Hur installerar jag programvara på distans?

Det finns många olika anledningar till att någon kan behöva fjärrinstallera en programvara på en annan dator
Det finns många olika anledningar till att någon kan behöva fjärrinstallera en programvara på en annan dator.

Det finns många olika anledningar till att någon kan behöva fjärrinstallera en programvara på en annan dator. I många fall kan någon ha både en arbetsdator och en hemdator och vill inte installera programvara på båda maskinerna. Med hjälp av ett fjärrkontrollprogram kan båda systemen användas samtidigt, vilket eliminerar behovet av att vara på samma plats. Vissa människor använder också olika former av fjärrkontrollsystem för att hjälpa släktingar och vänner som kanske inte kan utföra vissa uppgifter på sina maskiner.

Steg

 1. 1
  Hitta ett fjärrkontrollprogram. För att fungera som administratör på en andra maskin är det viktigt att båda datorerna har ett fjärrkontrollprogram som gör att detta kan ske. Det finns många olika program tillgängliga på marknaden som tillåter fjärrkontroll, inklusive både betalda och gratisalternativ. En enkel sökfråga bör ta upp många olika tillgängliga alternativ. När du väl har hittat ett lämpligt program vill du installera programmet på både den första och andra maskinen.
 2. 2
  Ta kontroll över maskinen. Beroende på vilket fjärrkontrollprogram som används måste du bestämma hur du ska ta kontroll över den andra maskinen. I de flesta fjärrkontrollprogram använder du en inloggning för båda maskinerna och anger vilken dator som är avsedd att fungera som värd och vilken som är den administrativa maskinen.
 3. 3
  Program som används av olika användare kan kräva att värddatorn ger tillstånd på något sätt.
 4. 4
  Installera programvaran. När administratören har tagit kontroll över maskinen är det enkelt att installera nödvändig programvara. Precis som med någon annan dator kan administratören använda tangentbordet och musen för att navigera till webbläsaren och ladda ner och installera den nödvändiga programvaran. Det är viktigt att komma ihåg att om det finns lösenord på värddatorn måste administratören ha dessa lösenord för att kunna installera ett nytt program.
 5. 5
  Släpp kontrollen av maskinen. När applikationen har installerats och all nödvändig information har överförts mellan de två datorerna behöver värdmaskinen inte längre förbli under fjärrkontroll. De flesta program har ett enkelt kopplingsalternativ som gör att anslutningen kan brytas. Detta kommer att återställa den första datorn till ägarens kontroll, eller i fallet med en sekundär dator kommer helt enkelt att bryta fjärranslutningen.
Beroende på vilket fjärrkontrollprogram som används måste du bestämma hur du ska ta kontroll över den andra
Beroende på vilket fjärrkontrollprogram som används måste du bestämma hur du ska ta kontroll över den andra maskinen.

Tips

 • Oavsett vilket syfte ett fjärrkontrollprogram behövs för programinstallation, bör dessa enkla steg vara tillräckliga för att få din applikation installerad på en annan maskin på nolltid.
 • Fjärrkontroll är inte bara ett bra alternativ för yrkesverksamma med flera maskiner, men det är också praktiskt för användare som kan behöva rutinmässig åtkomst till en viss fil över system. I stället för att ständigt skicka det fram och tillbaka låter fjärrkontrollen nås och sparas från en enda plats.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail