Hur man förbereder sig för sommaren?

För att förbereda dig för sommaren, prova förra årets kläder och baddräkter för att se om de fortfarande passar så att du kan se vad som behöver bytas ut. Förutom att uppdatera dina kläder, plocka upp en ny flaska solskyddsmedel med SPF på minst 30. Eftersom sommaren vanligtvis är en tid att varva ner och koppla av, gör en lista med böcker du vill läsa eller anmäl dig till en sommarkurs för skojs skull. Om du föredrar att ha en mer produktiv sommar kan du överväga att få ett deltidsjobb, vilket kan hjälpa till att bygga ditt bankkonto och ditt CV. Om du vill lära dig att laga några hälsosamma sommarrecept, fortsätt läsa!

Om dina sommarkläder har blivit orörda sedan förra sommaren
Om dina sommarkläder har blivit orörda sedan förra sommaren, se till att tvätta allt som luktar smaklöst innan du bär det ut.

Sommaren är en perfekt tid att gå ut och njuta av lite solsken. Även om det är fantastiskt att ta tid för dig själv att koppla av, bör du också ta dig tid att åka på äventyr med dina vänner och familj. Innan sommaren anländer är det viktigt att planera vad du vill göra och vad du hoppas kunna åstadkomma. Kanske vill du ta itu med en sommarläslista och delta i en konsert, eller kanske vill du anmäla dig till en konstklass eller plocka upp ett sommarjobb. Med bara en liten förberedelse kan du skapa dig en rolig och produktiv sommar.

Metod 1 av 3: uppdatera din skönhetsrutin

 1. 1
  Packa upp dina sommarkläder. Ta färgglada tryck och lätta tyger fram i din garderob. Prova dina sommarkläder för att se vad som fortfarande passar dig, och gör en översikt över alla viktiga saker du kan behöva byta ut. Om dina sommarkläder har blivit orörda sedan förra sommaren, se till att tvätta allt som luktar smaklöst innan du bär det ut.
  • Medan du roterar sommarkläderna, se vad du är villig att dela med och donera den till en lokal butik. Du kan till och med hitta några sommarkläder i butiksbutiken för att fylla i din garderob.
 2. 2
  Köp en ny baddräkt. För att komma in i sommarandan, köp en ny baddräkt som bäst representerar din personlighet. Du behöver inte köpa en tvådelad eller ens vad som trender för tillfället. Hitta en baddräkt som du kommer att känna dig bekväm i och med tillförsikt bär ut offentligt.
  • Om du inte äger eller inte hittar dina solglasögon, se till att köpa ett nytt par av dem också. Leta efter solglasögon som erbjuder UV-skydd, eller besök även din lokala ögonläkare för att få receptbelagda solglasögon.
 3. 3
  Plocka upp en ny flaska solskyddsmedel som passar bäst för din hud. Det finns så många olika typer av solskyddsmedel, det kan vara överväldigande att hitta rätt. Försök leta efter en solskyddsmedel som har minst ett SPF 30-skydd. Om du har ljus hud kan du behöva en starkare SPF-nivå eller en solskyddsmedel som innehåller zink för att skydda huden ordentligt.
  • Solskyddsmedel kan vara oljiga och täppa till porerna. Om du har akne eller känslig hud, leta efter solskyddsmedel som tillverkas av dina favorittvålföretag som Neutrogena eller sådana som är oljefria.
  • Vissa solskyddsmedel fungerar även som bronzer. Om du vill skydda din hud och ge den en gyllene glöd, leta efter solskyddsmedel med bronzer eller garvmedel i.
  Istället för att slappa i solen hela sommaren kan du utmana dig själv genom att anmäla dig till sommarkurser
  Istället för att slappa i solen hela sommaren kan du utmana dig själv genom att anmäla dig till sommarkurser.
 4. 4
  Minimera din sminkrutin för att rensa upp dina porer. När du svettas kan din smink lätt skrynklas, flagnas av och till och med täppa till porerna. Om du bär mindre smink kan dina porer öppnas och naturligt producera svett för att hålla din kropp sval.
  • Om du vill ha smink väljer du föremål som är vattentäta. Även om det är lite dyrare och svårare att ta av, kommer det att hindra din mascara eller flytande foder att rinna ner i ansiktet när du svettas eller tar ett dopp i poolen om du bär vattentät smink.
 5. 5
  Njut av solen vid poolen eller i din trädgård. Kalla vintrar och regniga källor kan på allvar beröva dig D-vitamin, så ta en handduk eller en stol och njut av solskenet. Se bara till att skumma på solskyddsmedel för att förhindra att huden brinner eller skadas. Att få tid i solen kan vara roligt och uppfriskande, men bara om du inte blir bränd i processen.
  • Bär en SPF 30 solskyddsmedel för att skydda din hud och applicera den varannan till var tredje timme.
  • Om du har särskilt känslig hud, överväga att sitta under ett paraply eller ha på dig en stor diskett hatt för att skydda ditt huvud och ansikte. Du kan fortfarande känna de positiva effekterna av att sola ute även om du inte är direkt i solljuset.

Metod 2 av 3: skapa tid för självförbättring

 1. 1
  Skriv ut en personlig sommarläslista. Sommaren är en bra tid för dig att varva ner, koppla av och läsa en bra bok. Det är en lätt aktivitet att ta med sig till stranden, till ett kafé eller till och med till parken. Ta tag i en penna och ett papper och anteckna några boktitlar som du har velat läsa, men inte har haft chansen att göra.
  • När du väl har skapat listan kan du besöka din lokala bokhandel eller gå online och köpa dina bästa litteraturval. Om du har tillgång till ett offentligt bibliotek, gå och kolla in böcker därifrån. Detta gör att du kan komma ikapp dina favoritbokserier och spara pengar.
 2. 2
  Anmäl dig till sommarkurser som är både roliga och informativa. Istället för att slappa i solen hela sommaren kan du utmana dig själv genom att anmäla dig till sommarkurser. Dessa kan vara strikt utbildningsrelaterade kurser som kommer att komma dig framåt eller fånga dig i din skolgång, eller så kan kurserna vara på något roligt som du alltid har velat lära dig.
  • Gå online eller be en myndighetsperson på din skola för att se vilka sommarkurser som erbjuds. Du kan ta om den historikklassen du inte gjorde så bra i, eller så kan du gå vidare och anmäla dig till en avancerad matematikklass. Vissa av lektionerna kan till och med erbjudas på kvällarna eller online.
  • Kontrollera med ditt lokala samhällscenter eller din tidning för att se vilka säsongskurser som finns tillgängliga. Kanske vill du lära dig att spela gitarr, förstärka dina simningskunskaper eller till och med ta en konstklass och lära dig att måla vackra landskap.
 3. 3
  Ansök om ett sommarjobb så att du får extra pengar. Att ha ett sommarjobb är ett enkelt sätt att tjäna lite pengar under sommaren och bygga upp ditt CV. Om du planerar att åka på semester eller delta i många biljettevenemang kan du bara behöva extra sommarkontanter.
  • Många företag och företag anställer deltidsarbetare under sommaren för att kompensera tillströmningen av sommarkunder. Detta gäller särskilt om du bor nära en populär semesterort som stranden. Kolla in rubriken Annonser i din lokala tidning och se vilka företag som anställer.
  • Om du har en vän som också letar efter ett sommarjobb, se om du kan hitta en plats som anställer för flera befattningar. Att arbeta med en vän hjälper dig att passera timmarna och ge er båda något att se fram emot när du går till jobbet.
  Att ha ett sommarjobb är ett enkelt sätt att tjäna lite pengar under sommaren
  Att ha ett sommarjobb är ett enkelt sätt att tjäna lite pengar under sommaren och bygga upp ditt CV.
 4. 4
  Gå med i ett lokalt gym eller plocka upp en fysisk aktivitet. Sommaren är en fantastisk tid att börja bli mer aktiv och utveckla en hälsosammare livsstil. Du kan gå med i ett lokalt gym, eller så kan du plocka upp en säsongssport som badminton eller volleyboll. Om gym och säsongssporter inte verkar tilltalande för dig, ta en promenad eller cykla genom en lokal park. Gör något som får dig att flytta och något som du kommer att njuta av.
  • Ta en vän eller en familjemedlem för att gå med dig. Att utveckla en hälsosammare livsstil behöver inte vara en soloartist. Du kan lika enkelt gå på en promenad med en vän som du kan ensam. Att ha någon träningspass med dig kommer också att hålla dig mer ansvarig tills du utvecklar vanan.
 5. 5
  Koka några hälsosamma recept på sommaren. Istället för att bara välja snabbmat eller skräpmat kan du skriva ut några hälsosamma recept att laga i sommar. Hitta recept som du tror kommer att komplettera de aktiviteter du planerar att göra under hela sommaren.
  • Recept som innehåller mycket frukt eller grönsaker verkar svala och uppfriskande i kontrast till det varma vädret. Söta och kryddiga grillar passar bra med stora familjesammankomster.
  • För att hitta några recept på sommaren, besök ditt lokala bibliotek för att kolla in några kokböcker eller gå online till populära webbplatser som The Food Network.

Metod 3 av 3: planering av aktiviteter och evenemang på sommaren

 1. 1
  Sök i förväg efter filmer, konserter eller andra evenemang. Musikfestivaler och stora storfilmer trivs under sommarmånaderna. Det kan vara enkla och billiga upplevelser att ha med familj och vänner. Du kan delta i en fyrverkeri eller gå och se en konsert i parken. Slå upp händelserna i förväg så att du inte missar.
  • Många lokala parker kommer att vara värd tidigt på morgonen eller på kvällen musik konserter gratis. Du kan troligen hitta en kalender med evenemang med ditt lokala samhällscenter eller via din lokala tidning.
  • Gå på webbplatser som Fandango eller Movie Tickets för att se vilka filmer som kommer ut i sommar. Du kanske till och med kan förbeställa biljetter till platser som du tror kommer att säljas snabbt.
 2. 2
  Planera en dagstur till någonstans i närheten. Om du arbetar med en stram budget i sommar men ändå vill komma undan, planera en dagstur med ett par vänner eller familjemedlemmar. Dagsutflykter är bra om du vill utforska närliggande städer eller hela din stat, och du behöver verkligen bara en pålitlig bil och en full tank med bensin för att göra detta.
  • Om dina vänner följer med dig, låt alla gå in för gaspengar. Detta kommer att sänka resekostnaderna för dig eller för någon annan som kör.
 3. 3
  Budget och schemalägg en semester till något speciellt. Ibland är det inte tillräckligt med semester på sommarmånaderna. Ibland måste du fysiskt gå någonstans och uppleva något nytt. Börja budgetera och planera din speciella sommarresa några månader i förväg.
  • Att planera din semester tidigt sparar inte bara pengar på transportkostnader och logikostnader, men det kan också garantera att du får delta i vissa aktiviteter som måste bokas i förväg.
  Eftersom sommaren vanligtvis är en tid att varva ner
  Eftersom sommaren vanligtvis är en tid att varva ner och koppla av, gör en lista med böcker du vill läsa eller anmäl dig till en sommarkurs för skojs skull.
 4. 4
  Tillbringa lite kvalitetstid med din familj och vänner. Sommaren är en bra tid att komma ikapp och skapa nya minnen med familj och vänner. Var inte snabb att planera en sommar centrerad på dig själv. Att umgås med de människor du älskar kan förbättra en upplevelse.
  • Istället för att rutinmässigt gå till kaféet eller till parken för att läsa en bok, bjud in en nära vän till kaffe eller samla några familjemedlemmar i parken för en picknick. Det här kommer att vara minnen som du gärna kan se tillbaka på när sommaren slutar.
 5. 5
  Blyerts på några lata dagar för dig själv. Även om det är bra att planera i förväg, överboka inte sommaren. Planera på några personliga lata dagar så att du kan stanna hemma, titta på tv, spela videospel eller vad du än vill göra. Sommaren kan gå extremt snabbt när du utvecklar en rutin, så se till att ta lite tid att koppla av också.
  • Dina lata dagar behöver inte bara vara för dig själv om du inte vill att de ska vara det. Kanske vill du koppla av hemma med några vänner och ha en filmkväll, eller kanske du vill ta din hund till parken för att spela. Gör bara något som ger dig den tid du behöver för att koppla av.

Frågor och svar

 • Hur klarar jag sommaren?
  Ha det så kul! Du kan gå i poolen, bjuda in vänner eller gå till parken.
 • Jag vill lära mig ett främmande språk, så hur kan jag dra nytta av sommaren?
  Du kan ta en främmande språkkurs i ditt område (använd Google för att hitta en, eller ring din lokala community college), eller använd Duolingo-appen för att lära dig. Du kan komplettera dessa lektioner med att titta på TV-program / filmer på det språk du lär dig.
 • Vilka är fem saker jag borde ha under sommarsemestern för att hålla mig sval?
  Ta med kallt vatten, en minifläkt, kläder i ljusa färger, ett hårband som håller håret uppe och en hatt.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail