Hur skärmdumpar Skype?

Hålla musen runt Skype-chattfönstret
Du kan välja "Fönster", hålla musen runt Skype-chattfönstret och klicka för att producera skärmdumpen.

Oavsett om du föredrar textchattar eller videosamtal är Skype ett användbart kommunikationsverktyg. När du pratar med en vän eller affärspartner på Skype kanske du ibland vill kontrollera något viktigt i chatthistoriken och dela posten. Som sådan måste du veta hur man tar en skärmdump av Skype. Den här artikeln förklarar hur man gör det med de vanligaste operativsystemen.

Metod 1 av 5: ta en skärmdump på Windows 7

 1. 1
  Håll skype-fönstret överst på de andra uppgifterna. Detta kommer att bevara ögonblicksbilden för den aktuella chattdialogen eller chatthistoriken.
 2. 2
  Tryck på "utskriftsskärm" för att fånga hela skärmen.
 3. 3
  Vidarebefordra till "start" - "alla program" - "tillbehör" - "måla". Tryck på "Ctrl + V" för att klistra in skärmdumpen på redigeringsbrädet.
 4. 4
  Redigera efter behov. Efter att du har redigerat den, navigerar du till "File" och "Save" i det övre fältet för att spara skärmdumpen.
  • När du väljer utdataformat rekommenderas JPEG för allmänna ändamål.

Metod 2 av 5: ta en skärmdump på Windows 8

 1. 1
  Tryck på "windows" -tangenten tillsammans med "print screen".
 2. 2
  Gå till startskärmen, öppna filutforskaren från aktivitetsfältet och välj "bilder" under "bibliotek". Här hittar du mappen med dina skärmdumpar.

Metod 3 av 5: ta en skärmdump på en Mac

 1. 1
  Tryck på kombinationen "kommando + skift + 4 + mellanslag". Klicka på Skype-fönstret för att ta en skärmdump exakt.
  • När det är klart kommer du att höra en kameraton som indikerar att din ögonblicksbild har sparats på skrivbordet i ett PNG-format.
 2. 2
  Gör en ögonblicksbild för videosamtal i skype. Skype har en inbyggd inställning på panelen Alternativ för att ta stillbild för videosamtal. För att navigera till den panelen trycker du på "Verktyg" - "Alternativ" i huvudgränssnittet och markerar sedan " Aktivera kortkommandon " och "Ta en ögonblicksbild under videosamtal " separat. Du får snart ett popup-fönster där du kan ange tangentkombinationen som genväg. Nu kan du ha videosamtal som vanligt och använda genvägen för att göra videosnabbbilder enkelt. Bilder som sparas på detta sätt placeras i mappen "Galleri".
"Save" i det övre fältet för att spara skärmdumpen
Efter att ha redigerat det, navigera till "File" och "Save" i det övre fältet för att spara skärmdumpen.

Metod 4 av 5: Använd det gratis online skärmdumpverktyget för Windows

 1. 1
  Hitta gratis online skärmdump verktyg. Gratis skärmdump online är ett praktiskt skärmdumpverktyg för att du ska kunna producera Skype-skärmdumpar effektivt. Det här verktyget finns på startsidan på screenshot.net och kräver inte registrering, licensavgifter, installation eller andra problem.
 2. 2
  Aktivera appen. Besök webbplatsen och tryck sedan på "Ta skärmdump" -knappen på den så kommer du till gränssnittet för detta verktyg efter att ha tillåtit en Java-applet.
 3. 3
  Gör en skärmdump. Klicka på "Snabbskärmsläge" på gränssnittet för att påbörja skärmdump och muspekaren förvandlas till hårstrån. Håll den i dialogrutan i Skype (eller videosamtalsfönstret), tryck på musen så fort du kan se att en ram visas runt gränserna och sedan är skärmdumpen klar.
 4. 4
  Redigera skärmdumpen efter behov. När du har bekräftat skärmdumpen hittar du två staplar med rika alternativ som visas på sidorna av den. Dessa alternativ finns för dig att redigera, lägga till kommentarer till, spara och dela din skärmdump. Framåt till den horisontella stapeln så kan du förbättra grafen med linjer, former, färg etc. Du kan dessutom kommentera den genom att använda texter, höjdpunkter, oskärpa och mer. Alla dessa ändringar träder i kraft för skärmdumpen omedelbart.
 5. 5
  Spara och dela skärmdumpen via skype. Direkt efter att du är klar med ovanstående steg kan du helt enkelt trycka på "Skiva" -ikonen i det vertikala fältet för att spara skärmdumpen i en angiven katalog. Med den bilden i din lokala enhet kan du enkelt dra den till en dialogruta för att dela med andra.
 6. 6
  Dela skärmdumpen till ett socialt nätverk. Om du är villig att lägga upp den skärmdumpen på dina sociala konton ger utgivaren också ledigt utrymme för att lagra bilderna (alla dina filer kommer att skyddas). För att göra det kan du klicka på ikonen "Social Share" i det lodräta fältet, välja en social symbol från listan och sedan logga in på ditt konto för att lägga upp det.

Metod 5 av 5: Använd gripverktyget för Mac

Gratis skärmdump online är ett praktiskt skärmdumpverktyg för att du ska kunna producera Skype-skärmdumpar
Gratis skärmdump online är ett praktiskt skärmdumpverktyg för att du ska kunna producera Skype-skärmdumpar effektivt.

Mac ger användarna ett praktiskt skärmdumpverktyg som kommer med alla system - det heter Grab. Det tar bara några ögonblick att göra en skärmdump på din Mac.

 1. 1
  Kör programmet. Gå till "Applications" - "Utilities" - "Grab" för att aktivera applikationen. Menyerna i den här appen visas längst upp till vänster på skärmen.
 2. 2
  Välj inspelningsläge. Du kan välja "Fönster", hålla musen runt Skype-chattfönstret och klicka för att skapa skärmdumpen. När ett nytt fönster visas väljer du "Spara" från "Arkiv" i toppmenyn för att spara din bildfil.

Frågor och svar

 • Hur skulle jag ta skärmdumpar i Linux?
  Tryck på PrtScn för att ta en skärmdump på helskärm. Skärmdumpen visar allt på din skärm. Du kommer att uppmanas att välja var du vill spara skärmdumpfilen.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail