Hur är jag jordnära?

Att vara jordnära handlar om att vara ödmjuk och äkta. Försök att inte låta ditt ego komma i vägen när du interagerar med andra människor. Kom ihåg att din rikedom, status och dina ägodelar inte definierar dig. Spendera pengar praktiskt taget så att du kan leva ett bekvämt liv istället för att köpa spännande saker med pengar du inte har. Var tålmodig och planera dina nästa steg noggrant så att du inte gör några stora misstag. Du bör också tänka några sekunder innan du pratar, så att du inte säger något som kan tas på fel sätt eller förolämpa någon. Om andra människor gör något som du inte förstår eller verkar fel för dig, döm inte dem. Försök istället att förstå saker ur deras perspektiv och lära av dem. För fler tips från vår livsstilsmedförfattare, inklusive hur du kan vara tacksam för det du har, läs vidare!

Det finns ingen enda stor förändring som du kan göra för att omedelbart bli "jordnära."
Det finns inget sätt att vara "jordnära" och det finns ingen enda stor förändring som du kan göra för att omedelbart bli "jordnära."

Du vill vara mer jordnära. Människor som anses vara "jordnära" tenderar att vara ödmjuka, praktiska och anspråkslösa. Detta är ett sätt att vara, och det är verkligen något som du kan kultivera. Börja med att konfrontera ditt ego och se bortom dig själv.

Metod 1 av 3: arbeta med dina vanor

 1. 1
  Tänk på varför du vill vara jordnära. Du kanske vill ändra din uppförande eftersom ditt beteende stör andra människor. Du kan försöka reformera dina vanor för fred eller lycka eller för att få ditt liv i större balans. Du kanske känner att du lever över dina resurser, eller att du inte kan kontrollera dina känslor eller att du tillbringar för mycket av ditt liv med huvudet i molnen.
 2. 2
  Börja smått. Det finns inget sätt att vara "jordnära" och det finns ingen enda stor förändring som du kan göra för att omedelbart bli "jordnära." Det är en livsstil, en uppförande och en etikett. Det är en samling vanor. Således: om du vill vara mer jordnära måste du börja med att ändra dina vanor. Försök att identifiera specifika beteenden som inte känns "jordnära" och börja med att gradvis ändra dessa beteenden.
  • Det finns många sätt att vara "jordnära." I slutändan är detta en kvalitet som du vill se i dig själv och en kvalitet som du kanske inte hittar på ditt nuvarande sätt att vara. Börja från var du är.
 3. 3
  Håll dig själv ansvarig. Det kan vara svårt att vara självmedveten, särskilt när du utvärderar hur du agerar dagligen. Leta efter någon som du litar på att hålla dig ansvarig - en vän, en familjemedlem, en lärare, en rådgivare. Tala uppriktigt med den här personen om din önskan att vara mer jordnära. Tillsammans identifiera specifika vanor och beteenden som du kan ändra för att nå ditt mål. Be personen att hålla koll på hur du agerar och kolla in dem regelbundet för att se över dina framsteg.
Vad gör jag om ingen kommer att prata med mig för att jag är för jordnära
Vad gör jag om ingen kommer att prata med mig för att jag är för jordnära?

Metod 2 av 3: att vara jordnära i din uppförande

 1. 1
  Var ödmjuk. Blås inte upp ditt eget självvärde. Låt inte din identitet förpackas i rikedom, status eller materiella saker. Påminn dig själv om att andras behov och perspektiv är lika viktiga som dina egna. Du kanske är bättre på vissa saker än de flesta, men du kanske inte är så bra på andra saker. Släpp egot och behåll perspektivet.
  EXPERTTIPS

  Vår expert håller med: Att vara jordnära betyder att du är tillgänglig och autentisk, och du låtsas inte ha alla svaren. Du är bara enkel och mänsklig, och de flesta kommer verkligen att berätta och uppskatta det.

 2. 2
  Tänka innan du talar. Sakta ner och säg exakt vad du menar. Fånga dig själv när du inte tänker på människorna omkring dig. Var enkel och opretentiös. Försök att inte göra antaganden om människor eller situationer och försök att inte skada någon onödigt med dina ord.
  • Lär dig att uttrycka vad du vill utan att ställa krav. Förklara dig själv, när det är möjligt, och fråga snarare än att beställa. Istället för att säga "Ta ut papperskorgen", säg "Har du något emot att ta ut papperskorgen så att jag kan fortsätta laga mat?"
 3. 3
  Se bortom dig själv. Behåll personlig hygien, men tänk på allvar hur mycket tid du spenderar på att titta i spegeln. Tänk på hur ofta du tanklöst kontrollerar din telefon eller ditt Facebook-konto. Försök att spendera mindre energi på ditt sociala och fysiska utseende och spendera mer energi på saker utanför dig själv. Volontär din tid och gå ut ur ditt sätt att hjälpa andra. Gör detta tills det är andra natur.
 4. 4
  Acceptera människor för vem de är. Istället för att försöka ändra dem eller kritisera dem: försök att lära av dem. Fokusera mindre på hur människor är olika och mer på hur människor liknar varandra. Försök att se silverfodret i alla situationer.
  • Konfrontera hat i ditt liv. Om det finns någon som du mycket ogillar, försök att objektivt överväga varför du ogillar dem. Fundera på om de verkligen gör något fel.
  • Behandla alla som en människa. Det finns ingen anledning att känna sig underlägsen eller överlägsen. Försök att behandla människor på grundval av karaktär, inte personlighet.
  Om du vill vara mer jordnära måste du börja med att ändra dina vanor
  Således: om du vill vara mer jordnära måste du börja med att ändra dina vanor.
 5. 5
  Lyssna på människor. Var närvarande och uppmärksam och vänta inte bara på din chans att tala. Värdera någons rätt att tala, även om du inte håller med vad de säger. Vänd aldrig ryggen på människor eller avbryt dem medan de pratar. Respektera människor som du vill bli respekterad.

Metod 3 av 3: leda en jordnära livsstil

 1. 1
  Tänk på den stora bilden. Försök att inte bli för trassligt i detaljerna. Påminn dig själv om att saker kommer att fungera på ett eller annat sätt, och att även de värsta situationerna så småningom kommer att passera. Ge inte upp de viktiga sakerna, men försök att känna igen detaljerna som bara distraherar dig.
 2. 2
  Led ett enkelt liv. Separera dina behov från dina önskemål och försök att fokusera på de saker som är riktigt viktiga. Konsumera bara det du behöver och tänk på hur mycket avfall du producerar. Lev inom dina medel, vad det än betyder för dig.
  • Undvik överutgifter. Köp saker för deras praktiska funktion, inte för hur de ser ut eller hur de får dig att se ut.
  • Förenkla. Gå igenom dina ägodelar och sälj eller donera saker som du inte använder eller behöver. Sluta hålla fast vid saker bara för att de är "dina".
 3. 3
  Lev i enlighet med dina värderingar. Anslut med människorna, platserna och orsakerna som är viktiga för dig. Bry dig om planeten, framtiden och människorna i ditt liv. Lär dig att leva en mer miljövänlig livsstil och tänk på allvar om din påverkan.
  Försök att identifiera specifika beteenden som inte känns "jordnära"
  Försök att identifiera specifika beteenden som inte känns "jordnära" och börja med att gradvis ändra dessa beteenden.
 4. 4
  Var tacksam för vad du har. Uppskatta hur underbar tur du är att leva, andas och växa i det här ögonblicket. Visa din tacksamhet för de människor som gör ditt liv värt att leva: vänner, familj, nära och kära, bekanta.
  • Acceptera ditt liv för vad det är. Ge inte upp dina drömmar och ambitioner - men försök inte göra en fantasi verklighet.
  • Odla en tacksamhetsövning. Gör en vana att tacka människor och gratulera människor. Varje morgon skriver du ner fem saker som du är tacksam för.
 5. 5
  Var tålamod och omtänksam. Acceptera de saker som du inte kan ändra och arbeta för att omtänksamt ändra de saker som du inte kan acceptera. Var medveten om din omgivning, särskilt hur ditt beteende påverkar hur andra människor känner. Var inte rädd att vänta eller gå med flödet.

Tips

 • Sitt och lyssna på musik ett tag. Det kommer att lugna dig ner.
 • Lär dig att spela ett musikinstrument. Detta kan hjälpa dig att uttrycka dig på vackra sätt.
 • Att få en bra terapeut kan hjälpa dig att bli mer jordnära.

Varningar

 • Bli inte för avskild när du försöker vara jordnära. Du bör fortfarande kunna upprätthålla kontakter med andra.

Frågor och svar

 • Hur kan jag bli lyckligare i livet?
  Det finns några bra råd i Var glad.
 • Vad gör jag om ingen kommer att prata med mig för att jag är för jordnära?
  Det kommer inte att hända. De enda människorna som inte kommer att prata med dig för att vara för jordnära är den typ av människor du inte vill umgås med heller.
 • Accepterar folk mig för vem jag är trots att jag gör misstag hela tiden?
  Dina vänner och familj (åtminstone) bör acceptera dig trots att du gör misstag. Alla gör misstag. Se bara till att om du skadar eller förolämpar någon på något sätt ber du om ursäkt för det.
 • Hur accepterar jag en typiskt oförskämd person?
  Du hittar några bra råd i Deal with rude people.
 • Hur hanterar jag en vän som sätter mig känslomässigt ner?
  Berätta för dem hur de får dig att känna och be dem sluta sätta ner dig. Om de inte slutar efter att du har pratat med dem om detta, berätta för dem att du inte vill vara vänner längre. Du ska inte fortsätta spendera tid med människor som får dig att må dåligt.
Obesvarade frågor
 • Hur blir jag fri, oberoende och äventyrlig?

Kommentarer (6)

 • pacochanicolas
  Förklaring är mycket bra.
 • sadiepaucek
  Det var underbart att läsa den här artikeln, Kudos att vägleda coz ni är bäst.
 • clind
  Den här artikeln öppnade verkligen mina ögon och visade mig vad det innebar att bli mer jordnära. Tack.
 • eastonreinger
  Jag har alltid hört talas om frasen "jordnära" men aldrig riktigt försökt förstå vad det betydde. När jag fick reda på innebörden kom jag hit för att ta reda på hur jag kan bli en person som är jordnära. Jag tackar guiden för att visa mig vägen.
 • matildamurray
  Jordnära inställning har hjälpt mig att få mer kunskap om beteende.
 • plesch
  Jag gillar verkligen hur du har dessa bilder och allt för att lära dig hur man blir en mer jordnära person. Jag bor runt så många jordnära människor och jag är vad vissa kan kalla uppity och skulle vilja vara mer jordnära.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail