Hur kämpar man smutsigt och vinner?

Även om det vanligtvis är bäst att undvika våldsamma konflikter, kan du behöva slåss smutsigt och vinna för att inte bli skadad om du hamnar i gatukamp eller om någon på allvar hotar dig. Att bekämpa smutsigt innebär att du använder allt du kan för att snabbt och säkert komma undan. Attackera din motståndares utsatta områden, som att sparka dem i ljumsken med toppen av foten eller skenbenet. Du kan också försöka dra din angripares hår eller öron i den riktning du vill att de ska röra sig. Om din motståndare håller fast vid dig, bita ner på kroppsdelen närmast dig. Ett annat sätt att bekämpa smutsiga är att tvinga tummen i motståndarens ögon. För att lära dig hur du blockerar angriparens slag, fortsätt läsa!

Kan du behöva slåss smutsigt
Även om det vanligtvis är bäst att undvika våldsamma konflikter, kan du behöva slåss smutsigt och vinna för att inte bli skadad om du hamnar i gatukamp eller om någon på allvar hotar dig.

Även om det vanligtvis är bäst att undvika våldsamma konfrontationer, kan du behöva slå tillbaka för att undvika att bli skadad om du hamnar i en gatukamp eller om någon på allvar hotar dig. Att bekämpa smutsigt innebär att använda allt som står i din makt för att snabbt och säkert komma ifrån din angripare, även om det allvarligt skadar dem. Sikta på din motståndares mest utsatta områden för att bedöva dem och göra det lättare för dig att fly. Om din motståndare slåss tillbaka, gör ditt bästa för att blockera deras attacker så att du inte skadas. Med lite kunskap och övning kommer du att kunna komma ut ur de flesta slagsmål utan allvarlig skada.

Metod 1 av 2: attackera utsatta områden

 1. 1
  Sparka din motståndare i ljumsken för att orsaka dem mycket ont. Använd det ben som är längst bort från din motståndare om du vill ha mest kraft eller benet närmast om du vill ha mest hastighet. Försök att slå deras ljumska med toppen av foten eller din sken så att det gör ont för dem. För det mesta kommer din motståndare att falla till marken eller böja sig om de inte förväntar sig slaget.
  • Det kan ta flera träffar i ljumsken för att göra din motståndare oförmögen.
  • Detta fungerar mest effektivt på manliga angripare, men det kan fortfarande orsaka mycket smärta för kvinnor också.

  Tips: Titta inte på din motståndares ljumska innan attacken eftersom de kunde märka och förbereda sig för strejken.

 2. 2
  Dra i din motståndares öron eller hår för att kontrollera deras rörelser. Om du är inom armens räckvidd för din motståndare, sträck dig runt sidan eller baksidan av huvudet. Ta tag i örat eller en näve i håret och dra i den riktning du vill att din motståndare ska flytta. Om din motståndare försöker slå tillbaka, ryck på örat eller håret hårdare så att de känner mer smärta.
  • Du kan försöka dra i öronen eller håret med båda händerna, men detta kan göra dig sårbar för en attack.
  • Försök att få din motståndare att böja dig så att du kan knäböja dem i ansiktet eller köra armbågen i ryggen.
 3. 3
  Bita din motståndare om de håller fast vid dig. Om du inte kan flytta dina armar eller ben för att slå tillbaka, öppna munnen och bita ner på den del av kroppen som ligger närmast dig. Försök hitta ett område som har öppen hud eller tunna kläder så att du skadar din motståndare mest. Kram din käft ordentligt och släpp inte förrän din motståndare släpper dig.
  • Om du bryter huden och får din motståndares blod i munnen, besök en läkare så snart som möjligt för att se till att du inte får några infektioner eller sjukdomar.
 4. 4
  Ta tag i och böj din motståndares handled eller fingrar för att begränsa dem från att röra sig. Om din motståndare når dig, gör ditt bästa för att slå dina händer runt handflatan eller handleden. Kläm så hårt du kan och böj ledet bakåt så att det skadar din motståndare. De flesta gånger kommer din motståndare att röra sig i den riktning du böjer leden så att den inte bryter några ben. Försök att tvinga din motståndare bort från dig och mot marken med ditt grepp.
  • Du kan också försöka låsa armbågarna eller knäna för att kontrollera dem mer.
  • Om du befinner dig i en liv-eller-död-situation, böj leden så långt du kan för att bryta den. På så sätt kan du få möjlighet att fly medan din motståndare har ont.
  Hur kommer jag över mina nerver så att jag kan slåss
  Hur kommer jag över mina nerver så att jag kan slåss?
 5. 5
  Jab din motståndares hals med fingrarna för att bedöva dem tillfälligt. Räta ut fingrarna och lås handleden så att du får ut mesta möjliga av din ryck. Försök att sikta mot mitten av halsen eller direkt under hakan och tvinga armen rakt framåt. Om du landar din jab kommer din motståndare att få andas tillfälligt så att du kan få ett nytt slag eller komma undan.
  • Detta fungerar bäst om du står en armlängds avstånd från din motståndare.
  • Var försiktig så att du inte låter fingrarna eller handleden halta, annars kommer din ryck inte att vara lika effektiv.
  • Om du befinner dig i en liv-eller-död-situation, försök att använda en stängd knytnäve för att slå din motståndares hals för att kollapsa luftröret.
 6. 6
  Slå motståndarens nacke med armbågen om de är böjda. Ett slag mot nacken kan få din motståndare att svarta ut tillfälligt så att du kan komma bort från dem. När du får möjlighet, böj armbågen så att den bildar en skarp spets och fäll den kraftigt ner där huvudet och nacken möts. Om de inte går ner efter den första träffen, försök att slå dem upprepade gånger för att tvinga dem till marken.
  • Försök att sparka din motståndare i ljumsken först för att tvinga dem ner och göra det lättare att slå i nacken.
  • Om du inte kan bakom din motståndare kan du också försöka köra armbågen i halsen för att göra det svårt för dem att andas.
 7. 7
  Headbutt din motståndare för att desorientera dem. Om du befinner dig nära din motståndares räckvidd, ta tag i sidorna på huvudet för att kontrollera var de rör sig. Luta nacken bakåt och smäll snabbt huvudet i motståndarens näsa eller utrymmet mellan ögonen. Försök att slå dem med toppen av pannan eftersom det är den starkaste delen av din skalle och det kommer att skada dig minst.
  • Om du slår din motståndare tillräckligt hårt kan du slå dem omedvetna.
  • Undvik att slå toppen av huvudet eftersom du kommer att skada dig själv mer.
 8. 8
  Skjut tummen i din motståndares ögon om du är på nära håll. Lägg dina handflator på sidorna av din motståndares ansikte så att tummen täcker ögonen. Tvinga tummen i ögonkontakterna för att tillfälligt blinda dem och orsaka mycket smärta. För det mesta slutar din motståndare att attackera så att de kan försöka stoppa dig. Skjut din motståndare bort från dig så att du kan göra en snabb flykt medan de återhämtar sig.
  • Om du använder för mycket kraft på din motståndares ögon kan du punktera deras ögonbollar och permanent blinda dem.
 9. 9
  Använd ett vapen om du har ett tillgängligt. Titta runt dig för att se om det finns något runt dig som du kan använda för att försvara dig. Du kan till exempel använda en kniv, penna, glasflaska eller nycklar för att slå eller sticka din motståndare. Sväng ditt vapen nära din angripare för att hålla dem på ett säkert avstånd. Om du behöver slå dem, sikta mot utsatta områden, som deras ansikte, mage eller händer för att göra dem snabbare.
  • Om någon hotar dig med ett vapen, försök att hålla tillbaka minst två armlängder borta så att du inte är i fara.
  • Att använda ett vapen kan allvarligt skada eller döda någon, så använd bara ett som en sista utväg.

Metod 2 av 2: blockera din motståndares slag

 1. 1
  Snäpp uppmärksamheten så snart du förväntar dig en kamp. Om du märker ett hot i närheten, försök att förbereda dig så snart som möjligt så att du inte blir ovakt av en attack. Gå in i en aktiv position med knäna lätt böjda så att du kan slå tillbaka eller reagera på din angripares rörelser. Notera föremålen i ditt omgivande område för att se om det finns något du kan använda för att försvara dig vid behov.
  EXPERTTIPS

  Identifiera en farlig situation så tidigt som möjligt. Målet är att förutsäga och förhindra slagsmål. Om du förutspår en konflikt, lämna området för säkerhet. Om du inte kan gå, försök att avtrappa situationen. Om det inte fungerar, försvara dig fysiskt så att du kan gå i säkerhet.

  Ett annat sätt att bekämpa smutsiga är att tvinga tummen i motståndarens ögon
  Ett annat sätt att bekämpa smutsiga är att tvinga tummen i motståndarens ögon.
 2. 2
  Stå med din kropp vänd åt sidan så att du blir svårare att slå. Håll din icke-dominerande sida riktad mot din motståndare så att din axel vänder mot dem. Håll bröstet och höfterna vända åt sidan så att din angripare har svårare att slå dig. Lägg din vikt på fötterna så att du enkelt kan röra dig eller undvika din motståndares attacker om du behöver.
  • Håll inte din kropp fyrkantig för din motståndare, annars kommer ditt bröst och mage att vara ett lättare mål.
  • Håll knäna böjda och din kropp lätt hukad så att du blir ett mindre mål. Var försiktig så att din motståndare inte sparkar eller knä dig i huvudet.
 3. 3
  Titta på din motståndares rörelser så att du kan förutsäga deras attacker. Var uppmärksam på den riktning som din motståndare tittar på och var de rör sina armar så att du kan förutsäga deras attacker. Undvik att titta bort från striden eller bli distraherad så att du inte träffas oväntat. Om du behöver leta någon annanstans, titta snabbt bort innan du återvänder din uppmärksamhet till din angripare.
  • Se till att du också är medveten om din omgivning så att du inte backas in i ett hörn eller snubblar på något.
 4. 4
  Håll händerna framför dig för att hjälpa dig att blockera din motståndares slag. Om du förväntar dig att din motståndare ska slå dig, håll dina underarmar rakt upp framför ditt ansikte så att du enkelt kan flytta dem för att blockera träffen. Du kan också försöka hålla armarna framför dig med armbågarna något böjda så att du kan nå längre och svara på attacker snabbare. Håll dina handflator öppna snarare än att göra nävar så att du enkelt kan skjuta din motståndares armar bort.
  • När din motståndare attackerar, lägg ner huvudet för att dölja mer utsatta fläckar som näsa och ögon.
 5. 5
  Skjut bort din motståndare för att få lite utrymme mellan dig. När du landar en träff eller när din motståndare är mellan attackerna, tryck på bröstet så hårt du kan för att flytta bort dem. På det sättet har du tid att komma tillbaka till en stridsställning och förbereda dig för deras nästa attack. Om du trycker tillräckligt hårt kan du slå din motståndare ur balans och få dem att falla så att du kan komma undan.
  • Försök att få en ny hit medan din motståndare är på vakt så att de inte har tid att återhämta sig.
 6. 6
  Rulla ut från ett fall så att du inte blir fäst på marken. Undvik att falla platt på ryggen eller stelna upp om du kommer till marken eftersom det kommer att sakta ner dig. Lossa istället kroppen och försök att kasta dig så att du kan komma tillbaka på fötterna snabbare. Ta huvudet när du faller så att du inte skadar dig själv medan du rullar på marken.
  • Om du faller platt på marken, försök att rulla iväg och komma tillbaka på fötterna så snart som möjligt.
  Ryck på örat eller håret hårdare så att de känner mer smärta
  Om din motståndare försöker slå tillbaka, ryck på örat eller håret hårdare så att de känner mer smärta.
 7. 7
  Fly från striden så snart du kan. Stanna inte längre i striden än du behöver eftersom du kan sätta dig själv i mer fara. Om du slår ner din motståndare eller de är bedövade, kom dig bort och kom så långt bort från din angripare som möjligt. När du flyr, ring efter hjälp om du behöver det eller om du fortfarande känner att du är i fara.

Tips

 • Var högljudd medan du kämpar för att skrämma din motståndare och dra uppmärksamhet från människor i närheten.
 • Ta en kampsport eller självförsvarskurs för att hjälpa dig att lära dig mer tekniker så att du kan skydda dig själv i en kamp.

Varningar

 • Starta inte en kamp om du inte behöver det. Att kämpa smutsigt och skada någon kan få dig i trubbel med brottsbekämpning om du inte gör det för självförsvar.

Frågor och svar

 • Hur stänger jag någon i marken om jag är svag?
  Använd den naturliga hävstången du kan få genom gravitationen. Om personen är högre än du, gå lågt och sikta mot knäna i ett tackling.
 • Hur kan jag ta min fiende till marken?
  Ta tag i din fiende och kasta honom på marken. Detta tar betydande muskler, du måste kunna ta tag snabbt. Försök också använda den klassiska tekniken: snubla din fiende med en enkel fotgest.
 • Om jag fastnar av polisen, ska jag bara berätta för dem att det var en olycka?
  Du borde säga till polisen att det var självförsvar, förutsatt att det var. Ljug aldrig för polisen - om du fångas ljuger kommer du att ha ännu mer problem än vad du skulle ha varit om du bara varit ärlig.
 • Om jag kämpar som en sista utväg / för självförsvar, kommer jag att få problem med lagen?
  Nej, så länge det verkligen gjordes i självförsvar.
 • Vad händer om du inte har någon att träna med men hellre är säker då ledsen?
  Om du vill träna stans och spark kan du göra det på en slagsäck. Fortsätt bara att se om någon vill hjälpa till, kanske kommer någon så småningom att träna med dig.
 • Vad ska jag göra om jag är mindre och svagare än min motståndare?
  Välj billiga bilder, de fungerar alltid oavsett storlek. Du kan också träffa tryckpunkter. Använd dessa om du ser en öppning.
 • Hur kan jag kontrollera smärtan om min motståndare sparkar mig i ljumsken?
  Krossa tänderna och andas genom näsan. Det kommer inte att ta bort smärtan helt, men det bör dämpa det.
 • Ska jag koppla ur min motståndare om han blöder?
  Om din motståndare inte kan slåss, koppla ur. Om de emellertid ser ut som de kan och kommer att fortsätta, kasta in några ribbor för att köpa tid för att antingen fly eller avsluta kampen med en spark till revbenen.
 • Hur kommer jag över mina nerver så att jag kan slåss?
  Öva bara och spar. Så småningom kommer dina reflexer att förbättras och du kommer att vänja dig vid kontakten.
 • Gäller detta även tjejer?
  Ja, detta råd kan också gälla tjejer.

Kommentarer (3)

 • camrencrist
  En snabb läsning gav mig tillräckligt med information som berättade för mig att du vet vad du pratade om. Jag kommer att studera detta material med vetskap om att det verkligen kommer att hjälpa mig.
 • phillipsarchie
  Du var jättebra!
 • gwilliamson
  Den här artikeln gav mig massor av idéer och modet att inte gå tillbaka från äldre studenter.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail