Hur spelar jag in ett röstmemo på en iPhone?

1. Öppna appen Voice Memos.
2. Tryck på den röda "Spela in" -knappen.
3. Knacka på den röda rutan för att pausa inspelningen.
4. Klicka på Klar för att avsluta inspelningen.
5. Ange ett namn för inspelningen och tryck på Spara.

Säga "Spela in ett röstmemo" för att starta appen
Du kan också hålla hemknappen för att starta Siri och säga "Spela in ett röstmemo" för att starta appen.

Din iPhone har en röstmemo-app, som låter dig spela in och redigera ljudmemos. Du kan använda detta för att ta personliga anteckningar, spela in klassföreläsningar och mer. När du har spelat in ett memo kan du trimma det för att ta bort död luft eller oviktig information. Du kan också dela dina anteckningar genom att skicka ljudfilen via e-post eller meddelandeprogram.

Del 1 av 4: skicka ljudanteckningar i meddelanden

 1. 1
  Öppna din meddelandeapp. Du kan skicka snabba ljudanteckningar till dina iMessage-kontakter med appen Meddelanden.
 2. 2
  Öppna en konversation med någon. Du måste chatta med en annan iMessage-användare för att kunna skicka ljudanteckningar. Kontrollera meddelandena i konversationen och titelraden. Om de är gröna chattar du inte via iMessage. Om de är blå kan du skicka ljudmeddelanden.
 3. 3
  Håll in mikrofonknappen bredvid bildfältet. Denna mikrofonknapp visas bara när du chattar med en annan iMessage-användare.
 4. 4
  Spela in din ljudanteckning medan du håller ner mikrofonknappen. Du kommer att fortsätta spela in så länge du håller ned knappen.
 5. 5
  Skjut fingret uppåt till skicka-knappen för att skicka anteckningen. Detta skickar omedelbart ljudanteckningen till den andra personen. Om du vill avbryta istället släpper du fingret och trycker sedan på "X" bredvid din inspelning.
Hur länge spelas in röstmemon
Hur länge spelas in röstmemon?

Del 2 av 4: spela in ett memo

 1. 1
  Öppna appen röstmeddelanden. Du hittar det på en av dina startskärmar. Det kan finnas i en mapp märkt "Extras." Ikonen ser ut som ljuddiagram på en vit bakgrund.
  • Du kan också hålla hemknappen för att starta Siri och säga "Spela in ett röstmemo" för att starta appen.
 2. 2
  Tryck på inspelningsknappen för att börja spela in. Detta börjar omedelbart spela in med din iPhones mikrofon. Du får de bästa resultaten om ljudkällan du spelar in är fysiskt nära din iPhone.
  • Du kan få bättre inspelningar om du använder Apple-öronsnäckorna med mikrofonen inbyggd i kabeln. Du behöver detta om du använder en iPod Touch, som inte har en inbyggd mikrofon.
  • Om din iPhone har ett skyddande fodral kan det hämma mikrofonen. Ta bort iPhone ur fodralet för bästa inspelningsprestanda.
 3. 3
  Tryck på inspelningsknappen igen för att pausa inspelningen. Du kan pausa och starta om inspelningen så många gånger du vill.
 4. 4
  Tryck på "gjort" när du har stoppat en inspelning för att spara den. Du uppmanas att ge inspelningen ett namn. Skriv ett namn och tryck på "Spara" för att spara det i din inspelningslista.
  • Det finns ingen praktisk gräns för inspelningslängderna, men så småningom kan du få slut på utrymme på din iPhone om din inspelning är extra lång. Inspelningar är i huvudsak 480 kB per minut, vilket innebär att en timmes inspelning tar cirka 30 MB.
Kan jag spela in röstmemo på en iPhone 4S
Kan jag spela in röstmemo på en iPhone 4S?

Del 3 av 4: trimma ett memo

 1. 1
  Tryck på en inspelning i din röstminnelista för att öppna den. Du hittar den här listan när du startar appen Voice Memos. Du kan trimma dina inspelningar för att bli av med delar som du inte behöver, eller för att dela en lång inspelning i flera delar.
 2. 2
  Tryck på knappen "redigera" under den valda inspelningen. Detta visas bara när du har valt det.
 3. 3
  Tryck på den blå rutan för att öppna trimläget. Du kommer att se röda staplar visas i varje ände av inspelningen.
 4. 4
  Dra de röda staplarna för att ställa in en ny start- och slutpunkt för inspelningen. Du kan trycka på och dra varje stapel för att ändra var inspelningen börjar och slutar. Använd detta för att bli av med död luft i början eller slutet av en inspelning eller för att välja den del av inspelningen du vill förvandla till en ny fil.
  • Du kan trimma flera gånger för att få de resultat du vill ha. Du kan till exempel trimma en gång för att bli av med död luft i början av inspelningen och sedan trimma igen för att bli av med död luft i slutet. Du kan sedan trimma en del av inspelningen och skapa en ny fil från den.
 5. 5
  Tryck på "trimma" när du är klar med att ställa in nya start- och slutpunkter. Detta kommer att uppmana dig att antingen skapa en ny inspelning från den trimmade delen eller skriva över originalet.
  • När du väljer att skapa en ny inspelning förvandlas den del av inspelningen du valde med Trim-verktyget till en ny fil och originalet förblir oförändrat.
  • Om du väljer att skriva över originalet förblir bara det du valde med Trim-verktyget.
Öppna memot du vill dela från röstmemo-appen
Öppna memot du vill dela från röstmemo-appen.

Del 4 av 4: dela memofiler

 1. 1
  Öppna memot du vill dela från röstmemo-appen. Du kommer att se en lista med anteckningar när du öppnar appen Röstmemo. Du kan skicka dina memofiler till andra från appen Voice Memos. Filen skickas i M4A-format, som kan spelas på praktiskt taget alla moderna enheter som stöder ljudfiler.
 2. 2
  Tryck på delningsknappen. Du hittar detta under inspelningen när du har valt den. Det ser ut som en fyrkant med en pil som kommer upp från toppen.
 3. 3
  Välj hur du vill dela memot. Du kan skicka filen med e-post, meddelanden eller med andra meddelandeprogram som är installerade på din enhet. Om du inte ser meddelandeprogrammet du vill använda, tryck på knappen "..." och slå sedan på appen.
 4. 4
  Överför dina röstmemor till din dator. Du kan spara dina röstmemon på din dator med iTunes.
  • Anslut din iPhone till din dator och öppna iTunes.
  • Välj din iPhone högst upp på skärmen och klicka sedan på "Musik" i den vänstra menyn.
  • Se till att "Synkronisera musik" och "Inkludera röstmemo" är markerade.
  • Klicka på knappen "Synkronisera" så kommer dina röstmemo att kopieras till ditt iTunes-bibliotek.

Tips

 • Om du behöver mer avancerade funktioner för dina röstmemon finns det flera appar tillgängliga i App Store som innehåller fler funktioner.

Frågor och svar

 • Kan jag stänga av min telefon när jag spelar in ett memo?
  Så klart du kan! Det är faktiskt en bra idé att sätta din telefon på tyst först. Det förhindrar att ringsignaler / varningar stör din inspelning.
 • Hur lyssnar jag på mina anteckningar?
  Klicka på röstmemo-appen för att hitta listan över anteckningar under den svarta inspelningsrutan. Hitta det memo du vill lyssna på och tryck på det. Om det inte spelas omedelbart, tryck på den triangelformade uppspelningsknappen för att höra ditt memo.
 • Hur lång kan röstmeddelanden vara?
  Så länge du önskar beror det också på hur mycket lagringsutrymme du har eftersom det kan ta upp mycket megabit / gigabit osv. Tänk också på hur mycket du faktiskt vill lyssna på vad du har sagt igen.
 • Hur skickar jag en röstinspelning?
  Du måste trycka på mikrofonikonen bredvid textrutan (den ligger mittemot kamerans ikon "bifoga en bild"). Du kan spela in ett ljudklipp för att skicka via text eller iMessage på det sättet.
 • Kommer mitt memo fortfarande att spelas in om textmeddelanden eller samtal kommer in?
  Nej. Memot stoppar inspelningen när ett telefonsamtal kommer in. Om du smsar kommer memot att fortsätta spela in. Det stannar bara när ljudet avbryts. till exempel om du spelar Spotify, YouTube eller en video.
 • Kan jag spela in röstmemo på en iPhone 4S?
  Ja. Om det finns en röstmemo-app kan du spela in dem.
 • Hur undviker du störningar av texter som kommer igenom? Kan du ställa in telefonen i flygplansläge för att stoppa detta?
  Ja. Men om ett samtal eller en text kommer igenom medan du spelar in kommer din inspelning att stoppas.
 • Hur länge kan jag göra min röstinspelning?
  Du kan göra röstinspelningen så länge du vill beroende på tillgängligt utrymme på din telefon.
 • Hur länge spelas in röstmemon?
  Det beror på hur mycket utrymme du har kvar på din enhet. Normalt spelas det in tills en viss mängd utrymme är kvar.
Obesvarade frågor
 • Vad gör jag för att byta namn på en namngiven inspelad fil på en iPhone?
 • Hur får jag Siri att sluta spela in mina röstmemon?
 • Hur hindrar jag att inspelaren startar när jag sätter mig i bilen?
 • Hur återgår jag till en inspelning för att fortsätta om samma ämne?
 • Hur bränner jag en CD med mitt röstmemo efter att den har sparats på min iPhone?

Kommentarer (6)

 • odie16
  Bra! Jag är en senior som inte vet något, och du kan hjälpa mig bättre än någon annan.
 • smatthews
  Äldre nybörjare här! Men Siri hjälpte mig att öppna röstmemo och spela in några italienska verbkonjugationer som jag måste lära mig så att jag kan spela upp dem för att träna dem och när jag inte kommer ihåg dem. Roligt och mycket användbart!
 • wsamuelsson
  Bra instruktion!!! Tack.
 • jessica55
  Det var jättebra, hjälpte mig verkligen.
 • hirtheshanny
  Instruktionerna var väldigt enkla att följa.
 • timkhan
  Det är helt enkelt, mycket enkelt att följa. Fin grafik också.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail