Hur blir jag upphetsad över att gå i skolan?

Bli upphetsad över skolan genom att dekorera dina skolmaterial
Bli upphetsad över skolan genom att dekorera dina skolmaterial och genom att välja förnödenheter som gör skolan enklare.

Skolan kan ofta verka som en syssla, vilket gör det ibland svårt att känna sig upphetsad över att ens gå. Det kan också vara stressande när det inte går bra för dig i skolan. Ändå finns det ett antal saker som kan göra att gå till skolan värt ansträngningen och därför en mer behaglig upplevelse. Den här artikeln kommer att diskutera några av dessa saker, särskilt hur examen kommer att gynna din framtid, hur socialt samarbete och nya vänner kan vara ett spännande incitament att gå i skolan och hur deltagande i aktiviteter utanför skolan kan göra skolan mindre tråkig och mycket mer underhållande.

Metod 1 av 3: skapa en bättre framtid för dig själv

 1. 1
  Öka din förmåga att få ett jobb. Enligt Bureau of Labor Statistics var 12,4% av alla personer utan gymnasieexamen 2012 arbetslösa jämfört med 8,3% av dem med ett. Utsikterna är sämre när de undersöks över en tidsperiod. Mellan 2000 och 2013 var till exempel den genomsnittliga arbetslösheten för de i åldrarna 25-34 som inte slutförde gymnasiet 15,1%.
  • Utan gymnasieexamen kan du inte gå på college och att gå på college är till din fördel.
  • Under samma tidsperiod var arbetslösheten för 25-34-åringar med vissa högskolor 8% och endast 3,6% för dem som tog examen från college.
 2. 2
  Tjäna mycket mer pengar under din livstid. Att stanna i skolan kommer att göra stor skillnad i hur mycket pengar du tjänar efter examen. De som inte avslutar gymnasiet har en genomsnittlig inkomst per år på 15100€ jämfört med 22900€ för dem som har examen från gymnasiet och 42300€ för någon med en högskoleexamen. En manlig gymnasieexamen som arbetar tills han fyller 65 år kan förvänta sig att tjäna i genomsnitt 246000€ mer i sitt liv än ett bortfall, medan en man med minst något college kommer att tjäna 401000€ mer. Fördelarna slutar inte där.
  • Utan fast anställning eller en levande lön kommer det inte att finnas möjligheter till semester, än mindre snygga kläder eller bilar. I många fall kan en bil i sig vara för dyr och det kan aldrig vara möjligt att äga ett hem.
 3. 3
  Undvik en framtid som inkluderar fängelsetid. Att stanna i skolan och utexaminera minskar kraftigt sannolikheten för att du kommer att fängslas någon gång i ditt liv. Nästan 1 av 10 unga män som inte avslutade skolan satt i fängelse eller fängelse 2006-07 jämfört med endast 1 av 33 gymnasieelever. Och ungefär 30% av federala fångar, 40% av statliga fängelsefångar och 50% av människorna på dödsraden för båda könen slutförde inte gymnasiet.
 4. 4
  Lär känna dina lärare för att främja dina framtidsutsikter. Dina lärare kan vara en bra resurs för dig på olika sätt om du tar dig tid att nå ut till dem och lära känna dem. Till exempel, om du kämpar akademiskt, be om hjälp. Forskning visar att när elever och lärare känner sig anslutna, går eleverna bättre i skolan och tycker mer om sina lektioner. Att stärka dina relationer med dina lärare hjälper dig också att få ett jobb när du examen; gå in på college, ett forskarutbildningsprogram eller en handelsskola; få stipendier för att delta i dessa skolor; och få värdefull inblick i andra sätt att betala för att främja din utbildning.
  • De har denna kunskap och den mycket viktiga förmågan att skriva rekommendationsbrev för dig, vilket kommer att vara mycket fördelaktigt för att uppnå dina mål.
  • Du får inte dessa saker från dina lärare, men om du inte anstränger dig för att visa dem att du bryr dig om din utbildning.
  • Om du går i gymnasiet, sätt upp en tid för att träffa dina lärare för att prata om dina mål och saker du kämpar med. Be dem om hjälp. Och hjälp dem när du kan - stanna efter lektionen för att hjälpa till med att plocka upp saker, volontär om din lärare ber klassen om hjälp med något, erbjud dig att hjälpa till att dela ut uppgifter eller utrustning under lektionen och så vidare.
  • Om du går på college, gå till dina professors kontorstid på en regelbunden basis. Prata med dem och ställa frågor som visar att du bryr dig om skolan.
Göra dig mer upphetsad över att gå i skolan
Detta hjälper dig att motivera dig och göra dig mer upphetsad över att gå i skolan.

Metod 2 av 3: umgås med kamrater

 1. 1
  Ser fram emot att träffa dina vänner. En av de bästa sakerna med skolan är att se dina vänner som du kan prata öppet med, som inte kommer att döma dig och som kan hjälpa dig att hantera stressiga situationer eller sorgliga känslor. Bra vänner gör allt det. De gör också skolan roligare.
 2. 2
  Skaffa nya vänner. Om du inte har många vänner i skolan är du inte ensam, även om det kan verka så. Det finns många andra studenter som du som också skulle vilja skapa en ny vän. Det bästa stället att få dessa nya vänner är i skolan. Och även om det kan vara nervöst att träffa nya människor finns det saker du kan göra för att göra det till en mycket smidigare och trevligare process. Här är några tips som kan hjälpa dig.
  • Var tillgänglig. Många gånger bär vi ovetande våra bekymmer på våra ansikten, och ofta visas det som en scowl. Detta kan få andra att tveka att prata med dig. Så gör den extra ansträngningen att titta upp istället för på golvet och le mot andra.
  • Om du inte vet vad du ska prata om med en potentiell ny vän, ställ dem frågor om sig själva. Människor älskar vanligtvis att prata om sig själva. Icebreaker-frågor kan vara så enkla som: "Jag gillar ditt armband. Var fick du det?"
  • Prata med det nya barnet i skolan och bjud honom eller henne att äta lunch med dig. De kommer förmodligen att vara mycket tacksamma.
  • Överväg att gå med i en fritidsaktivitet. Forskning visar att det är mer sannolikt att du kommer i kontakt med dem genom att bara exponera dig för nya människor. Att gå med i en klubb eller aktivitet som du gillar hjälper dig också att träffa likasinnade människor!
  • Att vara trygg hjälper också mycket att få nya vänner. Ett av de bästa sätten att vara mer självsäker är att må bra på ditt utseende. Så ta lite extra tid att göra dig redo på morgonen. Du kommer sannolikt att få det mycket lättare att le till andra och ställa dessa isbrytare frågor när du vet att du ser bäst ut.
 3. 3
  Njut av meningsfulla samtal. På många skolor har du möjlighet att träffa och lära känna människor från olika bakgrunder, kulturer, religioner etc. Du kommer också att träffa människor med alla slags knäppa intressen. Bra samtal med nya och gamla vänner utvidgar din syn på livet och gör skolan mycket roligare.
  • De ger dig också en chans att lära dig saker du kanske inte lär dig någon annanstans - om kommande band, roliga evenemang utanför skolan och det motsatta könet.
  • De kan också verkligen hjälpa till när du känner dig nere. En kvalitetskonversation kan ändra din syn ganska snabbt och få dig att känna dig inte så ensam.
 4. 4
  Se din pojkvän / flickvän eller krossa. Att gå i skolan eller gå tillbaka till skolan innebär att du får se den speciella personen i ditt liv oftare. Detta är särskilt spännande efter en lång paus som sommarlov. Om du är ensamstående är skolan också en perfekt plats för att säkert räkna ut vad som mest intresserar dig i en romantisk partner. Det är också det bästa stället att faktiskt träffa någon med dessa egenskaper. Var annars finns det så många medlemmar av motsatt kön i din ålder?
 5. 5
  Bekämpa retande. Retande är inte en reflektion av dig och ditt sanna jag. Inte heller skapade du det. Ändå är det vanligt i skolan. Och om det händer dig måste du ta reda på ett sätt att hantera det. Mycket av detta kommer att bero på din personlighet och din beredskap att stå upp mot den. Ändå finns det sätt för alla personlighetstyper - även om du är väldigt blyg - att avvärja retande. Att lära dig specifika sätt att göra detta kommer att hjälpa, även om det tar övning och kanske mer tid än du vill. Och kom ihåg: Om retningen inte slutar, om det är farligt, om teasern hotar att skada dig eller om teasern till och med rör dig, måste du prata med en vuxen (som en lärare) och be om hjälp. Nu några strategier:
  • Om du tenderar att känna dig sårad lätt, ignorerar du teasern helt enkelt, rycker på axlarna och går iväg, undvik teasern så mycket som möjligt, ge dig själv en mental pep-prat ("Detta stör mig verkligen, men jag kan hantera det."), visualisera en bubbla runt dig och hur det som sägs inte kan tränga igenom det eller dig, och kom ihåg att du får välja hur du reagerar.
  • Om du är redo att konfrontera teasern, säg helt enkelt "Så?" när du rycker på axlarna och ler till den retande anmärkningen, lämna självhäftande ("Jag har bättre saker att göra än att lyssna på det här!") och gå bort, eller gör ett påstående uttalande ("Lämna mig ifred.") och gå iväg.
  • Om du börjar känna mer kontroll över retningen, säg något som distraherar från retningen ("Jag hör att det kommer att bli ett bra spel ikväll."), Låt teasern låta som en trasig skiva och rycka på axlarna eller ge ett litet leende med ditt uttalande ("Tillräckligt redan."), eller ange vad som händer när du lyfter ögonbrynen eller handläser dina läppar ("Du sparkar mitt skrivbord.")
  • Om du är ganska säker och snabb på fötterna, avväpna teasern med humor (en rolig one-liner) när du skrattar och förvandla situationen till en rolig och använd "jag känner" uttalanden ("När du sa X, kände jag Y. Vänligen sluta. ")
Utan gymnasieexamen kan du inte gå på college
Utan gymnasieexamen kan du inte gå på college och att gå på college är till din fördel.

Metod 3 av 3: delta i aktiviteter utanför skolan

 1. 1
  Känn igen fördelarna med aktiviteter utanför skolan. Att delta i fritidsaktiviteter och ta ledarroller i dem är något som högskolor letar efter och ofta förväntar sig. Det kan göra skillnad mellan att bli antagen till en skola och inte. Det ökar också dina chanser att få stipendier och praktikplatser. Att vara delaktig i dem är också attraktivt för blivande arbetsgivare. Det visar både att du är ansvarig och väl avrundad.
  • Du får också nya vänner, lär dig nya saker, behärskar färdigheter, får chansen att tävla, upptäcker nya intressen, lindrar tristess, tar resor och har mycket kul.
 2. 2
  Hitta rätt aktivitet för dig. Om du väljer fritidsaktiviteter som gynnar dig på något sätt får du att göra dem mer. Tänk på dina intressen, förmågor, hur mycket tid du kan spendera på det, färdigheter du vill lära dig och vad du hoppas få ut av att gå med när du väljer aktiviteter. Prata med din vägledningsrådgivare eller aktivitetsavdelningen för att se vad som erbjuds och hur du blir involverad.
  • Vägledare kan också berätta vilka aktiviteter som ser bäst ut på CV och ansökningar om högskolor och jobb.
  • Utforska flera läroplaner för att se vilken som passar dig bäst. Och undvik inte att prova en ny om den första inte lyckades.
  • Ibland kanske en klubb eller aktivitet inte passar bra eftersom du inte har tillräckligt med tid. Om så är fallet, leta efter något som kommer att fungera och håll fast vid det.
  • Aktivitetens kvalitet och din nivå och längd på ditt engagemang i den är viktigare för högskolor och arbetsgivare än den mängd aktiviteter du deltog i.
 3. 3
  Ta reda på om det finns krav för att gå med. För att hjälpa dig att fatta ett beslut måste du också veta om det finns några specifika krav för att gå med. Du bör ta reda på om du måste vara en viss ålder för att delta. Fråga om det finns avgifter för att delta eller delta. Bestäm om du behöver en fysisk undersökning och om du behöver testa för att delta i en sport. Se om det finns minimala tids- eller evenemangskrav. Slutligen ta reda på om det finns ett minimum GPA för att gå med eller för att fortsätta delta.
  • Fråga också om det finns möjligheter att ta en ledande roll i gruppen.
  • Om det finns, tänk på dina styrkor och slutmål när du väljer en.
 4. 4
  Fråga andra om hur man kan engagera sig. Förutom vägledningsrådgivare och aktivitetsdirektörer kan du också prata med lärare, rektorer, andra administratörer, dina vänner och medlemmar i grupper om hur man går med. De kan också ge dig inblick i hur det verkligen ser ut. Vänner eller medlemmar kan vara till stor hjälp med detta eftersom de faktiskt gör det.
  • Kolla också in anslagstavlor på campus eftersom klubbar och organisationer publicerar information där. Skriv ner webbplatsens adress eller kontaktinformation om den finns på affischen eller flygbladet. Undersök sedan det.
  • Överväg att skapa en klubb eller aktivitet som du är intresserad av om din skola inte erbjuder det. Prata med administratörer om att få finansiering för det.
Att gå i skolan eller gå tillbaka till skolan innebär att du får se den speciella personen i ditt liv oftare
Att gå i skolan eller gå tillbaka till skolan innebär att du får se den speciella personen i ditt liv oftare.

Tips

 • Ge dig själv belöningar när du mår bra i skolan. Detta hjälper dig att motivera dig och göra dig mer upphetsad över att gå i skolan.
 • Gå till skolorienteringen, där du kommer att lära dig mer om skolan eller programmet och träffa människor.
 • Bli glada över skolan genom att dekorera dina skolmaterial och genom att välja förnödenheter som gör skolan enklare.
 • Dekorera ditt skåp om du har ett och om din skola tillåter det. Det kommer att göra att skolan känns mer som hemma.
 • Gå till pep-möten, fotbollsmatcher, skoldanser och så vidare. Delta i att dekorera Homecoming-flottören eller en annan aktivitet som låter dig umgås och vara kreativ. Alla dessa kan ge dig något att se fram emot och göra dig mer upphetsad över att vara i skolan.
 • Packa din egen lunch om du inte gillar vad din skola serverar.
 • Stå upp tillräckligt tidigt så att du kan umgås med dina vänner innan skolan börjar.
 • Vet att du kan se dina vänner / bästa vänner i skolan.

Att hoppa över skolan är otrogen med en utbildning.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail