Hur använder jag JSON?

Om du kan memorera dessa regler bör du enkelt kunna skriva JSON-objekt från grunden
Det finns fyra grundläggande syntaxregler för JSON. Om du kan memorera dessa regler bör du enkelt kunna skriva JSON-objekt från grunden.

JSON (JavaScript Object Notation) är ett lätt datautbytesformat som är lätt för människor att läsa och skriva, och lätt för maskiner att analysera och generera. Den är baserad på en delmängd av JavaScript-programmeringsspråket, men delar många konventioner som är kända för C-familjeprogrammerare (C, C +, C #, Java, Perl, Python och mer). Se steg 1 nedan för att lära dig hur du skapar och manipulerar JSON-objekt.

Steg

 1. 1
  Memorera de grundläggande syntaxreglerna. JSON används för att lagra data, liknar XML. Den är baserad på JavaScript-syntaxen för objektnotering. Det finns fyra grundläggande syntaxregler för JSON. Om du kan memorera dessa regler bör du enkelt kunna skriva JSON-objekt från grunden:
  • Data finns i namn / värde-par
  • Kommatecken används för att separera data
  • Föremål är inneslutna av lockiga hängslen
  • Arrayer ingår i hakparenteser
 2. 2
  Ange information som namn / värdepar. JSON bygger på parstrukturen för data. Varje post måste ha ett namn med ett värde bifogat. Det här värdet kan vara ett tal, en sträng, en boolean (true / false), en array, ett objekt eller null. Se ovan för ett exempel på ett enkelt datapar:
 3. 3
  Stäng föremål i lockiga hängslen. Du kan kombinera flera datapar till ett enda objekt för enkel referens senare. Omge föremålet med klammerparenteser och separata datapar med ett komma. Se exemplet ovan:
  Manipulera JSON objekt
  Se Steg 1 nedan för att lära sig att skapa och manipulera JSON objekt.
 4. 4
  Skapa matriser för flera objekt. Du kan skapa grundläggande databaser genom att placera flera objekt i en array. Det låter dig dra upp någon del av matrisen senare i programmet. Se exemplet ovan för ett objekt som heter "Städer besökta" som innehåller en rad städer:
 5. 5
  Kom ihåg data senare. När du har skapat JSON-objektet kan du använda JavaScript för att dra tillbaka data och visa dem. Du behöver bara ringa databasen och peka på vilken post i arrayen du vill. Se exemplet ovan för att återvända den andra staden från arrayen ovan.

Frågor och svar

 • Vet du kanske vet vad detta betyder: Tack på förhand.
  Om du bara vill veta vad den frasen betyder, tackar personen helt enkelt för att du gjorde vad de har bett dig att göra innan du faktiskt har gjort det. "I förväg" betyder i förväg.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail