Hur hittar jag en låt utan texter?

För att hitta en låt utan texter, försök använda en mobilapp eller webbplats för att spåra din låt. Använd till exempel mobilappen Soundhound om du inte har en inspelning av låten men kan surra eller sjunga den. Om du har en Andriod-telefon med Google-appen installerad, initiera appen genom att säga "Okej Google" och fråga sedan "Vilken låt är det här?" medan låten spelas in i din telefon. Alternativt, om du har en iPhone, säg "Hej Siri" och fråga om låten som spelas. Du kan också använda webbplatser som Midomi för att hitta din låt om du kan spela den i datorns mikrofon. Om du inte har tillgång till låten, gå till Musipedia och använd deras virtuella tangentbord eller vissla melodin i din mikrofon för att identifiera låten. För att lära dig hur man ber folk online för att hjälpa dig att identifiera en låt,Fortsätt läsa!

Använd deras virtuella tangentbord eller vissla melodin i din mikrofon för att identifiera låten
Om du inte har tillgång till låten, gå till Musipedia och använd deras virtuella tangentbord eller vissla melodin i din mikrofon för att identifiera låten.

Att lyssna på ny musik är fantastiskt men det kan vara frustrerande om du inte vet namnet på låten eller personen som utför den. Lyckligtvis finns det en mängd olika mobilappar som du kan använda för att identifiera låtar. Även om du inte har en inspelning av låten som du vill hitta finns det webbplatser som kan söka efter en låt med andra metoder. Att hitta detaljerna i en låt kan vara en lek så länge du använder rätt verktyg.

Metod 1 av 2: hitta låtar med mobilappar

 1. 1
  Använd soundhound för att identifiera en låt genom att spela den eller surra melodin. Soundhound kan identifiera låtar som du surrar om du inte har en inspelning av låten. Ladda ner appen och öppna den på din telefon. Du kan sedan trycka på Soundhound-ikonen eller fråga genom att säga "Vilken låt spelas?" Sedan kan du antingen spela en inspelning av låten eller sjunga den efter bästa förmåga.
  • Soundhound ger dig också ytterligare information om artisten och albumet som låten presenterades på.
 2. 2
  Använd google-appen om du har en Android-telefon. Om du har Google-appen installerad på din telefon kan du starta Google Assistant genom att säga "Okej Google" eller genom att trycka på Google App- ikonen på din telefon. När Google-appen dyker upp, säg "Vilken låt är det här?" och håll telefonen upp till låten som spelas. Google Assistant upptäcker automatiskt vad låten är och ger dig information om den.
  • Du kan använda länkarna som appen tillhandahåller för att köpa låten eller hitta låten på Youtube.
 3. 3
  Fråga siri om du har en iPhone. Säg "Hej Siri" för att aktivera Siri på din iPhone eller håll ned hemknappen på din telefon. Säg sedan "Vilken låt är det här?" medan du håller telefonen upp mot högtalarna.
  • Siri kommer att tillhandahålla en länk för att köpa den på iTunes.
  • Programvaran som Siri använder är densamma som Shazam.
 4. 4
  Ladda ner shazam om du inte har en iPhone eller Android-enhet. Sök efter Shazam i App Store och ladda ner den till din telefon. När den är nedladdad, håll telefonen upp till högtalaren som spelar låten som du vill identifiera. Tryck på Shazam-knappen och vänta några sekunder tills appen identifierar låten.
  • Shazam är kompatibel med iPhones, Window Phones och Android-enheter.
För att hitta en låt utan texter
För att hitta en låt utan texter, försök använda en mobilapp eller webbplats för att spåra din låt.

Metod 2 av 2: Använd webbplatser för att hitta din låt

 1. 1
  Hitta låten med midomi. Midomi är en webbplats som hittar din låt om du spelar den i datorns mikrofon. Du har också möjlighet att surra in i mikrofonen för att identifiera låten om du inte har en inspelning av den. Besök https://midomi.com/ och klicka på mikrofonen på framsidan av deras sida, spela sedan låten eller surra i din mikrofon för att hitta den.
  • Du kan köpa en datormikrofon online eller i de flesta varuhus.
 2. 2
  Använd musipedia om du kan spela noterna i låten. Om du kan spela noterna i låten men inte känner till texterna kan du besöka http://musipedia.org och spela låten med deras virtuella tangentbord eller genom att vissla in låten i din mikrofon. Klicka på "Musiksökning" högst upp på sidan för att få tillgång till deras onlineverktyg. Klicka sedan på metoden du vill använda och spela låten efter bästa förmåga.
  • Webbplatsen kommer att söka i databasen och försöka hitta den närmaste matchningen baserat på anteckningarna till låten som du angav.
 3. 3
  Använd namemytune för att fråga andra människor online. Du kan surra eller vissla den låt som du vill hitta i och tusentals människor kommer att kunna lyssna på den och gissa namnet på låten. Detta är ett utmärkt icke-automatiserat sätt att räkna ut namnet på låten.
 4. 4
  Be reddit-communityn om hjälp. Besök https://reddit.com/r/OnTheTipOfMyTounge/ och fråga samhället där. I ditt inlägg, beskriv ljudet på låten och var du hörde den. Då kan användare kanske hjälpa dig att avgöra var låten kom från.
  • Mer information om låten ökar chansen att människor bestämmer vad låten är.
  • Du kan till exempel fråga genom att skriva något som "Jag försöker lista ut en Reggae-låt som jag hörde på radion. Den har deprimerande texter och talar om vänner som vi förlorade. Känner någon låten?"

Frågor och svar

 • Är SoundHound gratis?
  Ja, Soundhound är en gratis app! Leta efter den i din appbutik och ladda ner den till din smartphone eller surfplatta så att du kan använda den för att identifiera låtar. Även om du bara känner till den grundläggande låten kan du försöka surra den i appen och du kanske kan hitta den på det sättet!
 • Jag vet namnet och början på en låt men kan inte hitta den någonstans. Vad ska jag göra?
  Skriv in texterna i Google (eller vilken sökmotor som helst) så ska den dyka upp. SoundHound och Shazam är också appar som kan hjälpa till med detta.
 • Kan du surra en sång till Shazam?
  Medan Shazam är en mycket användbar app för att identifiera en låt du lyssnar på, kan den inte användas för att identifiera en låt baserat på din surring. Men det finns andra appar, som Soundhound, som kanske kan ta reda på vilken låt du letar efter bara från att du surrar. Om du råkar känna till några texter kan du också begränsa möjligheterna.
 • Hur kan jag hitta en låt efter låten?
  Om du lyssnar på låten, använd en app som Shazam för att identifiera den på plats så att du kan hitta den. Om du bara känner till grundlåten eller en lyrik eller två, använd en app som Soundhound och försök surra låten för att se om den kan identifiera den. Om den lyckas identifiera den kan du slå upp låten och ladda ner den.

Relaterade artiklar
 1. Hur skriver man dubstep-musik?
 2. Hur komponerar man genom schenkersyntes?
 3. Hur använder man virtuell DJ?
 4. Hur man analyserar och köar spår i Rekordbox?
 5. Hur lagar jag lagligt på musik?
 6. Hur använder jag DJ-utrustning?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail