Hur man klär sig som en spion?

Den berömda spionen John Steed från det klassiska spion-tv-programmet The Avengers ses sällan
Den berömda spionen John Steed från det klassiska spion-tv-programmet The Avengers ses sällan utan hans ikoniska paraply.

Du kan imitera ett klassiskt spionutseende med trenchcoats, byxor och smoking, eller så kan du uppgradera till ett modernt utseende med en taktisk turtleneck, som den fiktiva hemliga agenten Sterling Archer. Faktum är att det finns många sätt att nå ditt hemliga överklagande, Mr. Bond. Det spelar ingen roll om du försöker reproducera stilen med din favorit spionkaraktär, eller utföra din egen undercovering, med några tips, du kommer snart att vara klädd som en riktig hemlig agent.

Metod 1 av 3: klä sig som en samtida spion

 1. 1
  Sköta ditt hår. Spioner har varit kända för att vara smidiga operatörer och suave karaktärer. Om du är en manlig spion kan du pröva att utforma eleganta morrhår eller odla lite skurkig skrubba för att öka din charm. Damer kan uppnå samma effekt genom att forma en elegant, extravagant frisyr.
 2. 2
  Håll din trenchcoat till hands. Inte bara kommer dessa att skydda dig från elementen, locket som erbjuds från den höga kragen i din trenchcoat gör detta plagg ikoniskt bland spioner. Högkvalitativa, utrustade jackor ger dig stilpoäng och kanske en nick av godkännande från James Bond själv.
 3. 3
  Klä dig till nio i ditt bästa kvällskläder. Det är ett spioners jobb att upptäcka hemligheterna hos högt uppsatta personer och politiska personer. Om du är en man, betyder det att du behöver din bästa smoking för att passa in vid svarta slips politiska händelser. Kvinnliga spioner kan infiltrera händelser med eleganta klänningar och aftonklänningar.
  • Tänk på att skräddarsy dina kläder så att alla med en överblick vet att du är en mild och kosmopolitisk person.
 4. 4
  Var beredd på alla väderförhållanden. James Bond och Sterling Archer har båda åkt nedför backar för att fly eller förfölja sina fiender. Den berömda spionen John Steed från det klassiska spion-tv-programmet The Avengers ses sällan utan hans ikoniska paraply.
 5. 5
  Ha ett ess i ärmen. Spioner är utrustade med innovativa prylar för att överlista deras fienders motåtgärder. I forntida Kina användes ihåliga bambustavar av agenter från det romerska riket för att smuggla ut de ovärderliga silkesmaskarna i det kinesiska imperiet. Du kan överväga att bära en bok med en gömställe för ett viktigt verktyg, ett multifunktionellt paraply eller bälteskrok för att hjälpa dig i dina spionaktiviteter.
Hur får jag ett verktygsbälte som spion
Hur får jag ett verktygsbälte som spion?

Metod 2 av 3: klä dig i taktisk spionklädsel

 1. 1
  Gör svart till ditt enda alternativ. Denna färg är perfekt för att smälta in i nattens mörker. Det hjälper dig att undvika upptäckt medan du infiltrerar fiendens anläggningar. Stick med tätt passande, slitstarka kläder som skyddar dig men ändå inte kommer i vägen.
 2. 2
  Fäst karbinhakarna på ditt bälte eller klättringssele. Viktprovade karbinklämmor kan rädda ditt liv om du behöver skala en vägg eller klättra uppför en klippa. Och du kan lagra värdefulla spionverktyg på jobbet, som handbojor och kikare, på ett verktygsbälte. Både verktygsbälte och klättringssele, tillsammans med de saker du kan bära med dig, är användbara tillägg till ditt spionpaket.
 3. 3
  Förkläd ditt ansikte med en mask du väljer. Vissa spioner föredrar anonymiteten hos en vanlig ol-ski-mask. Andra spioner gillar att förkläda sig lite mer komiskt och valde ibland att bära masker som imiterar ökända karaktärer. Oavsett vilket som passar dig kan en mask skydda din identitet när du är ute i drift.
 4. 4
  Utrusta en strålkastare eller skyddsglasögon. En spion använder varje kroppsdel för optimal taktisk fördel. Detta inkluderar hans huvud. Genom att använda skyddsglasögon kan du skydda dina ögon från damm medan du kryper genom kanalsystem. En strålkastare kan å andra sidan ge livskraftigt ljus utan att det kostar dig en hand att hålla den.
  • För större funktionell äkthet kan du besöka en arméöverskottsbutik för att köpa ett par nattvisionsglasögon eller köpa liknande synförstärkande redskap via en online-återförsäljare.
 5. 5
  Skaffa prylar för att upphäva säkerhetsproblem. Tillgång till vissa områden kommer sannolikt att vara begränsad till vissa områden som du som spion behöver komma in på. Du kommer att behöva lära dig att knäcka ett kassaskåp och ta med dig eventuella säkerhetssprickningsverktyg du kan behöva, som ett stetoskop för att höra tumlarna från ett lås falla på plats.
Är det en verklig målsättning för en spion att gå om missionsaktivitet obemärkt
Även om den klassiska bilden av en spion är cool, beräknad och snygg, är det en verklig målsättning för en spion att gå om missionsaktivitet obemärkt.

Metod 3 av 3: klä för att utföra verklig övervakning

 1. 1
  Notera ditt vanliga utseende. När du utför din övervakning vill du att alla anmärkningsvärda funktioner i ditt normala utseende ska vara förklädda på något sätt. Titta i spegeln, skriv ner alla funktioner som du tror kan dra uppmärksamhet, och även alla funktioner som du har fått komplimanger för eller som andra kanske tycker är framträdande.
  • Till exempel kan ljusrött eller platinablont hår göra dig mer minnesvärd och lättare att upptäcka, vilket är det sista du vill ha när du utför övervakning.
  • Funktioner hos dig som komplimangeras av andra är i allmänhet unika, och dessa kan användas för att identifiera dig om du inte gör något för att dölja.
 2. 2
  Ändra din hudfärg. En av de första sakerna folk märker när man tittar på någon annan är hudton. Genom att ändra din hudfärg med rätt självbrunande produkt eller lite pulver kan du få dig att se mer oskrivbar ut. Sikta på en färg som du kan beskriva som "vanlig" eller "obemärklig."
  • Oavsett vilka förändringar du gör i ditt ansikte måste du applicera på andra synliga delar av kroppen. Om du bara applicerar självbrunare på ditt ansikte kanske du sticker ut mer än du gjorde innan du ändrade din hudton.
 3. 3
  Välj lämpliga kläder. Innan du går ut på ditt uppdrag, undersök vad andra kommer att ha på sig. Om du deltar i ett formellt evenemang eller en middag på en trevlig restaurang, är snyggare klänning i ordning. Men om din operation äger rum på en tecknad karaktärskonvention kan du kanske smälta in bättre med en grafisk t-shirt och ett par jeans.
 4. 4
  Investera i rätt skor. Även om sju tum klackar kan matcha din eleganta klänning under din infiltration vid en politisk händelse, kan dessa vara en skyldighet om ditt skydd är blåst och du måste göra en paus för det. Detsamma gäller män i vingspetsade skor eller andra klädskor; släta sulor kan göra att korsa ett tak, en äldre spionradition, förrädisk.
  • Ta dig tid att hitta skor som matchar din förklädnad och som också är mycket funktionella i olika miljöer.
 5. 5
  Ha en handväska eller väska för att konsolidera ditt spionutrustning. En handväska med en dold påse är ett utmärkt sätt att smuggla runt viktiga spionverktyg, som en uppsättning låsval eller infraröd sensor som avslöjar spray. Män klädda i kostymer och slipsar kan se mindre naturliga ut med en ryggsäck laddad med missionsutrustning, men att städa ryggsäcken på en tillgänglig gömställe på din uppdragsplats kan ställa värdefulla verktyg till ditt förfogande.
 6. 6
  Odla en diskret persona. Ha en enkel berättelse redo som förklarar vem du är och varför du befinner dig på uppdragsplatsen. Detta kommer att vara till nytta om någon engagerar dig i konversation medan du är på uppdrag. Försök att inte göra några långa berättelser eller inkludera några personliga detaljer. Ditt mål är att vara så vanligt och minnesvärt som möjligt.
Detsamma gäller män i vingspetsade skor eller andra klädskor
Detsamma gäller män i vingspetsade skor eller andra klädskor; släta sulor kan göra att korsa ett tak, en äldre spionradition, förrädisk.

Tips

 • Även om den klassiska bilden av en spion är cool, beräknad och snygg, är det verkliga målet för en spion att bedriva missionsaktivitet obemärkt.

Varningar

 • Om du faktiskt utför övervakning, var medveten om att vissa människor anser att detta beteende är tveksamt etiskt, och det kan ses som ett brott mot integriteten.
 • Att faktiskt bryta in i en persons hem eller stjäla privata, personliga eller regeringshemligheter kan medföra rättsligt straff. Om du blir fastspionerad kan du debiteras miljontals dollar i avgifter eller få dödsstraff.

Frågor och svar

 • Vilken typ av material kan jag använda för att skapa en spiondräkt?
  Allt material som du gillar kommer att vara bra.
 • Vad händer om jag inte har en klättringskrok?
  Oroa dig inte för det. Du kommer sällan att se dessa användas i verkliga livet, de är oftast bara vanliga i filmerna. Du behöver inte en.
 • Hur gammal måste du vara för att bli spion?
  Det finns inga åldersspecifikationer - men om du är riktigt ung, var försiktig vem du spionerar på.
 • Hur kan jag få mitt ansikte att se perfekt ut för att spionera?
  Det finns inget sådant som "perfekt för spionering." Målet är att se så minnesvärt som möjligt och uppriktigt sagt försöka smälta in i andra. I allmänhet bör din definition av "perfekt" variera från situation till situation.
 • Ska jag bära en svart jumpsuit och mask när jag spionerar? Skulle detta göra mig mer märkbar?
  Om det är mörkt och du måste kamouflera dig själv, ja. På dagtid, försök att smälta in med alla omkring dig och se obetydlig ut.
 • Hur får jag ett verktygsbälte som spion?
  Det finns många webbplatser online som säljer verktygsremmar för under 19€

Kommentarer (2)

 • corrine60
  Jag älskade den här artikeln, den var till stor hjälp, jag tyckte att den var väldigt tydlig i förklaringen, med varje stycke klart och jag rekommenderar detta till alla åldrar.
 • lillian54
  Allt var mycket hjälpsam.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail