är en viktig lektion att komma ihåg när du tränar din hund.
 2. 2
  Var konsekvent. Medan du tränar din hund måste du vara konsekvent. Till exempel, om du försöker låda träna din hund, ska de bara sova i lådan. Låt dem inte sova i din säng eller någon annanstans. Det enda sättet din hund kommer att lära sig rätt beteende är genom upprepning och konsistens. Att vara konsekvent gör träningen mycket enklare och mindre stressande för dig och valpen.
 3. 3
  Använd rätt ton. Eftersom hundar är så känsliga för våra toner är det viktigt att du försöker hålla dig optimistisk och inte bli frustrerad. En arg ton kan urholka din valps självförtroende och göra den blyg och rädd, vilket kan leda till att träning blir ett jobb. Även om det ibland kan vara svårt, öva uppmärksamhet och försök att hålla en jämn ton med din valp.
  • Detta steg är viktigt att komma ihåg när du disciplinerar din valp.
  För att vara tålmodig med din valp
  För att vara tålmodig med din valp, försök att komma ihåg att det tar dagligt engagemang under en längre tid att träna den.
 4. 4
  Belöna bra beteende. Var noga med att känna igen det när din hund gör något bra. Du bör gratulera dem i en positiv ton eller ge dem en behandling. Detta kommer att bidra till att förstärka bra beteenden framför de dåliga. Detta gör träningsupplevelsen mycket enklare och mindre frustrerande för dig och valpen.
  • Var noga med att ge positiv förstärkning efter alla träningspass med din hund. Även om en session inte går som planerat, avsluta den alltid med en behandling och några positiva ord.
  • Glöm inte att belöna mer subtila former av gott beteende, som när valpen sitter tyst medan den är vaken. Att berömma din valp medan den är lugn hjälper dig att förstå vad bra beteende är.
 5. 5
  Sök hjälp utifrån. Om du tycker att träna din valp är för svår eller tidskrävande, kan du överväga att ta din hund till en tränare eller lydnadskurser. En tränare eller en annan hundlydnadsspecialist kan hjälpa dig att behärska din hunds dåliga beteende. De kommer också att ge dig tips om hur du hanterar din hund hemma.
  • Du kan hitta lokala hundtränare genom Certified Council for Professional Dog Trainers.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail