Hur klarar du flervalsprov?

För att klara flervalsprov, läs varje fråga noggrant och försök tänka på rätt svar innan du tittar på svarsalternativen. Läs sedan svarsvalen noggrant och använd eliminationsprocessen för att förstärka de uppenbarligen felaktiga svaren först. Om du fortfarande inte är säker på svaret, hoppa över frågan och kom tillbaka till den med nya ögon när du har slutfört resten av frågorna. Att ta övningstest i förväg kan hjälpa dig att lära dig att budgetera din tid och hantera din ångest! Läs mer om hur du hanterar din testrelaterade ångest!

För att klara flervalsprov
För att klara flervalsprov, läs varje fråga noggrant och försök tänka på rätt svar innan du tittar på svarsalternativen.

Flervalstester används överallt - från att få körkort till college och jobbansökningar. Detta gör dem till en viktig färdighet att bemästra. I teorin verkar det vara enkelt att välja ett av fyra eller fem alternativ, men i praktiken kan det vara svårt att eliminera fel svar och välja rätt. De kanske inte alls är frågor, de kan vara uttalanden, ofullständiga meningar eller problem att lösa. Lägg till tidspress i mixen så blir din uppgift ännu svårare. För att få ett flervalstest måste du ha god kunskap om kursplanen med en intelligent strategi och taktik. Att lära av dessa verktyg och tekniker ger dig självförtroendet att möta valmöjligheter.

Del 1 av 3: förbereder sig för testet

 1. 1
  Sit träningstest för att budgetera din tid. Om testet är en timme långt och har trettio frågor, vet du att du måste ha uppnått minst fråga nummer 15 halvvägs för att hålla dig på rätt spår. När du går igenom dina övningstest, återskapa testförhållandena så nära som möjligt - med stängda böcker och ingen musik eller distraktioner.
  • Om du har svårt att träna, prata med din instruktör och hitta tips för att få dig tillbaka på rätt spår.
  • Utnyttja din instruktörs kunskap och erfarenhet. De har många års erfarenhet av att se människor passera och misslyckas. Be dem om deras tips - de har erfarenheten så använd den till din fördel!
  • Flervalstester ger ofta två liknande svar, så fokusera på nyckelbegrepp i studietiden. Att veta hur man studerar för tentor kommer att rikta sig mot att studera och göra det mer effektivt.
  • Budgeta din tid för att se till att du har fått tillräckligt med tid i slutet av testet för att granska dina svar och se till att du matar in dem korrekt på svarsarket.
 2. 2
  Bestäm din strategi för okända svar. Är det bättre att lämna ett svar tomt eller göra en slumpmässig gissning? Svaret kommer att skilja sig åt i varje fall, eftersom det beror på den specifika policyn för varje flervalstest. I vissa tester kan du få en poäng för en slumpmässig gissning (förutsatt att du får det rätt), men i andra dras en punkt (eller bråkdel av en poäng) för varje fel svar, så gissning är en dålig idé som kan förlora dig allvarliga punkter. Att tänka i förväg sparar tid när det räknas i provet.
  • Fråga din instruktör eller testinställningen vad poängpolicyn är.
  • Ta det bästa beslutet för just ditt test och påminn dig själv om din strategi innan du går in.
  • I tester där du bara tappar en bråkdel av ett poäng för ett fel svar men tjänar en hel poäng för ett korrekt svar, till exempel SAT, kan du dra nytta av att gissa - speciellt om du kan eliminera uppenbart fel svar.
 3. 3
  Anta en plan för ångesthantering. Vet vilken taktik som kommer att öka ditt självförtroende, och vilka utlösare som kommer att slå det. Denna kunskap låter dig söka efter och använda de bästa avslappningsmetoderna som fungerar för dig. Att lära sig att hantera det är den bästa taktiken att lyckas under testförhållanden.
Eftersom det beror på den specifika policyn för varje flervalsprov
Svaret skiljer sig åt i båda fallen, eftersom det beror på den specifika policyn för varje flervalsprov.

Del 2 av 3: strategiskt besvara frågor

 1. 1
  Läs frågorna noggrant. När klockan tickar kan du frestas att tävla efter svaren, men tid som används på rätt sätt att tolka frågorna är kritisk. Detta är vad som verkligen sparar tid när det gäller att välja rätt svar. Frågor ger bort mycket information, så läs dem noggrant. Försök alltid tänka på det rätta svaret innan du tittar på de många svar som ges.
  • Täck svaren medan du läser frågan så att du kan tänka utan att bli distraherad.
  • Läs alla möjliga svar. B kan vara sant men kom ihåg att det kan finnas i en lista med svar där alla är sanna - vilket gör D "allt ovan" till rätt svar.
 2. 2
  Hoppa över svåra frågor för att återvända till dem senare. Om du inte kan svara på en fråga inom den tidsfrist som du beräknade, gå vidare och planera att återvända till den senare. Markera eventuella frågor som du inte svarade med ett tydligt, djärvt märke för att se till att du ser dem vid ditt andra pass genom testet.
  • Var uppmärksam när du arbetar igenom tidningen för tips som kan hjälpa dig att svara på de frågor du är osäker på.
  • Sätt av lite tid i slutet av testet för att återgå till svaren som du var osäker på.
  • Se till att du hoppar över frågeställningen på ditt svarsark också, särskilt om du använder en scantron. Du vill inte sluta med en massa svar fel eftersom du har fyllt i bubblorna felaktigt.
 3. 3
  Jakt efter ord ledtrådar. Anteckna eller cirkulera de viktigaste orden i frågan. De specifika orden som används kan vara otroligt användbara verktyg för att hitta rätt svar. Leta efter dessa detaljer i varje flervalssvar. Det rätta svaret måste matcha alla delar av frågan, så var uppmärksam på negativa ("ingen", "inte", "varken"), superlativ ("mest", "bäst") och kval ("vanligtvis", "ofta, "" allmänt "" kan. ")
  • Se upp för negativt formulerade frågor, eftersom de kan förvirra dig att välja fel svar.
  • Alternativ som använder orden "inte", "ingen" eller "aldrig" kan förvandla ett sant uttalande till ett falskt.
 4. 4
  Undvik ytterligheter. Var försiktig med frågor som innehåller absolutter ("alltid", "aldrig", "varje.") För att de ska vara sanna får det inte finnas utrymme för alternativ. Se upp för "inget av ovanstående" eller "allt ovanstående".
  • Om du vet att mer än ett av svaren är korrekta eller felaktiga måste rätt svar vara ett av dessa svar.
  • Om ett av alternativen verkar helt på sin plats är det förmodligen för att det inte hör hemma där.
 5. 5
  Se upp för svar som inte matchar grammatiken i frågan. Kryssa av för alla svar som inte matchar. Rätt svar kan ibland hittas genom att titta på ordets spänning och jämföra det med slutet på de olika möjliga svaren.
  • Om frågan indikerar att svaret ska sluta med "-ing" men bara ett av svarsalternativen gör det och resten av alternativen slutar med "-ed" kan det vara rätt svar.
  • Om frågan slutar med "a" eller "an" kommer det första ordet i rätt svar sannolikt att matcha den givna artikeln.
 6. 6
  Tillämpa eliminationsprocessen. Stryk uppenbarligen falska svar. Detta innebär att man använder logik för att utesluta svar som inte är vettiga eller inte svarar helt på frågan. Att arbeta från två eller till och med tre alternativ istället för fyra kommer att förbättra dina chanser på allvar.
  • Behandla varje svar som en sant eller falsk fråga. Stryka bort alla alternativ som inte är sanna. Till exempel om du vet att det definitivt inte är "D" stryka det.
  • Leta efter par - antingen två svar som är motsatta eller två som är identiska förutom ett ord. Detta är en vanlig taktik hos testuppsättare för att skilja dem som verkligen känner till ämnet från dem som har en ytlig förståelse för det. I sådana par kan en av dessa mycket väl vara rätt svar eftersom den andra är formulerad för att distrahera dig från den.
 7. 7
  Överväg mer riskfylld taktik. Det finns många urbana myter om knep för att klara flervalsprov, men om du måste spela är det klokare att ta råd från studier som har tittat på den statistiska sannolikheten för mönster i flervalsprov.
  • Försök att välja det längsta svaret. Det kan vara mer troligt att det är rätt eftersom instruktören kan ha lagt till kval.
  • Ignorera regeln att du aldrig ska ändra ditt första val. Använd dina resonemangskunskaper från fall till fall för att avgöra om du ska ändra ett svar.
Hur kan jag få fullmärken i flervalsfrågor som är mycket förvirrande
Hur kan jag få fullmärken i flervalsfrågor som är mycket förvirrande och inte kan göras med hjälp av eliminationsmetod?

Del 3 av 3: granskning av testet

 1. 1
  Granska de överhoppade frågorna. Nu när du har implementerat din taktik för att svara på så många frågor som möjligt är det dags att använda din förplanerade strategi. Du har läst all information som tillhandahålls och nu kan du ta med dig denna kunskap i den tidslucka som du tilldelade för att granska frågorna med nya ögon.
  • Tänk tillbaka på de andra frågorna - du kanske har tagit upp tips eller fått ditt minne joggat genom att arbeta igenom de andra svaren.
  • Implementera din strategi om du ska gissa eller lämna tomma.
 2. 2
  Kontrollera ditt arbete. Var mycket försiktig med hur du fyller i svarsarket. Att ange ett svar i fel utrymme kan ha en dominoeffekt. det vill säga inte bara är det svaret felaktigt utan varje efterföljande svar blir felaktigt. För att undvika detta, var noga med att överföra alla dina svar till svarsarket samtidigt efter att alla frågor har slutförts.
  • Se till att du har fyllt i lämpliga svarsutrymmen. Om du lämnar ett svar tomt, se till att nästa svar du anger är i rätt utrymme.
 3. 3
  Radera eventuella oavsiktliga märken. Se till att du tar bort eventuella borttappade märken eller anteckningar som kan förvirra den person som kommer att markera ditt test. Om du använder ett scantronark, se till att svarsbubblorna är mörkare och att alla raderingar raderas helt.

Tips

 • Ta med något som hjälper dig att slappna av - en lycka till charm, lite vatten eller godis, vad som helst som fungerar för dig kan vara ett riktigt lyft.
 • Använd mjuka, bekväma kläder i flera lager som kan tas bort eller läggas till vid behov, du vill inte att något ska distrahera dig och vara bekväm kan du fokusera på det som betyder något.
 • När du först får testet, kontrollera att det är komplett och att instruktionerna är klara. Fråga om du alls är osäker.
 • Roliga eller uppenbarligen dumma svar är vanligtvis en indikator på att detta inte är rätt svar.
 • Ta timeout. Sträck ut, titta ut genom fönstret eller kontrollera klockan. Att ta en paus hjälper dig att hålla dig vaken och se till att du håller koll på klockan.
 • Analysera inte för mycket. Ta frågor till nominellt värde. Påminn dig själv om att du med säkerhet vet att ett svar är korrekt!
 • Låt dig inte distraheras av mönster i dina svar (som att svara på fem C i rad) eftersom du börjar övertänka. Det kan betyda ingenting, så tänk inte på det.
Men om du måste spela är det klokare att ta råd från studier som har tittat på den statistiska sannolikheten
Det finns många urbana myter om knep för att klara flervalsprov, men om du måste spela är det klokare att ta råd från studier som har tittat på den statistiska sannolikheten för mönster i flervalsprov.

Varningar

 • Spendera inte för mycket tid på någon fråga. Det kommer att finnas andra frågor där din investering av tid i eliminationsprocessen kommer att löna sig.
 • Ignorera myter som "gissa alltid B eller C om du inte vet det." Även om det är sant att vissa instruktörer omedvetet känner att det rätta svaret är dolt mitt i en svarsuppsättning, gör andra medvetet sina tester för att undvika detta.

Frågor och svar

 • Hur kan jag få fullmärken i flervalsfrågor som är mycket förvirrande och inte kan göras med eliminationsmetod?
  Du har inget annat val än att gissa och kontrollera. Åtminstone har du en procentandel av att få det rätt.
 • Hur kan jag få full poäng utan att läsa?
  Du kan inte. Försök att läsa uppgiften. Att försöka hitta ett sätt att få en bra poäng utan att veta att materialet tar mycket längre tid än att bara göra det.
 • Hur överlistar jag ett flervalstest?
  Läs frågan och leta efter ledtrådar för svaret. Leta efter tips i frågan. Besvara frågan innan du tittar på något av svaren.
 • Hur gissar jag ett svar korrekt?
  Om du inte har studerat i förväg är din gissning lika bra som någon annans.

Kommentarer (4)

 • langworthbraxto
  Varje tips var till hjälp. guide är alltid till hjälp!
 • qastrom
  Ha en flervalsprov i slutet av augusti. Att läsa den här artikeln ger mig en bättre uppfattning om hur jag ska närma mig den. Tack.
 • murrayelliot
  Den här artikeln är mycket hjälpsam och fick mig att klara mitt tillståndstest på ett mycket högt betyg. Tack!
 • kristina90
  Jag läste den här artikeln och fick 94 och 100% på mina två engelska tentor.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail