Hur tatuerar man läder?

För att tatuera läder, börja med att rengöra läderytan med alkohol för att avlägsna oljor eller fett. Därefter skissera designen på lädret i penna för att göra en spårningsguide. Doppa sedan en nål i lite bläck och spåra den penna guiden som börjar med den yttre omkretsen. När du arbetar, doppa din nål i bläck varannan sekund för att hålla en jämn färg. Rengör slutligen överflödigt bläck med en pappershandduk och låt bläcket härda i 1 till 2 dagar. Om du vill lära dig att öva dina tatueringsförmåga på frukt, fortsätt läsa!

För att tatuera läder
För att tatuera läder, börja med att rengöra ytan på lädret med alkohol för att avlägsna oljor eller fett.

Oavsett om du tatuerar läder för att träna som tatuerare eller skapar en snygg design på ett vanligt läderföremål, behöver du bara en tatueringspistol för att få saker att rulla. Det här verktyget kan köpas nytt eller används, och du kan hitta det online eller från tatueringsleverantörer. För ett mer kostnadseffektivt alternativ kan du försöka skapa din egen pistol. Utrustad med en pistol och lite bläck är du redo att planera en design, rengöra lädret och komma till färg.

Del 1 av 3: planering och rengöring

 1. 1
  Bestäm din design. Din fantasi är verkligen gränsen. Om det är första gången kanske du vill börja med en enkel linjeteckning. Upprepande mönster, som de som används i stam- och keltiska mönster, kan letas upp online med en bildsökning efter "stamtatueringar", "Keltiska tatueringar" och så vidare.
  • Om du väljer en online-design för ditt tatueringsprojekt, kopierar du bilden med skrivskärmsfunktionen och skriver ut den så att du har en referenspunkt.
  • Om du har en design av din egen uppfinning, rita den på ett separat papper så rent som möjligt. Detta kommer att vara användbart som mall när du tatuerar senare.
  • För mer konsekvent exponering för tatueringsdesign, följ tatueringskonstnärer, grupper och företag på sociala medier, som Imgur, Twitter och Facebook.
 2. 2
  Rengör ytan på lädret med spritalkohol. Gnugga alkohol tar bort oljor och fett från lädret förutom att sterilisera det. Ta på dig ett par nya handskar och fukta sedan lätt en ren, luddfri trasa med alkoholen. Torka av ytan på lädret tills det är rent.
  • Rått läder (ibland kallat anilin) fungerar bäst för tatuering. Det känns mjukt och smidigt vid beröring, nästan som en andra hud.
  • En del läder, som det som används för jackor, kan ha en tjock, plastliknande beläggning. Detta kan påverka kvaliteten på din tatuering negativt.
  • Om du är orolig kan läderytan skada kvaliteten på din tatuering, ta bort ytan med en läderavgasare som du kan köpa i de flesta hantverksbutiker och allmänna återförsäljare.
 3. 3
  Skissera designen på lädret för att skapa en spårningsguide. Om du är säker på dina frihandskunskaper, rita guiden för din tatueringsdesign rakt på lädret med penna. Om du inte är bekväm med frihand ännu, använd stencilgel för att överföra din design till läderytan.
  • Stencilgel sprids vanligtvis på lädret och sedan pressas en stencil ovanpå gelén. Designen överförs från stencilen till läderytan. Följ din gels anvisningar för bästa resultat.
  • Använd en som har en trubbig spets när du skisserar med penna och använd endast lätt till måttlig kraft när du ritar. Vassa spetsar och kraftig kraft kan permanent deformera läder.
  • Om både frihand och transfergel inte är ett alternativ, ring en konstnärlig vän och låt dem beskriva designen åt dig.
  Rita guiden för din tatueringsdesign rakt på lädret med penna
  Om du är säker på dina frihandskunskaper, rita guiden för din tatueringsdesign rakt på lädret med penna.
 4. 4
  Vaddera lädret för att förhindra fläckar och skador. Detta är särskilt viktigt för tunt läder. Om din tatueringspistol passerar hela vägen, kan du sluta fläcka din arbetsyta eller orsaka skador på ytan eller din pistol. För att förhindra detta, håll ett lager pappershandduk under lädret medan du arbetar.
  • Du behöver inte gå överbord med din pappershanddukstoppning, två eller tre ark slitstark handduk borde vara tillräckligt.
  • Ersätt gärna en hantverksmatta, en mjukplastik eller liknande material för vaddering.
 5. 5
  Redo dina tatueringsmaterial. Även om läder inte blöder, vill du inte sprida föroreningar. Tvätta händerna noggrant och rengör sedan pistolen enligt anvisningarna innan du sätter upp den.
  • Människans hud tatueras på ett djup mellan en och två millimeter. Om ditt mål är realistisk, sätt din pistol någonstans i detta djupintervall.
  • Du kan behöva experimentera med olika nåldjup och -hastigheter innan du hittar det som fungerar bäst för dig. Vissa djup kan vara idealiska för vissa typer av läder och inte andra.
  • Om du inte har någon manual eller skötselinstruktioner, leta upp namnet och modellen på pistolen du använder online. En digital manual eller en manual för en liknande modell bör finnas tillgänglig.

Del 2 av 3: applicera designen på läder

 1. 1
  Testa en del av läder som är utom synhåll. Alternativt kan du använda en skrotbit av läder som har samma kvalitet och finish som den bit du vill tatuera. Rengör ytan på skrotläder innan du tatuerar den. Prova några enkla mönster med din pistol och gör justeringar av pistolen efter behov.
  • Om du planerar att tatuera designen i mitten av en läderbit kan hörn eller kanter som används för att träna bort när huvuddesignen är klar.
  • När du tatuerar ett föremål som en plånbok, testa din pistol genom att tatuera dina initialer någonstans diskret. På det här sättet ser ditt testmärke inte ut som ett misstag och slänger av designen när den är klar.
 2. 2
  Bläck huvuddesignen i din design. Att ta itu med huvudlinjerna först ger dig ett ramverk där du kan lägga till accenter och detaljer. Doppa nålen i bläcket och spåra den blyertdragna guiden som börjar med dess yttre omkrets.
  • Om du bestämde dig för att inte använda en spårningsguide och istället tatuerar frihand, håll din mall till hands och i sikte som referens.
  • När du tatuerar lädret måste du doppa din pistol i bläck varannan sekund så att färgen förblir tjock, mörk och konsekvent.
  • Tjocka linjer kan kräva några passeringar med din pistol. Tunna linjer kan vara knepiga; ta dig tid och använd en lätt beröring.
 3. 3
  Torka bort överflödigt bläck vid behov. När pistolen skjuter bläck djupt in i lädret genom nålen, kommer lite bläck att pölla på läderytan. Detta gör det svårt att se när du arbetar. Torka bort överflödigt bläck ofta med en ren pappershandduk.
  För mer konsekvent exponering för tatueringsdesign
  För mer konsekvent exponering för tatueringsdesign, följ tatueringskonstnärer, grupper och företag på sociala medier, som Imgur, Twitter och Facebook.
 4. 4
  Lägg till accenter och detaljer efter designens huvuddel. Nu när huvudlinjerna är färdiga kan du förgrena dig till mindre, mer exakta linjer. Detaljarbete, och speciellt skuggning, kan generera mycket bläck, så håll lite pappershandduk redo.
  • När du skuggar ska nålens djup ställas in på en millimeter eller mindre. Mindre nålar är bäst för fina detaljer; stora nålar passar bäst för att skugga stora områden.
  • Den ideala hastigheten för att ställa in din pistol för skuggning är en fråga om preferenser, men du kanske tycker att snabbare hastigheter förbättrar jämnheten.
 5. 5
  Fyll i solida funktioner i designen. Alla delar av din design som du vill ha färgat fast material behöver flera pass från pistolen. Arbeta tålmodigt och metodiskt så att du inte missar några fläckar. Områden som är färgade fast tenderar att generera det mest bläckande ytan.
  • Om du försöker fylla i ett stort område kanske du vill spara tid genom att byta till en tjockare nål.
 6. 6
  Rengör överflödigt bläck och visa upp ditt tatuerade läder. Efter att de fasta funktionerna har fyllts i, torka av läderytan noggrant med pappershandduk. Överflödigt bläck bör lossna lätt. Tillåt en dag eller två för att bläcket ska härda, då är det klart att användas.
  • Undvik att bli nyblått tatuerat läder, eftersom detta kan göra att bläcket lyser eller går. Dessutom kan för mycket exponering för solen också få bläck att blekna.
  • För envis ytbläck, rikta in den med en trasa lätt fuktad med spritalkohol, men undvik att få alkohol på den färdiga designen.
  • För att hålla bläcket bäst, använd ett tunt lager tätningsmedel över läder över tatueringen när det är torrt. Tätningsmedel finns i en mängd olika ytbehandlingar, som matt och glans.

Del 3 av 3: öva tatuering med andra föremål

 1. 1
  Försök tatuera frukt. Eftersom frukt är öm och konturerad simulerar den många av de utmaningar du kommer att möta med att tatuera en riktig person. Frukt är också relativt billigt och lätt att få tag på, men du kan behöva justera pistolens nåldjup till ett grundare läge om pistolen orsakar skador på frukten.
  • Några vanliga frukter som används av tatuerare inkluderar bananer, meloner, grapefrukt eller något med mjuk, köttig hud.
 2. 2
  Använd syntetisk hud för att träna. Vissa proffs kritiserar syntetisk hud som att den känns onaturlig, men det kan vara användbart om du precis börjar. Syntetisk hud ger dig gott om utrymme för att bygga upp din handstyrka och få känslan för din tatueringspistol.
  • Syntetisk hud kan beställas från online-tatueringsleverantörer eller allmänna återförsäljare, som Amazon.
  Oavsett om du tatuerar läder för att träna som tatuerare eller för att skapa en snygg design på en vanlig
  Oavsett om du tatuerar läder för att träna som tatuerare eller för att skapa en snygg design på en vanlig läderartikel, behöver du bara en tatueringspistol för att få saker att rulla.
 3. 3
  Öva på grishud för en realistisk upplevelse. Även om detta kan verka grovt, liknar grishud mycket mänsklig hud, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för träning. Det kan vanligtvis köpas billigt från slaktare, men du kan också beställa det online.
  • Konturerade bitar, som knogarna och öronen, kommer att imitera de naturliga kroppskonturerna som du måste bläcka på klienter i framtiden.
  • Grisskinn kan komma med ett tjockt fettlager. Detta kan vara ganska rörigt, men det kommer fortfarande att fungera bra för träning. För att minska rengöringen, be din slaktare att ta bort så mycket fett som möjligt från huden.

Tips

 • Om du har köpt en begagnad tatueringspistol eller gjort en egen, kanske du inte har någon bruksanvisning. I dessa situationer, leta upp en digital handbok online för att bekanta dig med det allmänna förfarandet.

Varningar

 • Felaktig användning av en tatueringspistol kan orsaka personskador eller skador på egendom. Använd alltid maskinen med försiktighet och enligt dess användaranvisningar.

Saker du behöver

 • Latexhandskar (eller liknande, icke-latexhandskar)
 • Läder
 • Pappershandduk
 • Rengöringssprit
 • Tatuering pistol (och bläck)

Kommentarer (1)

 • moorearthur
  Lätt att förstå, tack.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail