Hur slutar jag vänta på prinsens charm?

Gör planer för framtiden istället för att vänta på prinsens charm
Gör planer för framtiden istället för att vänta på prinsens charm.

Det är normalt att drömma om att bli svept av fötterna av den perfekta mannen, men var försiktig! Att ta idén om en Prince Charming för allvarligt kan hindra dig från att hitta kärlek och lycka. Lär dig hur du omprövar dina prioriteringar, förbättrar ditt självförtroende och möter någon som kanske inte är Prince Charming, men som är helt rätt för dig.

Del 1 av 3: ompröva dina prioriteringar

 1. 1
  Definiera vad "prins charmig" betyder för dig. Prince Charming är tänkt att vara ett ideal att sträva efter, men spenderar du för mycket tid på att fokusera på detta ideal framför riktiga människor? Spendera lite tid på att tänka på vad du menar när du tänker på Prince Charming. Fråga dig själv vilka egenskaper han har och varför du tycker att den här idealiska mannen är så viktig.
  • Om du inser att din ideala man liknar en fiktiv karaktär kan det vara en bra idé att ta en paus från att titta på eller läsa om honom.
 2. 2
  Fråga dig själv om dina förväntningar är realistiska. Det är bra att ha förväntningar - de kan skydda dig från att bli sårad eller olycklig i ett förhållande. Men om dina förväntningar på en framtida partner är extremt detaljerade eller inte liknar någon person du någonsin har träffat, kan du hålla fast vid ett orealistiskt ideal.
  • Om du vägrar att träffa någon som inte kör en viss typ av bil eller inte har din favoritfrisyr, kan dina förväntningar hålla dig tillbaka från att hitta någon.
  • Realistiska förväntningar på en potentiell partner är vanligtvis allmänna saker, som att ha ingen kriminell historia eller att vara anställd.
 3. 3
  Identifiera dina icke-förhandlingsbara. Det är okej att ha några saker du inte kommer att kompromissa med, men dina icke-förhandlingsbara borde vara viktiga egenskaper. Att hålla ut med en kille som har ett jobb eller har fysisk kemi med dig är bra. Saker som hobbyer, ögonfärg eller modekänsla bör inte avgöra om någon verkligen är avsedd för dig eller inte.
  Ett bra sätt att sluta luta sig mot Prince Charming är att gå in i en ny hobby
  Ett bra sätt att sluta luta sig mot Prince Charming är att gå in i en ny hobby.
 4. 4
  Kompromissa med din ideala partner. När du har en uppsättning icke förhandlingsbara kompromisser med resten! Massor av människor hittar sann kärlek med någon som är kortare än de förväntade sig eller som inte gillar samma videospel som de gör. Arbeta med att föreställa dig själv med någon som inte uppfyller alla kriterier på din lista.

Del 2 av 3: Arbeta på dig själv

 1. 1
  Förbättra ditt självförtroende. Vissa människor gömmer sig bakom fantasier om en ideal partner eftersom de saknar självförtroende. Om det här beskriver dig, ägna lite tid åt att arbeta med ditt självförtroende.
  • Lista dina favorit saker om dig själv. Om du behöver hjälp, fråga en vän eller släkting - de vet massor av bra saker om dig.
  • Träna och äta färsk mat. Du behöver inte ändra din kropp för att känna dig trygg, men att flytta runt och undvika bearbetade livsmedel kan få dig att må bra om dina livsval.
  • Gör något du är bra på. Att utmärka sig på något kan öka ditt självförtroende.
 2. 2
  Utveckla nya hobbyer och intressen. Att spendera all din tid på att vänta på din perfekta man kan skrämma bort potentiella partners. Ett bra sätt att sluta luta sig mot Prince Charming är att gå in i en ny hobby. Prova något som kräver att du träffar andra människor, som en lokal sportsliga eller onlinespel.
 3. 3
  Gå ut ur din komfortzon. Nya intressen är en bra start för att komma ut ur din komfortzon, men det är viktigt att träna denna färdighet när det är möjligt. Försök att göra något utöver det vanliga åt dig varje dag. När du tänker på hur du kan utmana dig själv tänker du inte på Prince Charming - och du kanske kan sätta dig själv i stånd att träffa någon bra för dig!
  • Du kan börja smått genom att ha ljusare färger, handla i en annan butik eller beställa ett nytt menyalternativ på din favoritrestaurang.
  • När du blir mer bekväm med att lämna din komfortzon kan du prova större saker som att åka ensam på en resa eller be en vän att sätta upp dig på en blind date.
  Det är bra att ha förväntningar - de kan skydda dig från att bli sårad eller olycklig i ett förhållande
  Det är bra att ha förväntningar - de kan skydda dig från att bli sårad eller olycklig i ett förhållande.
 4. 4
  Gör planer för framtiden istället för att vänta på prinsens charm. Fäst inte dina förhoppningar för framtiden på en stilig man som räddar dig från alla dina problem. Om du inte har några planer för ditt liv utöver att träffa den perfekta mannen, gör du det faktiskt svårare att hitta någon. Mycket få människor vill vara med någon som inte har några intressen eller ambitioner utanför romantik. Tänk på allvar om dina karriär, ekonomiska och pedagogiska mål och arbeta mot dem så mycket du kan.

Del 3 av 3: träffa nya människor

 1. 1
  Närma dig främlingar med tillförsikt. Sitt inte och vänta på att din perfekta man ska presentera sig. Om du ser någon som ser intressant ut, gå fram till dem och börja prata!
  • Det är bäst att hålla konversationen iakttagande först. Prova att säga något som "Det är så kallt idag!" eller "Är inte musiken här galen?" eller till och med "Hej, jag älskar den jackan! Var fick du den?"
 2. 2
  Undvik att vara för kräsen. Om du håller ut för Prince Charming kan det vara svårt att motstå att ignorera alla som inte passar din lista. Gör ditt bästa för att inte göra det här! När du tittar på framtida datum, tänk på vad de har att erbjuda istället för alla sätt de inte uppfyller dina krav.
 3. 3
  Fokus på kemi. När du träffar någon ny, fokusera på om de har kemi med dig eller inte. Känner du dig upphetsad att prata med dem? Är du intresserad av att höra vad de har att säga? Skulle du vara ledsen om du aldrig såg dem igen? Dessa frågor är mycket viktigare än att ta reda på om de är precis som din Prince Charming.
  Om du håller ut för Prince Charming kan det vara svårt att motstå att ignorera alla som inte passar
  Om du håller ut för Prince Charming kan det vara svårt att motstå att ignorera alla som inte passar din lista.
 4. 4
  Ge en ny kille en chans. Om någon frågar dig och de inte är din ideala partner bör du inte nödvändigtvis avvisa dem omedelbart. Om du har en relation med dem eller tycker om att vara runt dem, ge dem en chans!
  • Detta betyder inte att du ska gå ut med någon som frågar. Om du inte gillar någon, borde du inte träffa dem.

Tips

 • Fokusera inte för mycket på din sökning efter romantik. Det kan få dig att verka desperat.
 • Överväg att göra det första steget!
 • Gå inte ut med någon du inte känner någon relation eller intresse för - sikta på en mellanväg mellan att vara för kräsen och gå ut med någon.

Kommentarer (2)

 • garnettveum
  Mycket hjälpsam artikel. Tack så mycket.
 • epalmer
  Jag är en 13-årig tjej och hade en förälskelse på en barnskådespelare. Efter att ha läst den här artikeln förstod jag att kärlek kan vänta, men inte möjligheter!
Relaterade artiklar
 1. Hur man plockar upp män?
 2. Hur krydda ditt förhållande intellektuellt?
 3. Hur får man alla tjejer?
 4. Hur hittar jag någon som älskar dig villkorslöst?
 5. Hur man kan vara lycklig i ensidig kärlek?
 6. Hur man inte faller för hårt för en kille?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail