Hur får en redaktör att märka dig?

Medan större publikationer kan ha en redaktör för varje avdelning där de publiceras
Små publikationer kan ha en enda redaktör, medan större publikationer kan ha en redaktör för varje avdelning där de publiceras.

Att bryta sig in på en viss skrivmarknad kan vara svårt. En sak som kan hjälpa dig att bryta in är att skapa en bra relation med en redaktör. För att bygga en sådan relation måste du få en redaktör att märka dig av rätt skäl. De rätta skälen inkluderar mer än bara att kunna skriva bra; de inkluderar att vara professionell och samarbetsvillig i ditt kontakt med redaktörer. Följande steg ger råd om hur man blir uppmärksam på en redaktör för dessa egenskaper.

Metod 1 av 2: sätt att få ett positivt meddelande från en redaktör

 1. 1
  Läs och följ riktlinjerna för inlämnande av publikationer. Publikationer skapar riktlinjer för inlämning för att underlätta för både författare och redaktörer. Genom att läsa och följa riktlinjerna producerar du arbete som publikationen letar efter, vilket gör det lättare för dig som författare, i ett format som dess redaktörer lättare kan veterinär för lämplighet och kvalitet.
  • De flesta publikationer med internetnärvaro erbjuder sina riktlinjer för inlämning på sina webbplatser. För de som inte gör det kan du få riktlinjerna genom att skriva till publikationen på angiven adress.
  • Om du bloggar kan du överväga att skriva dina blogginlägg enligt riktlinjerna för den publikation du planerar att skicka till. Du kan sedan bjuda in redaktören att granska dina inlägg när du kontaktar honom eller henne. Inläggen visar inte bara din expertis i ämnet, men genom att matcha publikationens stil blir det lättare för redaktören att se hur ditt arbete passar in i publikationen.
 2. 2
  Utveckla en arbetsförståelse för publikens publik. Medan riktlinjerna för inlämning ofta ger en kort beskrivning av publikationens målgrupp, bör du försöka få en bättre förståelse genom att läsa åtminstone ett enda nummer av publikationen och eventuellt också utgåvor av konkurrerande publikationer. Om du kan visa hur ditt bidrag kommer att gynna publikationens läsare, har du en större chans att bli uppmärksam på en redaktör än genom att fylla din korrespondens med smicker eller stora ord.
  • Denna arbetsförståelse bör också innefatta en förståelse för publikationens nödvändiga ledtid för säsongsmaterial. Du får redaktörens varsel och respekt om du lär dig att förutse när en publikation behöver visst material för att kunna köras under våren, sommaren, hösten, vintern eller semestern.
  Sätt att få ett positivt meddelande från en redaktör
  Metod 1 av 2: sätt att få ett positivt meddelande från en redaktör.
 3. 3
  Utveckla och kunna lägga ett antal idéer effektivt. För att bli uppmärksammad av en redaktör måste du utveckla din skicklighet för att sätta berättelse eller artikelidéer till honom eller henne. Du kan göra detta genom någon av metoderna som listas nedan, men om du kan bemästra mer än 1 av dem har du större chans att bli märkt och accepterad.
  • Fråga: I antingen brev- eller e-postformulär är detta den vanligaste och ofta den bästa metoden att kontakta en redaktör. Din fråga bör vara inriktad på din berättelse eller artikel, din bakgrund som kvalificerar dig att skriva den och din relevanta tidigare skrivupplevelse.
  • Introduktionsbrev: Ett introduktionsbrev (LOI) är användbart för att kontakta publikationer där du ännu inte har kunnat avgöra vad deras behov är. Ett LOI bör skrivas i samma ton som publikationen vars redaktör du kontaktar och bör nämna något du har kunnat lära dig om det och dess publik. Det bör fokusera på din skrivkompetens och avslutas med en inbjudan för dem att kontakta dig, som att erbjuda att skicka dem skrivprover. När det är möjligt, inkludera en remiss från antingen en personalförfattare eller en redaktör du tidigare har arbetat med. (Trots att du kallas ett "introduktionsbrev" kan du också göra ett LOI som e-post.)
  • Cold calling: Om du är mer utåtriktad än de flesta författare vanligtvis är, kan du lägga dina idéer till redaktörer via telefon. Du kanske tycker att det är frustrerande att navigera genom publikationens röstbrevlåda, men om du har flera idéer redo kan du lägga upp 1 och sedan den andra om den första avvisas. Du kan också använda telefonen som en uppföljning av en fråga eller introduktionsbrev.
  • Nätverk: Du kan kontakta redaktörer med dina idéer och referenser direkt vid nätverkshändelser. Du kan träffa redaktörer för lokala publikationer vid evenemang sponsrade av lokala företag eller handelskammare och de för nationella publikationer vid författarkonferenser och kongresser för fans av en viss genre, som romantik, mysterium eller science fiction.
 4. 4
  Spela till din styrka. Du kan vara bra på flera skrivsätt; Men på grund av antalet manuskript som redaktörer kan granska har du en större chans att imponera på dem med din enskilt starkaste skicklighet än ett stort antal bra, men inte bra färdigheter. Om du känner ett ämne bättre än någon annan, bör du först skriva om ämnet; om du, genom att skriva fiktion, utmärker dig i dialog, skriv en berättelse där dialogen sticker ut.
  • Om du faktiskt är mycket stark inom flera områden, kan du hitta andra publikationer som spelar till dessa styrkor och rikta ditt starkaste arbete inom varje område till den publikation som passar bäst.
 5. 5
  Fortsätt med det. Inget av ovanstående steg är en magisk formel för att få en redaktör att märka dig eller få ditt arbete publicerat. Men genom att ständigt styra arbete av jämn kvalitet får du redaktörens varsel och respekt och så småningom ser ditt arbete på tryck.
För att bygga en sådan relation måste du få en redaktör att märka dig av rätt skäl
För att bygga en sådan relation måste du få en redaktör att märka dig av rätt skäl.

Metod 2 av 2: motsvarar din redaktör

 1. 1
  Adressera din korrespondens till rätt redaktör, med namn. Små publikationer kan ha en enda redaktör, medan större publikationer kan ha en redaktör för varje avdelning där de publiceras. Att lära sig vem som är rätt redaktör och adressera honom eller henne med namn kommer att ge dig redaktörens meddelande och visa dig som författare som bryr sig om detaljer. Redaktörer listas under deras publikations notering i den aktuella "Writer's Market" eller på publikationens webbplats.
  • Om du letar efter ett specifikt redaktörsnamn på en publikationswebbplats och det inte anges kan du ofta härleda redaktörens e-postadress genom att leta efter e-postadressen för en av publikationens andra representanter. Observera formatet som e-postadressens identifierarkomponent är i; vanliga format är "Förnamn.Förnamn", "Förnamn_Förnamn", "InitialFörnamn" eller "EfternamnInitial." Generellt har alla e-postadresser för samma enhet samma format, förutom när någon går efter hans eller hennes initialer eller när fler än 1 person vid publikationen har samma för- och efternamn. Om du är osäker på vem som är rätt redaktör kan du alltid fråga dem via Twitter, LinkedIn eller annan social mediaanslutning.
 2. 2
  Kommunicera i en professionell ton. Även om elektronisk kommunikation som e-post och snabbmeddelanden har gjort skriftlig kommunikation enklare och mindre formell än brev, måste du ändå behålla en professionell ton. Du kan använda "Hej" eller "Hej" i dina hälsningar, eller till och med "Kära" som används i skrivna bokstäver, men inte något som "Yo" eller "What up, dude." Du måste stava varje ord korrekt i ditt meddelande; du kan inte klara dig med textspeak stenografi. Du måste också följa reglerna för kapitalisering och skiljetecken, såvida du inte planerar att marknadsföra dig själv till en poesitidning som nästa EE Cummings.
  • När du utvecklar ett samarbete med en redaktör kan du upptäcka att din kommunikation med honom eller henne går utanför gränserna för dina nuvarande eller framtida skrivprojekt. Även om din redaktör blir din vän, håll tonen professionell. (Du kommer att finna det lättare om din vanliga kommunikationsstil är professionell.)
  • Den professionella tonen bör också omfatta dina webbplatser och sociala mediesidor. Om du gör det till en praxis att inkludera webbadresserna till din webbplats och sociala mediasidor i din e-signatur, vilket du borde, bör innehållet på dessa sidor vara lika välskrivet och professionellt som innehållet i dina e-postmeddelanden.
 3. 3
  Var kortfattad och direkt. Din korrespondens med en redaktör ska vara fokuserad och kort. Frågorna bör vara ungefär en sida (5 till 6 stycken) långa och introduktionsbokstäver på 1 till 2 sidor, exklusive eventuella medföljande hänvisningar. Lämna ut personlig information som inte relaterar till din expertis som författare i allmänhet eller till ämnet du planerar att skriva om.
  • När du kommunicerar via e-post, gör ämnesraden relevant för syftet med din e-post. Medan "Hej" är en lämplig hälsning är det inte tillräckligt specifikt för en e-post ämnesrad. Om din e-post ska presentera dig för redaktören skulle en bättre ämnesrad vara "Intresserad av att skriva för [publikationens namn]." Om e-postmeddelandet är en fråga, något som "Föreslagen artikel:" följt av antingen ämnet du planerar att skriva om eller titeln du tänker på.
  Inget av ovanstående steg är en magisk formel för att få en redaktör att märka dig eller få ditt arbete
  Inget av ovanstående steg är en magisk formel för att få en redaktör att märka dig eller få ditt arbete publicerat.
 4. 4
  Svara snabbt på förfrågningar. Snabba svar visar dig som författare redaktören kan lita på med en tidskritisk uppgift. Om du inte har svar direkt, svara med att du inte har svaret men kommer att ha det vid en viss tid och leverera sedan vid den tiden, om inte tidigare.
  • Ta gärna det råd som Scotty ger Geordi LaForge i " Star Trek: The Next Generation" -avsnittet "Relics" och citerar medvetet en längre tidsperiod (med anledning) att leverera än vad du tror du faktiskt behöver. Du kanske upptäcker att du behöver den extra tiden, och så länge du levererar till det datum du lovade, behöver ingen veta att du kan leverera på mycket kortare tid än så.

Tips

 • Medan du aktivt riktar dig mot flera publikationer och redaktörer vill du få märke till dig, gå med i några skrivgrupper, antingen professionella guilder eller onlinegrupper som de på LinkedIn.

Frågor och svar

 • Finns det några webbplatser som kan redigera mitt manuskript?
  Ja, det finns många. Webbsökning för "manuskriptredaktionstjänst."

Relaterade artiklar
 1. Hur undviker man att använda lila prosa när man skriver?
 2. Hur skickar man in ett pressmeddelande?
 3. Hur man skriver jonföreningar?
 4. Hur skriver jag en kemilaboratorierapport?
 5. Hur plottar man en berättelse?
 6. Hur man skriver en bok som tonåring?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail